Sari la conținut

Radio cu ceas .Problema afisare ora.

SIG

Postări Recomandate

Am un ceas cu radio,ptr.priza,si tot imi da de furca in sensul ca ma fenteaza cu ora pe care o afiseaza.

Daca reglez ora,la minut,exact,dupa cateva zile ori imi grabeste ,ori imi intarzie.

Este dependenta afisarea orei de vre-un parametru al retelei care variaza?

Mersi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este dependenta afisarea orei de vre-un parametru al retelei care variaza?

Afisarea orei este dependenta de frecventa oscilatorului intern a circuitului electronic a ceasului. O concluzie obiectiva care sa lamureasca complet problema necesita postarea schemei "ceasului". De exemplu, sunt scheme de ceasuri electronice care se alimenteaza direct printr-un transformator de retea iar frecventa oscilatorului intern este realizata utilizand frecventa tensiunii de alimentare a ceasului (ma refer mai exact la schemele de radio cu ceas cu afisor).

Link spre comentariu

Sincer nu prea cred ca tine de reteaua de alimentare deoarece pun pariu ca are stabilizator. O problema ar putea fi oscilatorul intern bulit, din cate stiu eu majoritatea ceasurilor de genu' asta au pt. partea de ceas un integrat care face totul. Daca s-a bulit oscilatorul atunci s-ar putea sa o ia razna asa cum s-a descris, eventual verifica si consolideaza legaturile cuartului (este unul mic si lunguiet ca in ceasurile electronice), sau vezi daca este conectat de integrat un semireglabil (m-ar mira totusi)

LATER EDIT: Scuze donpetru, cred ca am postat deodata, de acea seamana intr-o oarecare masura raspunsurile.

Link spre comentariu

Acum il inteleg pe donpetru de ce e asa prudent in afir&&&&&&&. Cand am vazut ca e vorba de un ceas electric vechi, m-am si gandit la mosu' Cronos (cred ca n-am fost singurul), cu motor pas cu pas sincronizat cu reteaua. Deci as fi gresit.

Revenind la problema lui SIG. Integratul ala care face totul are intr-adevar oscilator intern, dar frecventa de oscilatie e dictata de componente externe. Devalorizarea/defectarea lor da erori la afisarea orei. Ar fi simplu cu o schema, dar cred ca te poti descurca si fara ea.

Link spre comentariu

Felicitari d-l Miron.

Eu de abia l-am descifrat la 3 cm de integrat,d-voastra din poza.

Cred ca-mi trebuie ochelari deja. :cry:

Pe integrat scrie

B130

MM5457N

SM64017

D-l Miron,acesta il aveti?

http://pdf1.alldatasheet.co.kr/datasheet-p...SC/MM5457N.html

Am sa ma uit putin prin datasheet.O fi vre-un pin responsabil cu frecventa ceasului?

Sa vedem.

P.S. betamax =sarea si piperul. :P

Link spre comentariu

D-l Miron,acesta il aveti?

Da.

O fi vre-un pin responsabil cu frecventa ceasului?

Reteaua,pe pinul 19 se schimba doar divizarea pentru 50/60HZ,frecventa de comanda este dicatata de retea,daca doriti precizie trebuie construit un oscilator cu quartz,care sa ii ofere 50Hz stabili.

Cred ca-mi trebuie ochelari deja

Eu am copiat imaginea in paint si acolo cu x 2,am citit primele trei cifre,din cauza asta mai am o foaie cu MM5452,dar nu seamana are 40 de pini si este pentru LCD,asa ca am dedus ca este 7 nu 2.Eu am si monitor de 19",poate fi o explicatie.

P.S.

Daca intereseaza pe cineva MM5452 PDF-ul?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock