Sari la conținut

Help pentru o lampa auto cu leduri

DANY79

Postări Recomandate

Salutare tuturor.

Am o problema cu lampa spate care nu mai functioneaza leduri-le.Aceste leduri functiona doar pe pozitie si stop/frana.M-am apucat sa desfac lampa si spre surprinderea mea am gasit un IC MDT2010ES, care era in scurt.

Ledurile sunt in total 30 si functionau astfel:cand era pe pozitie se aprindea toate 30,iar cand actiona stop/frana se aprindea 20 cu o lumina mai puternica.

Am facut masuratori la cealalta lampa si am observat ca pe pozitie am 2v iar pe stop/frana 2,5v.

Va rog sa ma ajutati cu o schema,cum as putea sa suprapun acea tensiune de 2,5v(stop/frana) peste cea de 2v fara sa influenteze celelalte leduri alimentate la 2v(pozitie)?

Va multumesc si sper ca am fost inteles.

mdt2010.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va salut,

Deseneaza o schema ca nu prea inteleg!! Banuiesc ca ledurile era puse in serie si paralel dar cum ?

Cu stima,

dan

Link spre comentariu

Va salut,

Deseneaza o schema ca nu prea inteleg!! Banuiesc ca ledurile era puse in serie si paralel dar cum ?

Cu stima,

dan

O schema nu am reusit sa o fac deoarece are o vopsea alba(mata)pe PCB si nu prea se poate urmari circuitele.Doar ce am reusit sa masor cu ohmetrul si pot sa spun ca sunt sigur puse in paralel si serie,dar nu prea am inteles prea bine schema deoarece ma pierd prin tranzistori,diode,rezistente(smd).Am pus si doua poze.

Eu as dori sa fac alta schema pe o placa de test si sa scot pe cele originale.Totusi nu inteleg cum sa fac schema.Deci ca sa fiu mai explicit cum functiona:ledurile sunt in total 3o de buc.Pe pozitie se aprind toate la tensiunea de 2v iar prin actionarea stop/frana se aprindea 20 din cele 30 de leduri cu o intensitate mai mare a luminii,la o tensiune de 2,5 volti fara sa influenteze intensitatea luminii celor 1o leduri ramase(pozitie) la 2vcc.

post-668-1244877817_thumb.jpg

post-668-1244877827_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca doriti sa realizati o noua schema, vreti sa mergeti pe integratul MDT2010 postat mai sus sau altceva ?

Numai Bine

Am cautat acest MDT2010 si se pare ca nu-l gasesc.Si oricum nu prea stiu sa lucrez cu controlere.Cred ca cel mai simplu ar fi o alta schema.

Multumesc

Link spre comentariu

Daca doriti sa realizati o noua schema, vreti sa mergeti pe integratul MDT2010 postat mai sus sau altceva ?

Numai Bine

Ideea lui DonPetru (alta schema) mi se pare cea mai fezabila. Din cele spuse de tine, lampa se aprindea pe pozitie la 2V. Rezulta ca LED-urile sunt legate toate in paralel (numai LED-urile rosii se deschid la aceasta tensiune, celelalte necesitand tensiuni din ce in ce mai mari, cele albe ajungand la peste 4V - de retinut !). Ramane sa masori si sa ne spui ce curent ia un singur LED in varianta "pozitie" si ce curent ia in varianta "frana". Eu ma gandesc la un montaj mixt, serie-paralel, pentru ca rezistenta de limitare a curentului sa fie de putere cat mai mica (din motive de incalzire si dimensiuni).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock