Sari la conținut

Postări Recomandate

Va multumesc.

Entuziasmul si munca la amplificatoarele pe tuburi au cat de cat o logica, tuburile rusesti, care se pot gasi la preturi acceptabile, vor dispare curand, iar eu nu am apucat sa invat mare lucru despre ele; am inceput direct cu tranzistoare pe germaniu si am continuat sa lucrez numai SS; mi se pare un fel de ultima ocazie sa invat si sa experimentez montajele cu tuburi; eu am inteles ca tuburile rusesti nu au fost chiar cele mai performante in domeniul audio, poate in radio, dar preturile tuburilor gen El 34, mi se pare prohibitiv, de aceea voi lucra cu tuburi rusesti in continuare, satisfactia fiind destul de mare, cu piese putine se poate face un amplificator destul de puternic, chiar daca nu se inscrie in normele, Hi-Fi, poate nici urechile mele nu aud cat e prevazut in acele norme.

Deocamdata experimentez defazoarele pentru PP cu 6p3s; catodina si paraphase mi se par nesatisfacatoare pentru caracteristicile 6p3s, deci urmatorul montaj va avea defazare long tail pair.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2145-catometru/#findComment-19677
Distribuie pe alte site-uri

• 11 years later...

Am descoperit acest topic cu totul intamplator. Nu stiam de existenta lui si cine stie cate mai sunt despre care nu stiu. Am vazut ca este initiat de domnul Miron Vescan, alias miron1947, care presupun ca intre timp ne-a parasit. Ultima sa vizita a fost pe data de 8 aprilie 2018. Presupun ca s-a ridicat la stele, deoarece era unul dintre cei mai activi membri ai acestui forum, si nu rezista nici-o zi sa nu intervina in discutii. Asadar, daca ar fi fost in viata ar fi fost in permanenta printre noi. Am simtit nevoia sa-i aduc un elogiu, dar nu am intervenit pe acest topic pentru asta, ci pentru a publica (atasa) o schema de catometru publicata in cartea lui Marcel Simionescu - Depanarea Aparatelor de Radio, aparuta la Editura Energetica de Stat in anul 1954.Untitled.thumb.png.767bdcf1d84a20fab0cf4cc7ad042113.png

• Thanks 1
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2145-catometru/#findComment-81488

Am uitat sa mentionez in postarea anterioara ca am in proiect realizarea unui catometru ceva mai performant, pe care sa-l pot folosi la relevarea caracteristicilor unor pentode. Ma intereseaza in mod deosebit caracteristicile grilei supresoare (care in general nu sunt date in fisele de date tehnice) in scopul utilizarii lor in modelele spice ale unor tuburi, utilizabile pe simulatoare. Atunci cand voi avea acest proiect realizat, cel mai probabil il voi prezenta intr-un articol publicat la sectiunea corespunzatoare.

Editat de ola_nicolas
  • Thanks 1
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/2145-catometru/#findComment-81491

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock