Sari la conținut

Care este cel mai bun teren pt. construirea unei casei ?


titi

Postări Recomandate

Deschid acest topic in speranta sa gasesc un raspuns la intrebarea din titlul topicului. Deoarece studiez de mult timp partea de constructii, din ce am auzit si citit, am ajuns la concluzia ca cel mai bun teren pentru constructii este stanca. Totusi, poate cei care nu locuiesc in Romania si au vazut, eu am vazut recent un bloc de 8 etaje construit pe un teren.... mlastinos sau care a avut o mlastina????/////////// huh.gif

 

Altcineva in presa spunea:

?In ceea ce priveste problematica terenurilor si cum trebuie ales acesta de catre viitorul proprietar, va pot spune ca nu exista un anumit tip de teren pe care sa nu se poata construi, ci doar tipuri de teren care se recomanda a fi evitate, respectiv tipuri de terenuri pentru care costurile cu realizarea fundatiei sint mai mari decit pentru constructii asezate pe terenuri sanatoase din punct de vedere geotehnic?, spune Diana Neata, Marketing Manager la compania Geo Serv.

 

Acum, va intreb, daca vrem sa ne cumparam teren pt. o casa, cum aflam tipul de teren sau cum procedam ?

 

cool.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Se poate construi pe orice teren. Nu exista teren mai bun sau mai rau. Problema este ca pe un teren bun pretul constructiei (in special al fundatiei) este mai mic decat pe un teren "rau". Totul depinde de geotehnician si proiectant.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Scuze titi, n-am citit sau, cel putin n-am receptionat tot topicul. Pentru un nemeserias, alegerea unui teren este dificila. Totusi, se pot urmari cateva probleme majore - situarea acestuia intra sau extravilan (intra poti construi, extra = PUZ, trecere in intra, etc - 3-4 mii eur?). Daca sunt constructii in zona - vorbit cu proprietarii despre igrasie (apa la suprafata), probleme la usi si geamuri, fisuri (teren cu tasari mari -ATENTIE - acestea pot aparea si dupa lucrari de canal, apa gaz subterane), etc. Vegetatia este un indicator important asupra zonei. Utilitati in zona - important curentul electric - Atentie la retelele de tensiune ridicata - un post de transformare este scump! Fantanile din zona POT indica prezenta panzei freatice si nivelul acesteia. Cea mai buna solutie este solicitarea unui studiu geo preliminar - ATENTIE - geotehnic nu "geologic"!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa nu fie in zona inundabila: albia majora a unui curs de apa, mai jos decat drumul sau curtile vecinilor, langa un deal de pe care se scurg torenti, etc.

Sa nu fie intr-o zona cu tasari sau alunecari de teren in ultimul secol.

Sa nu fie deasupra unor foste exploatari miniere.

Sa nu fie intr-o zona cu pagube majore la ultimele cutremure mari.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

E drept ca cel mai bun teren de constructie este cel pe care il ai. Dar toate, repet, toate terenurile sunt bune pentru constructie, tehnic vorbind. Totul depinde de lucrarile pe care esti nevoit sa le faci pentru a-ti "proteja" cladirea. Teoretic, se poate construi si in albia unui rau, dar sunt necesare lucrari pentru evitarea viiturilor, mai ales ca astea vin cu diferite materiale de la alte constructii sau copaci, care se comporta ca niste berbeci (nu de oi!).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Buna ziua,

Sunt interesata de acest proiect, insa am inteles ca se va construi pe teren mlastinos. Vor folosi piloni de 17m fixati in roca (daca nu ma insel).
Din pacate nu stiu excat ce inseamna asta si daca rezista la cutremure.
Pe harta seismica zona pare a fi ok: http://www.gandul.in...-major-15744598

Are cineva informatii suplimantare?

Multumesc anticipat! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 years later...

Deși este un topic vechi, o să vă răspund scurt, poate informația ajută pe cineva.

Pot construi pe orice tip de teren, nisip, mlaștină, groapă de gunoi. 

Trebuie constituită o fundație care, prin natura soluției, poate să ofere stabilitate construcției pe acel teren. Se fac niște calcule și spre exemplu, la 100m în larg la Mamaia, este constituită din piloni de beton armat adânci de x m, rezultate obținute prin calcule, solidarizați cu un radier de beton armat.

Restul este istorie. 

 

CMN în București, este ridicat pe o astfel de fundație, din stejar de data asta, pentru că la vremea respectivă pe la Universitate pe acolo era o fostă groapă de gunoi...

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock