Sari la conținut

Localizare

adry

Postări Recomandate

Exista vreo schema prin care pot face localizarea unui emitator (adica si emitatorul), preferabil pe o frecventa libera (sa nu vina politia dupa mine :D) si pe o raza cat mai mare. Calculele le fac eu cu compasul si creionul si eventual harta, mie sa imi dea distanta, directia, cat mai precis.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@adry - la ce vrei sa folosesti sistemul asta? In loc de GPS? Sa stii ca frecventa libera (CB) este doar 27Mhz.

Am practicat "vanatoarea de vulpi" pe US si pot sa spun ca aveam nevoie cel mult de busola si harta. Pe scurt, aliniam harta in pozitia corecta cu ajutorul busolei dupa intorceam cadranul pe directia statiei care emitea si urmaream directia in functie de cadran. Dar nu prea foloseam sistemu'...

Link spre comentariu

Stiu cum se face vanatoarea de vulpi in mare. Problema e ca eu vreau o localizare mai precisa. Pentru asta am nevoie si de distanta. Asta vreau sa o folosesc, cam in loc de GPS. De fapt, nu in loc de GPS, ci sa stiu unde este cineva, ceva la un anumit moment. La vanatoarea de vulpi asculti in casca si te deplasezi pe directia unde e semnalul mai puternic. Eu vreau sa fac o localizare statica.

Nu se poate face pe unde AM? stiu e e cam libera banda...

Link spre comentariu

Eu vreau sa fac o localizare statica.

Este dificil,aceasta se numeste goniometrie si aveti nevoie de cel putin 2 aparate(uzual 3) si o harta,dar o localizare foarte precisa nu obtineti nici asa.

Link spre comentariu

Adica ceva gen GPS, ca si acela foloseste 3 sateliti?

Problema e ca nu imi permit mai multe statii (nu financiar, situatia nu imi permite), doar sa la am pe toate cu mine. Si pentru o precizie mare inteleg ca trebuie o oarecare distanta intre statii...

Nu se poate sa aflu distanta dupa taria semnalului?

Link spre comentariu

Nu se poate sa aflu distanta dupa taria semnalului?

Teoretic ar fi posibil,dar cu conditia ca semnalul sa-l receptionati permanent direct(nu prin reflexii),dar si asa,precizia este foarte mica.

Link spre comentariu

si nu exista alta metoda de localizare a unui emitator fara deplasare cat mai exact? Calculele le pot face eu pe harta, dar as vrea o eroare de maxim 25m la 300-400m

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock