Sari la conținut

Releu

Mihai3

Postări Recomandate

salut, ori nu ai pus tranzistoru bine ori dioda d1 invers[daca ledul d3 nu se aprinde] e dioda cel mai posibil...

Editat de trax
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt o gramada de tipuri de relee la 12V. Ar trebui sa masurati rezistenta ohmica a bobinei releului cu montajul nealimentat. Cat este aceasta rezistenta ?

Link spre comentariu

Curentul nominal de functionare a releului este aprox.35mA. Deci, nu asta este o problema, chiar daca in deplina saturatie tranzistorul BC548 ar trebui sa se incalzeasca "un pic"!

Totusi, ati incercat sa rotiti semireglabilul de 47K din baza tranzistorului si sa urmariti variatia tensiunii Uce ? Aceasta tensiune variaza ? Si ce tip de LDR ati folosit in schema ?

P.S. Ati putea inlocui BC548 cu 2N2222A (cu un mic radiator dedicat unei astfel de capsule). Spatiu PCB nu cred sa fie o problema!

Numai Bine

Link spre comentariu

Releul cupleaza la alimentare , iar apoi decupleaza la intreruperea alimentarii , fara sa tina cont de lumina sau intuneric .

Am folosit un LDR de 1 M , am incercat cu semireglabilul de 47 de K , l - am rotit in amandoua parti dar nu a functionat cotect . Am mai incercat cu semireglabili de 100 K ohmi ,sau de 1 M ohm .

Editat de Mihai3
Link spre comentariu

Verificati daca LDR-ului ii variaza rezistenta in functie de iluminare,eventual intre ce valori.Verificati daca tranzistorul blocheza, daca are baza legata la masa(0V).

Editat de miron1947
Link spre comentariu

am folosit un semireglabil de 1 M ohm , cu care am reusit sa- l fac sa functioneze , insa in prezenta luminii de afara , iar la bec la distanta mica de el , poate din cauza ca e economic ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock