Sari la conținut

Limitare Curent


Mihai3

Postări Recomandate

In schema din atasament se poate folosi o rezistenta de 27 de ohm in loc de una de 22 de ohm ? Ce rol are ea ??

post-1281-1244380444_thumb.jpg

Editat de Mihai3
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca puneti o rezistenta mai mare,cele 2 tranzistoare,vor deschide la un curent mai mic prin rezistenta R1,respectiv,cca.0,032A pentru 22 ohmi si cca.0,026A,pentru 27 ohmi .Titlul,este impropriu,nu este vorba de limitare de curent,este vorba de crestere a capabilitatii de curent,a montajului cu LM317.Eu v-as sugera o schema cu mai putine componente,care a realizat-o si Dl.Sig.aceasta.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Altfel spus, ca sa vin in completarea celor spuse de dl.miron mai sus, rezistenta R1 stabileste pragul de intrare in conductie a tranzistoarelor T1 si T2. Deci stabileste valoarea maxima a curentului pe care il poate prelua LM317 sau limita inferioara a curentului pentru care incep sa conduca tranzistoarele T1 si T2. Rezistenta are un rol foarte important deoarece permite sa nu se depaseasca puterea maxima disipata permisa de elementul regulator LM317. Aceasta putere disipata, pt. capsula TO-220 LM317, nu trebuie sa fie mai mare de aprox. 15W. Surplusul disipativ de putere la cresterea curentului de sarcina este preluat pana intr-un anumit punct de tranzistoarele T1 si T2.

 

Referitor la rezistenta de 1K, rolul acesteia este acela de sarcina dinamica pentru stabilizator atunci cand LM317 functioneaza "in gol". Intr-un fel spus, aceasta rezistenta imbunatateste performantele de stabilizare a stabilizatorului la functionarea in gol. Rezistenta 1K montata previne o variatie mare a tensiunii fata de cazul functionarii in gol (cand in prealabil am reglat tensiunea de iesire a montajului) si bineinteles fata de cazul functionarii in sarcina.

 

Nu stiu daca am reusit cea mai perfecta explicatie dar sper ca m-am facut inteles.

 

Numai Bine. hi.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock