Sari la conținut

SISTEME DE ALARMA SI ANTIEFRACTIE

bogdanmarius

Postări Recomandate

Si eu ma gandesc de o vreme sa imi montez un detector de gaz.

Am inteles ca un aparat (senzor + electrovalva) costa cam 230 RON si manopera de instalare cam 150 RON

Sunt si aparate mai ieftine dar am inteles ca nu sunt asa de selective si cupleaza de exemplu si la vaporii de palinca.

sunt detectoare care detecteaza si monooxidul,fumul adica. Sunt acestea mai interesant de achizitionat ? Cam cat costa acestea ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu ma gandesc de o vreme sa imi montez un detector de gaz.

Am inteles ca un aparat (senzor + electrovalva) costa cam 230 RON si manopera de instalare cam 150 RON

Sunt si aparate mai ieftine dar am inteles ca nu sunt asa de selective si cupleaza de exemplu si la vaporii de palinca.

sunt detectoare care detecteaza si monooxidul,fumul adica. Sunt acestea mai interesant de achizitionat ? Cam cat costa acestea ?

Ca sa declanseze la vaporii de palinca, trebuie sa fie consum, nu gluma. Am un asemenea aparat, mai simplu, adica atunci cand detecteaza gazul emite un semnal sonor.

Exista si detectoare de monoxid de carbon (fumul are mai multe componente), astea sunt utile in cazul utilizarii incalzirii cu sobe (lemne, gaze, motorina, etc.).

Ar mai fi de facut o precizare, importanta, zic eu : in timp ce pentru gaz (natural sau GPL) avem in dotare un "detector" mult mai fin, nasul, monoxidul de carbon nu are miros, deci este mult mai periculos pentru ca nu il putem detecta pe cai naturale.

Editat de betamax
Link spre comentariu

• 1 year later...

Nu gazul miroase , ci aditia de mercaptan , gazul metan este inodor , incolor ....

Nu stiu dece ai postat la kituri , un asfel de sistem este destul de greu de facut si iti trebuie neapart cunostinte in programare .

Iar in cazul de fata iti recomand sa cumperi un sistem de detectie " de firma " , si de foarte buna calitate , caci pana la urma este viata ta in joc . De montat il poti monta si singur ca doar ai manualul in fata , treaba cu montatul de catre persoane autorizate este pentru cei care nu siu sa intrebe sau sa citeasca un amarat de manual , si sincer mie unul imi pare cam mult 180 lei pentru ca cineva sa monteze un amarat de senzor pe perete la X metri de aparat , sa il bage in priza si sa cupleze doua fire pe electrovalva . Nu de alta dar daca se inampla ceva si sistemul nu se declaseaza tot nu scoti nimic de la ei .

In principal un sistem de alarma este compus din centrala ; sursa de alimenatre + backup [ de regula un acumulator de 12v la 4-7 amp in functie de cat de complex este sistemul ] ; tastatura ; senzori si doua sirene , una interioara si una exterioara si daca se vrea avertizare unei firme de paza se mai monteaza un transitator de regula gsm sau pe reteaua fixa [ lucru care se face doar decat de firma de paza si necesita plata unui abonament lunar ]

Sistemele care includ si monitorizare video necesita si evident camere + un sistem de inregistrare de regula monitor si un DVR sau pc si placa de achizitie .

Pemtru cei care vor sa isi monteze asa ceva le spun sa nu isi cumpere chinezismele care se gasec prin hypermarkerturi .

Link spre comentariu

iti trebuie neapart cunostinte in programare .

Elementul principal este senzorul, iar cu semnalul lui se pot actiona si montaje de automatizare cu componente discrete sau logice, care nu presupun progaramare.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Ok ... si se presupune ca vrei sa armezi alarma cand dormi ... si sa nu inceapa sa "urle" cand te furisezi pana la baie , sau cand iti trece pisica , sau sa se declanseze alarma silentioasa , sau pentru o urgenta medicala sau un incendiu , sau poate se doreste un sistem mai complex , care asigura si blocarea usilor prin yale electromagnetice , sau declansarea unor sprinclere doar in anumite zone etc , cat de mare ar trebuii sa fie o asfel de centrala ? Iti trebuie un releu pentru o singura comanda , in plus iti mai trebuie si "mixaje" intre ele , in felul asata ajungi sa umpli un dulap ...

Senzorii care se gasesc in mod uzual au decat o singura iesire tip releu [ totul sau nimic ] reglarea lor se face mai comod din soft dar banuiesc ca se poate face si prin rezistente , mai mai mici pentru zone mici si mai mari pentru zone .. mari .

Link spre comentariu

Evident ca poate functiona si altfel poate si actionata si cu sfori si clopotei , dar o data ce vrei neaparat o alarma eu presupun ca ai oarece temeri , oare nu este mai bine sa investeti cu putin mai mult si sa dormi fara grija ?

Sunt de acord cu tine ca senzorii sunt o parte importanta dar ca in orice lant , fiecare veriga conteaza .

Totul depinde de complexitatea sistemului , si de nevoia lui de exemplu daca ar fi sa luam un apartament , in locului unui sistem cu un singur senzor[ la usa ] si cu un abonament destul de scump , as lua un butuc "teapan" si o banala lampa cu senzor , si nu cred ca tine cineva vreun hentia sa se vada din strada .

Link spre comentariu

...treaba cu montatul de catre persoane autorizate este pentru cei care nu siu sa intrebe sau sa citeasca un amarat de manual...

Ar fi asa, daca daca n-ar fi in joc si electrovalva, care se monteaza pe teava, iar montajul trebuie facut de o persoana autorizata si nu de catre amatori, oricat ar fi ei de indemanatici.

Nu te impiedica nimeni sa-ti pui 1001 de detectoare si avertizoare cata vreme nu intervii in instalatie. Interventiile in instalatie le fac cei care au dreptul sa faca asta. Drept castigat printr-un examen care le atesta competenta.

• Like 1
Link spre comentariu

Stim cu totii unde se monteaza ...

Prcatic este un simplu robinet cu comanda electrica iar atat timp cat folosesti componente de calitate si faci treaba cu simt de raspundere singura difeneta dintre o electrovalva montata de amator si una montata de un " profesionist" este ca TU ca amator sti exact ce ai montat si ai pastrat si banii in buzunar .

Singurul lucru unde nu ai voie sa intervii se afla la tot ce este inainte contorului , restul este propietatea ta si "carca" ta .

Sa inteleg ca daca vrei sa conectezi o masina de spalat sau un aragaz chemi vreun "mester" ? Cati dintre ei iti dau si ei un deviz o chitanta care sa reflecte ceva ?

Link spre comentariu

Cati dintre ei iti dau si ei un deviz o chitanta care sa reflecte ceva ?

Romstal.

RR

PS - problema e ca daca face bum, si nu poti dovedii ca lucrarea a facuta o firma care are toate autorizatiile asigurarile nu-ti platesc paguba (in caz ca erai asigurat pentru bum-ul respectiv) nu mai spun ca poti fi acuzat de altele daca face bum si mai distruge si aprtamentul altcuiva, sau mai rau moare cineva din cauza bum-ului ("carca ta")

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Riscurile meseriei .

Apropo de despagubiri am chemat pe nea' gica electricianu autorizat de electrica sa schimbe panoulsi contorul vechi cu unul nou a pus peste tot sigurante de 10 A iar in loc de sigurante legrande pe care le-a trecut pe o amrata de chitanta a pus niste chinezarii fara nume si o sonerie care poti jura ca este actionata in functie de fazele lunii , alti mesteri au pus in baie in locul tevii vechi de incalzire teava de ppe surpriza teava s-a spart in doua zile mobila din baie muci despagubiri nu... daca era cineva in baie cand se spargea aia ? 85* celsius nu lasa nici un fel de urme pe piele ..... cam asta este treaba cu mesterii autorizati ..

Link spre comentariu

Riscurile meseriei .

Apropo de despagubiri am chemat pe nea' gica electricianu autorizat de electrica sa schimbe panoulsi contorul vechi cu unul nou a pus peste tot sigurante de 10 A iar in loc de sigurante legrande pe care le-a trecut pe o amrata de chitanta a pus niste chinezarii fara nume si o sonerie care poti jura ca este actionata in functie de fazele lunii , alti mesteri au pus in baie in locul tevii vechi de incalzire teava de ppe surpriza teava s-a spart in doua zile mobila din baie muci despagubiri nu... daca era cineva in baie cand se spargea aia ? 85* celsius nu lasa nici un fel de urme pe piele ..... cam asta este treaba cu mesterii autorizati ..

Link spre comentariu

• 1 year later...

Riscurile meseriei .

Nu ai vazut de la unceput ce sigurante foloseste?

Acum e tardiv.

Poti sa il chemi din nou daca nu este prea tarziu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock