Sari la conținut

O problema de...mecanica.

releu

Postări Recomandate

M-am gandit mult timp unde sa postez ceea ce vreu sa intreb si am ajuns la sectiunea asta. Sper sa fie bine. Acum sa va spun ce ma intereseaza.

Are cineva un tabel cu valorile diametrelor spiralelor care trebuiesc folosite pentru dat gauri in vedere utilizarii unui anumit tarod pentru realizarii unui filet surub MX, unde X=3, 4 etc.

Ca sa fiu mai concis, ma intereseaza de exemplu, ce tip de spiral trebuie sa folosesc pentru a da o gaura in vederea realizarii unui filet pentru surub M4. Am cumparat de curand un tarod pentru facut filet suruburi de 4. Acum ce spiral imi recomanda-ti sa folosesc pentru dat gaura in vederii realizarii filetului ? Ma gandeam la 3,2 sau e mai bine 3,5 ? Va rog sa ma lamuriti iar daca aveti un tabel in acest sens e si mai bine.

Sper ca am fost cat se poate de inteles.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 3 years later...

@ releu. Pentru filet metric gaurile se dau putin mai mici decat metricul in sine. Am carte cu asa ceva si in cazul in care mai are cineva nevoie o sa postez cateva pagini scanate ca sa fie de folos....dar mai intai sa gasesc cartea.

Deci practic pe tine te intereseaza ce gaura sa dai pentru un anumit filet metric. De retinut este faptul ca atat pentru surub cat si pentru piulita deci pentru tarod si filiera.Mai jos atasez trei pagini necesare si suficiente pentru ce iti trebuie tie. Diametrul X pentru My care iti trebuie tie e defapt diametrul de fund al filetului tarodului.

post-1732-036219700 1285309871_thumb.jpg

post-1732-039869500 1285309891_thumb.jpg

Editat de catalin.mm
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock