Sari la conținut

Izolare ( bituminoasa) acoperis.

Postări Recomandate

Dat fiind ca stau la et. IV,ultimul etaj,ma intereseaza problema izolarii acoperisului la bloc,cu bitum.

Har Domnului nu am probleme,izolatia a fost facuta in 2000 si tine bine si pana azi. (garantia manoperei e pe 10 ani iar parca materialul are mai mult de 10 ani garantie de la producator).

Totusi ma informez si doresc sa acumulez experienta in ceea ce priveste izolarea acoperisurilor.

Stiu ca covoarele bituminoase se fixeaza la cald,cu arzator cuplat la o butelie.Aceste covoare au parca si ceva ardezie impotriva radiatiei UV,sa nu se degradeze materialul.

Am citit insa ca exista si solutie bituminoasala rece, solubila in apa.Nu ar fi mai usor de folosit aceasta varianta ?

In plus am citit pe net ca exista si solutie bituminoasa aluminizanta,care tot asa protejeaza stratul de bitum impotriva radiatiilor UV si in plus reflecta caldura superficiala,scapand asa si de caldura care se infiltreaza in apartament.

Ati lucrat cu o astfel de solutie bituminoasa la rece ? Dar cu cea aluminizanta ?

Care este experienta voastra vizavi de izolarea acoperisurilor ? Care vi se pare cea mai buna varianta ?

Editat de SIG
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@SIG, este un topic destul de interesat despre acoperisuri dar as fi curios sa vad, cel putin din partea persoanelor mai pricepute in acoperisuri, cateva pareri despre cele doua solutii. Daca as fi stat la ultimul etaj din bloc, cu siguranta m-ar fi preocupat problema asta!

Numai Bine! hi.gif

Link spre comentariu

Dat fiind ca stau la et. IV,ultimul etaj,ma intereseaza problema izolarii acoperisului la bloc,cu bitum.

Am practicat cativa ani sportu' asta extrem.

Har Domnului nu am probleme,izolatia a fost facuta in 2000 si tine bine si pana azi. (garantia manoperei e pe 10 ani iar parca materialul are mai mult de 10 ani garantie de la producator).

Totusi ma informez si doresc sa acumulez experienta in ceea ce priveste izolarea acoperisurilor.

Daca ţine asculta-mi sfatul: las-o asa si roga-te sa tina inca 10 ani.

Stiu ca covoarele bituminoase se fixeaza la cald,cu arzator cuplat la o butelie.Aceste covoare au parca si ceva ardezie impotriva radiatiei UV,sa nu se degradeze materialul.

Corect.

Am citit insa ca exista si solutie bituminoasala rece, solubila in apa.Nu ar fi mai usor de folosit aceasta varianta ?

In plus am citit pe net ca exista si solutie bituminoasa aluminizanta,care tot asa protejeaza stratul de bitum impotriva radiatiilor UV si in plus reflecta caldura superficiala,scapand asa si de caldura care se infiltreaza in apartament.

Ati lucrat cu o astfel de solutie bituminoasa la rece ? Dar cu cea aluminizanta ?

Care este experienta voastra vizavi de izolarea acoperisurilor ? Care vi se pare cea mai buna varianta ?

De izolat am izolat de multe ori folosind covor bitumos si arzator cu gaz. Nu e mare lucru, desfasori covorul si il lipesti treptat incalzindu-l. Trebuie doar sa ai grija sa nu te arzi cu bitumul incins de pe covor si sa potrivesti banda laterala pt. ca urmatorul rand sa vina peste el. De asemenea este necesara curatarea temeinica a suprafetei pe care lipesti covorul din doua motive: se lipeste mai usor si daca iti raman pietricele iti gauresc covorul dupa ce calci pe ele.

Solutia la rece nu o recomand, am vazut la cineva sistemul, dupa ce s-a intarit s-a facut precum sticla dar a crapat in timp. Nu cunosc exact tipul de solutie folosita si nu exclud cauza problemelor datorita folosirii necorespunzatoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock