Sari la conținut

Vreau sa montez 2 difuzoare intr-o incinta acustica

Costyn

Postări Recomandate

Spre exemplu : - din ce stiu eu impedanta difuzoarelor dintr-o incinta trebuie sa fie mai mica sau egala cu impedanta amplificatorului. Sa spunem ca impedanta per boxa este de 8 ohmi. ( asta inseamna ca ambele difuzoare au cate 8 ohmi ? - Fara sa desfac incinta - ca e noua. ) Ce ma intereseaza pe mine este faptul ca nu stiu ce impedanta trebuie sa aiba difuzoarele ca per total sa obtin 8 ohmi pe incinta - nu vreau sa leg difuzoarele in serie. Cum sunt facute incintele de pe piata ( am 2 incinte a cate 4 difuzoare - si 8 ohmi pe incinta - Cum fac si eu una la fel? Ce imi trebuie sa obtin impedanta aceea? Stiu ca daca le leg in paralel ( difuzoarele pt incinta noua ) ajung la o impedanta mica si fortez finalul amplificatorului si chiar il ard

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Spre exemplu : - din ce stiu eu impedanta difuzoarelor dintr-o incinta trebuie sa fie mai mica sau egala cu impedanta amplificatorului. Sa spunem ca impedanta per boxa este de 8 ohmi. ( asta inseamna ca ambele difuzoare au cate 8 ohmi ? - Fara sa desfac incinta - ca e noua. ) Ce ma intereseaza pe mine este faptul ca nu stiu ce impedanta trebuie sa aiba difuzoarele ca per total sa obtin 8 ohmi pe incinta - nu vreau sa leg difuzoarele in serie. Cum sunt facute incintele de pe piata ( am 2 incinte a cate 4 difuzoare - si 8 ohmi pe incinta - Cum fac si eu una la fel? Ce imi trebuie sa obtin impedanta aceea? Stiu ca daca le leg in paralel ( difuzoarele pt incinta noua ) ajung la o impedanta mica si fortez finalul amplificatorului si chiar il ard
Am incintele , trebuie sa stabilesc ce difuzoare si ce filtre se potrivesc pentru ele. Va multumesc anticipat
Link spre comentariu

• 2 weeks later...
Spre exemplu : - din ce stiu eu impedanta difuzoarelor dintr-o incinta trebuie sa fie mai mica sau egala cu impedanta amplificatorului.

Impedanta sarcinii trebuie sa fie mai mare sau egala cu impedanta de iesire a amplifului. Probabil e o eroare de exprimare, vad ca mai jos te-ai corectat.

Sa spunem ca impedanta per boxa este de 8 ohmi. ( asta inseamna ca ambele difuzoare au cate 8 ohmi ? - Fara sa desfac incinta - ca e noua. ) Ce ma intereseaza pe mine este faptul ca nu stiu ce impedanta trebuie sa aiba difuzoarele ca per total sa obtin 8 ohmi pe incinta - nu vreau sa leg difuzoarele in serie. Cum sunt facute incintele de pe piata ( am 2 incinte a cate 4 difuzoare - si 8 ohmi pe incinta - Cum fac si eu una la fel? Ce imi trebuie sa obtin impedanta aceea? Stiu ca daca le leg in paralel ( difuzoarele pt incinta noua ) ajung la o impedanta mica si fortez finalul amplificatorului si chiar il ard

Difuzoarele trebuie sa aiba 8 Ohmi fiecare, iar in formulele de calcul ale fitrelor este folosit si acest parametru.

Observatie: este posibil ca difuzoarele sa aiba 16 Ohmi, atunci se pot lega in paralel.

Editat de betamax
Link spre comentariu

Impedanta Z1 = Impedanta Incintei

Impedanta Z2 = Impedanta De Iesire A Amplificatorului

Pentru ca transferul maxim de putere sa se faca optim este necesar ca Z1=Z2

Conform Legii "Omului" , adica Ohm bata-l vina IN PARALEL 8/2=4 iar IN SERIE 8*2=16

Bafta !

Link spre comentariu

Am incintele , trebuie sa stabilesc ce difuzoare si ce filtre se potrivesc pentru ele. Va multumesc anticipat

Postati va rog dimensiunile fizice ale incintelor acustice pe care le aveti. Aveti cumva si gaurile de la difuzoare date ?

Link spre comentariu

Postati va rog dimensiunile fizice ale incintelor acustice pe care le aveti. Aveti cumva si gaurile de la difuzoare date ?

Am 2 incinte cu h = 42 cm l = 22 cm , adancime = 17 cm , placajul are grosimea de 1 cm , Diametrul woofer-ului = 14,5 cm , medii ( inalte ) = 7 cm ... astea sunt orificiile de sus si jos din poza iar cel din mijloc vreau sa-l folosesc pentru bass reflex. Mentionez ca incintele au fost boxe Mitsubishi SS - 60 ( cumparate ) cu maximum imput power 70 W , 8 ohmi, 88db/W/m. Amplificatorul are 2 x 100 w ( nominal ) per 8 ohmi. Ce trebuie sa bag in incintele astea ? ... Va multumesc

post-3763-1244704673_thumb.jpg

Link spre comentariu

Avand in vedere dimensiunile incintei si ce s-ar potrivi, va recomand sa mergeti tot pe varianta incinta inchisa pe trei cai (asa cum a fost initial proiectata)

Daca totusi optati pentru aceasta varianta, atunci boxa o puteti echipa cu urmatoarele difuzoare:

- joase - Beyma 6B30 - http://profesional.beyma.com/pdf/6B30PE.pdf sauTonsil GDN 17/100

GDN17100_01.jpg

- medii -

Vifa D75MX41

http://www.tymphany.com/files/products/pdf/D75MX-41-08.pdf

sau

Vifa M10MD-39-08

http://www.madisound.com/catalog/PDF/vifa/m10md-39-08e.pdf

- pe partea de inalte ati putea alege orice tweeter care se potriveste in orificiu incintei. Un exemplu: Tonsil GDWK 10/80T.

Tonsil_GDWK1080T_01.jpg

Numai Bine.

Link spre comentariu

Multumesc mult. O rugaminte mai am - cum le leg si daca mai trebuie sa adaug ceva ( trebuie sa fac legaturile in serie sa scot 8 ohmi per incinta nu ? )

Link spre comentariu

Trebuie sa montati un filtru pe trei cai in incinta acustica. Precum cred ca ati observat toate difuzoarele sunt de 8 OHmi si ca drept urmare si incinta va fi, in principal datorita woofer-urului, tot de 8 Ohm. Avand in vedere difuzoarele utilizate va recomand sa mergeti pe varianta asta de filtru:

Filtru_3_cai.jpg

Numai Bine

Link spre comentariu

multumesc frumos . cred ca asta incercam sa inteleg . ... daca instalez un filtru pentru cele 3 difuzoare avand fiecare 8 ohmi raman la impendanta de 8 ohmi. (credeam ca filtrul lucreaza in paralel si ajung pe la 3 ohmi ) Mersi mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock