Sari la conținut

Incinte Unitra ZgC 40-8-81

johny69

Postări Recomandate

Posed, din 1988, o pereche de incinte acustice cu doua cai, de tip compact, UNITRA-TONSIL ZgC 40-8-81, la care cunosc urmatorii parametri: volum ~24 l, dimensiuni exterioare 26X22X46 cm, putere(muzicala/sinus) 50/40 W, impedanta 8 ohmi, banda de frecventa 55-20000 Hz/90 dB. Acestea aveau in componenta woofer de 8" si tweeter tip cupola. La ora actuala tweeterele sunt rebobinate iar difuzoarele de bas sunt irecuperabile. momentan nu posed fonduri suficiente pentru a-mi cumpara boxe noi si intentionez sa inlocuiesc, cel putin wooferele, la cele vechi. In acest sens as dori, daca se poate, sa-mi oferiti informatii de specialitate.

Teoretic as dori sa le inlocuiesc cu difuzoare de la PAudio, SAL, Beyma, stiu ca nu sunt ieftine dar sper sa merite efortul(oricum exista si o legatura sentimentala).

am gasit si difuzoare de la tonsil, dar parca............

atasez specificatiile actualului difuzor de bass GDN2040.pdf

va multumesc

PS am gasit un proiect de inlocuire cu YDD200LPP de la Ying Chung, dar nu stiu daca se merita........... teoretic as vrea sa imbunatatesc incintele, sa le aduc in secolul 21

Editat de johny69
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu puteti sa imbunatatiti performantele unei incinte care deja a fost optimizata la vremea ei pe anumite difuzoare. In cel mai bun caz puteti inlocui difuzoarele de joase actuale cu niste difuzoare TONSIL (vedeti si exemplu dat de dvs.). Aceasta solutie este cea mai potrivita, in special la specificatiile tehnice ale incintei.

Ca sa realizati practic o incinta, care sa presupunem ca doriti sa sune mai bine decat cea prezenta, va trebui nu numai sa folositi niste difuzoare mai bune (nu neaparat si mai scumpe), ci sa reganditi geometria si tipul constructiv a incintei. Deci o simpla schimbare a difuzorului de joase nu imbunatateste aproape cu nimic "rezultatele" unei incinte, pe cand un tweeter: DA.

Numai Bine.

Link spre comentariu

va multumesc pt raspunsul prompt

dar adevarul este ca am nevoie si de un tweeter pt incinta............ deci ce i-mi recomandati?

originalul daca nu ma insel avea 100mm diametrul si 88 sau 90mm distanta intre gauri

Editat de johny69
Link spre comentariu

Nu va pot recomanda un model de tweeter 100% potrivit deoarece fiecare difuzor de acest tip are un timbru aparte, care va poate place mai mult sau mai putin. Va pot recomanda doar niste modele pe care sa le "auziti" sau pe care le-ati putea compara cu actualele difuzoare. Un exemplu - tot al firmei TONSIL ->> este GDWK 10/80T sau a firmei BEYMA: MC115.

Numai Bine

Link spre comentariu

Nu va pot recomanda un model de tweeter 100% potrivit deoarece fiecare difuzor de acest tip are un timbru aparte, care va poate place mai mult sau mai putin. Va pot recomanda doar niste modele pe care sa le "auziti" sau pe care le-ati putea compara cu actualele difuzoare. Un exemplu - tot al firmei TONSIL ->> este GDWK 10/80T sau a firmei BEYMA: MC115.

Numai Bine

va multumesc

topic inchis

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock