Sari la conținut

incinta bass reflex

alex_91

Postări Recomandate

vreau sa construiesc o incinta bass reflex pe 2 cai cu 2 difuzoare de bass si un tweeter horn. nu stiu ce parametri TS au difuzoarele de bass asa ca vreau sa le fac la noroc. as vrea sa arate ceva de genu.

ps: dif Difuzor 20cm 8 inch g8002/8ohm, Putere max:nu cred ca are mai mult de 40 W,Impedanta: 8 Ohm,Sensibilitate: 90dB, Frecventa: 40Hz - 6kHz, Magnet : 20 Oz.

o zi buna!

post-631-1242133220_thumb.jpg

post-631-1242133234_thumb.jpg

post-631-1242133438_thumb.jpg

Editat de alex_91
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salutare ! Nu odata am facut ""boxe"" la ""nimereala"" , unele au iesit , iar altele nu ! Eu zica sa te ajuti de unele mici montaje ca sa determini parametri pt. o buna proiectare !

http://en.wikipedia.org/wiki/Thiele/Small#...ment_techniques

Editat de B?RBOS RADU IOAN
Link spre comentariu

Inainte sa adoptati solutia cu 2xMIDWOOFER + Tweeter, ar trebui sa ne spuneti ce caracteristici are "tweeter-ul" ? Daca utilizati doua difuzoare de joase ca cele din imagine atunci ar fi bine, ca pe parte de inalte, sa cumparati un driver de 20...30W plus horn. Dar inainte de alte recomandari sa vedem caracteristicile tweeter-ului.

Link spre comentariu

inca nu am cumparat un tweeter, dar am gasit pe un site tweeter e piezzo si dinamice la preturi destul de mici pana in 40 de lei. ce tip de tweeter imi recomandati ?

ps: [graficele sunt in ordine f18,f20,f28,f29]

Tweeter dinamic F18 315x125mm * * 30 W * 94 dB * 800Hz-20kHz * 7,8 Oz

Tweeter dinamic F20 270x100mm * 30 W * 94 dB * 800Hz-20kHz * 7,8 Oz

Tweeter piezzo F28 265x110mm * 120 W * 92 dB * 300Hz-20kHz

Tweeter piezzo F29 Dimensiuni: 270x100mm; Putere max.: 120 W; Putere RMS: 60w; Sensiblilitate: 92 db; 300Hz-20kHz

post-631-1242156442_thumb.jpg

post-631-1242156453_thumb.jpg

post-631-1242156468_thumb.jpg

post-631-1242156482_thumb.jpg

post-631-1242157172_thumb.jpg

post-631-1242157183_thumb.jpg

post-631-1242157201_thumb.jpg

post-631-1242157209_thumb.jpg

Editat de alex_91
Link spre comentariu

Salutare ! Nu odata am facut ""boxe"" la ""nimereala"" , unele au iesit , iar altele nu ! Eu zica sa te ajuti de unele mici montaje ca sa determini parametri pt. o buna proiectare !

http://en.wikipedia.org/wiki/Thiele/Small#...ment_techniques

sau as putea sa mi fac incinta pentru alte difuzoare iar cand o sa dispun de bani o sa le schimb. de ex pt 2 difuri cu: Impedance: 8 Ohm

Power nominal: 40 Watt

Power Max.: 70 Watt

Frequency: 50-18kHz

Technical Data:

? Rated power: 40 Watt

? Maximum power: 70 Watt

? Nominal impedance: 8 Ohm

? Frequency response: fu?18000 Hz (fu: Lower cut-off frequency depending on cabinet)

? Mean sound pressure level: 92 dB (1 W/1 m)

? Maximum cone displacement: 8 mm

? Resonance frequency: fs 38 Hz

? Magnetic induction 1,2 T

? Magnetic flux 380 ľWb

? Height of front pole-plate: 4 mm

? Voice coil diameter: 25 mm

? Height of winding: 8 mm

? Cutout diameter: 184 mm

? Net weight: 1,3 kg

? D.C. resistance: Rdc 6,2 Ohm

? Mechanical Q factor: Qms 3,47

? Electrical Q factor: Qes 0,51

? Total Q factor: Qts 0,44

? Equivalent volume: Vas 110 l

? Effective piston area: Sd 214 cm˛

? Dynamically moved mass: Mms 10 g

? Force factor: Bxl 6,1 T m

? Inductance of the voice coil: L 0,8 mH

? Heat resistance: −25 ... 70 ??C

sau

Technical Data:

Rated power 50 W

Maximum power 80 W

Nominal impedance Z 8 Ohm

Frequency response fu?8000 Hz

(fu: Lower cut-off frequency depending on cabinet) .

Mean sound pressure level 88 dB (1 W/1 m)

Maximum cone displacement 20 mm

Resonance frequency fs 46 Hz

Magnetic induction 1,0 T

Magnetic flux 400 ?Wb

Height of front pole-plate 5 mm

Voice coil diameter 25 mm

Height of winding 9 mm

Cutout diameter 185 mm

Net weight 1,045 kg

D.C. resistance Rdc 6,8 Ohm

Mechanical Q factor Qms 2,82

Electrical Q factor Qes 0,80

Total Q factor Qts 0,62

Equivalent volume Vas 51 l

Effective piston area Sd 207 cm?

Dynamically moved mass Mms 14 g

Force factor Bxl 5,6 T m

Inductance of the voice coil L 0,9 mH

Link spre comentariu

Personal iti recomand sa renunti la varianta cu 2xMID WOOFER + tweeter. Ai putea opta spre o solutie mult mai sigura din punctul de vedere a realizarii corecte a incintelor asta daca detii numai doua bucatii de woofere. Ca sa-ti spun cu exactitate ce tweeter ai putea sa cumperi ar trebui sa stim macar orientativ domeniu de frecventa care l-ar reproduce difuzorul de joase prezentat! Daca nu poti sa afli asta, atunci iti recomand sa adopti varianta unor incinte pe trei cai.

Daca spui ca poti sa renunti la difuzoarele de joase prezentate si ai putea sa creezi o incinta cu alte difuzoare, atunci spune-mi bugetul disponibil si am sa caut o combinatia difuzoare joase / medii /inalte potrivita. Nu inteleg ce ai vrut sa expui cu parametrii de mai sus, adica a carui model de difuzor sunt ? Eventual ar trebui sa te hotarasti ce tip de incinte vrei pana la urma sa realizezi: pe 2 cai sau pe 3 cai ?

Link spre comentariu

Personal iti recomand sa renunti la varianta cu 2xMID WOOFER + tweeter. Ai putea opta spre o solutie mult mai sigura din punctul de vedere a realizarii corecte a incintelor asta daca detii numai doua bucatii de woofere. Ca sa-ti spun cu exactitate ce tweeter ai putea sa cumperi ar trebui sa stim macar orientativ domeniu de frecventa care l-ar reproduce difuzorul de joase prezentat! Daca nu poti sa afli asta, atunci iti recomand sa adopti varianta unor incinte pe trei cai.

Daca spui ca poti sa renunti la difuzoarele de joase prezentate si ai putea sa creezi o incinta cu alte difuzoare, atunci spune-mi bugetul disponibil si am sa caut o combinatia difuzoare joase / medii /inalte potrivita. Nu inteleg ce ai vrut sa expui cu parametrii de mai sus, adica a carui model de difuzor sunt ? Eventual ar trebui sa te hotarasti ce tip de incinte vrei pana la urma sa realizezi: pe 2 cai sau pe 3 cai ?

o sa vand cele doua difuzoare pe care le am si o sa incerc sa fac rost de bani pentru un fullrange [de 15"sau18"pote chiar SH, oricum nu cred ca o sa dispun de mai mult de 200 lei] + tweeter piezzo. o zi buna!!

Link spre comentariu

• 2 months later...
o sa vand cele doua difuzoare pe care le am si o sa incerc sa fac rost de bani pentru un fullrange [de 15"sau18"pote chiar SH, oricum nu cred ca o sa dispun de mai mult de 200 lei] + tweeter piezzo. o zi buna!!

am si eu 2 difuri de astea ji le folosesc pe amandoua intro incinta inchisa ,impartita in 2 camere , impreuna cu un tweeter dinamic dibeisi f20 ji se aude destul de tare intro camera de 16 mp

Link spre comentariu

Cea mai buna solutie e sa scapi cat mai repede de ele . Am avut si eu 2 si sunt execrabile . Au vreo 20 w si bass deloc in orice fel de incinta le pui. Le poti folosii ca medii dar la diametrul ala nu prea merita . In orice caz fullrange cu difurile astea nu iti iese .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock