Sari la conținut

Scheme AAF pe TUBURI

Sorynake

Postări Recomandate

Scuze ca ma bag in seama dar de ce neaparat romanesti , pare o mica ""fixatie"" ! Pe urmatorul link de Aici gasiti o graza de scheme cu - performante poate mai bune - decat cele Romanesti ! O a doua alternativa sunt amplificatoarele pentru chitara ""solid state""adica cu tranzistori , mosfet , in clasa A care suna ca cele pe ""lampi"" ! Lampile in general au o durata de viata mica , cele recuperate si mai mica , iar cele noi e vorba de preturile mari care pot fi un impediment ! Alernativa solid state e Aici

Bafta !

Editat de B?RBOS RADU IOAN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Chiar merita sa ceri scuze, pacat ca nu intelegi ce este scris in topic; nu e vorba de vreo fixatie ci doar de realism referitor la dimensiunea investitiei, nu era vorba de a gasi scheme, ci de a gasi o scula, gata facuta si functionala, iar cand voi vede formatiile consacrate cantand la scule solid state, voi abandona definitiv lucrul cu lampi.

Lampile au o durata de viata de aproximativ 5000 ore, functie de cum sunt utilizate, iar cu lampi recuperate, nu am auzit pe cineva sa lucreze, decat la experimente.

Am cumparat o statie Alfa Super functionala, exact cea pe care o vroiam; urmeaza sa experimentez cum suna, eventual sa o modific.

Multa bafta !

Link spre comentariu

Chiar merita sa ceri scuze, pacat ca nu intelegi ce este scris in topic; nu e vorba de vreo fixatie ci doar de realism referitor la dimensiunea investitiei, nu era vorba de a gasi scheme, ci de a gasi o scula, gata facuta si functionala, iar cand voi vede formatiile consacrate cantand la scule solid state, voi abandona definitiv lucrul cu lampi.

Lampile au o durata de viata de aproximativ 5000 ore, functie de cum sunt utilizate, iar cu lampi recuperate, nu am auzit pe cineva sa lucreze, decat la experimente.

Am cumparat o statie Alfa Super functionala, exact cea pe care o vroiam; urmeaza sa experimentez cum suna, eventual sa o modific.

Multa bafta !

Nu obisnuiesc sa imi cer scuze in cazul unei perceptii eronate dar in acest caz fiind vina mea asa ca imi cer scuze !

Doi la mana nu Dumneavoastra trebuiau adresate scuzele dar daca ati considerat necesar am facut-o , plus ca nu Dumneavoastra ati inceput topicul asa ca nu vad ideea , dar asta este !

Numai bine !

Link spre comentariu

iar cand voi vede formatiile consacrate

La ce formatii va referiti?Opinia mea este ca "furia" cu amplificatoarele cu tuburi este o moda intretinuta de producatorii/detinatorii de tuburi,nu calitatea auditiei.La montajele finale cu tuburi intervine la iesire transformatorul,care strica tot si este si foarte greu,deci pentru un artist care se deplaseaza,prezinta o problema,proportinala cu puterea instalata.Scrieti ca aveti un Alfa Super(30W cca.5-10% distorsoini),ce putere credeti ca ar incape in caracasa ei,daca ar fi realizata cu un montaj tranzistorizat, la 0,1% ditorsiuni?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Opinia mea este ca "furia" cu amplificatoarele cu tuburi este o moda intretinuta de producatorii/detinatorii de tuburi,nu calitatea auditiei.La montajele finale cu tuburi intervine la iesire transformatorul,care strica tot si este si foarte greu,deci pentru un artist care se deplaseaza,prezinta o problema,proportinala cu puterea instalata.

Va impartasesc si eu opinia, domnule miron. Am mai spus-o si pe alte forumuri candva. Oricum, cred ca amplifuri pe tuburi merg doar pentru niste auditii HIFI de puteri reduse, in nici un caz puterii foarte mari pentru sonorizari profesionale. Dar as fi curios sa vad si parerea lui iulian, care pare prea tansanta in domeniul tuburilor. Suna si astea bine dar... nu prea sunt eficiente... actualmente - o parere personala!

BAFTA. smoking.gif

Editat de releu
Link spre comentariu

Ma refer la formatii gen Metallica, Pheonix, etc.

Recunosc ca nu calitatea auditiei ma indeamna sa lucrez pe lampi, ci doar faptul ca acest capitol e nou pentru mine.

Aveti perfecta dreptate cu transformatoarele sunt grele si excesiv de scumpe si de calitatea lor depinde in totalitate calitatea sculei.

Pentru ca , personal, consider lampile, pe cale de disparitie, 10 % distorsiuni, mi se pare acceptabil, macar si pentru faptul ca lampile care se fabrica acum, sunt facute cu gandul la profit si nicidecum la calitate.

Sunt convins de adevarurile din afirmatiile dumneavoastra, dar vreau sa invat si eu putin din secretele lampilor, cat se mai poate.

Link spre comentariu

cred ca amplifuri pe tuburi merg doar pentru niste auditii HIFI de puteri reduse

Si la puteri mici,cu exceptia celor cu iesire directa prin condensator,problema transformatorului este aceasi,in studiorile de productie,in sala unde se facea auditia critica in perioada tuburilor,era folosita metoda cu mai multe amplificatoare de banda,care ajungea si la 5,subimpartiri a benzii audio,in domeniul acut,fiind utilizate transformatoare cu miez de ferita.

Pentru ca , personal, consider lampile, pe cale de disparitie

Nu sunt pe cale de disparitie,au inca aplicatii, unde simplitatea si robustetea lor la scocuri electrice este necesara,mai ales in domeniul militar,dar acolo sunt serii de tuburi speciale.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Ma refer la formatii gen Metallica, Pheonix, etc.

Recunosc ca nu calitatea auditiei ma indeamna sa lucrez pe lampi, ci doar faptul ca acest capitol e nou pentru mine.

Aveti perfecta dreptate cu transformatoarele sunt grele si excesiv de scumpe si de calitatea lor depinde in totalitate calitatea sculei.

Pentru ca , personal, consider lampile, pe cale de disparitie, 10 % distorsiuni, mi se pare acceptabil, macar si pentru faptul ca lampile care se fabrica acum, sunt facute cu gandul la profit si nicidecum la calitate.

Sunt convins de adevarurile din afirmatiile dumneavoastra, dar vreau sa invat si eu putin din secretele lampilor, cat se mai poate.

Dragul meu , nu vreau sa par rautacios dar la un concert metallica , guns's & roses , etc. nu cred ca sunt folosite amplificatoare pe tuburi ""lampi"" avand de a face cu puteri de mii de wati , ar insemna ceva putin iesit din comun nu am dreptate ? ! Poate The Beathells si altii au folosit dar era o alta perioada . Spre exemplu La un Concert Lepa Brena din Timisoara inainte sau dupa ''89 nu mai stiu sigur au cantat folosind aparatura formatiei Abba , cumparata de la ei , cu niste incinte imense ""conduse"" de amplificatoare solid state ( tranzistori ) si asta o stiu din surse sigure ! ""Lampile"" sunt pentru camera si atat ( zic eu ! ) Sau pentru o formatie ce exerseaza in garaj sau pivnita ! happy.gif

Un Post Scriptum Offtopic ! - Termenul de ""trupa nu poate defini o ""grupare""

muzicala ci una militara spre exemplu ...""trupele militare"" . Corect spus conform ""legilor"" limbii Romane este termenul de FORMATIE

Toate bune iti doresc si sa realizezi ce ai propus ! dance2.gif

Later Edit - Desi nu sunt moderator aici consider ca e mai bine a muta acest topic La Prestari Servicii !

Link spre comentariu

Daca tot nu esti moderator aici, poate ar fi elegant sa pastrezi consideratiile personale, pentru atunci cand vor fi solicitate.

Dupa cum bine vedeti topicul sa mutat aici , unde sunt moderator , in privinta acestui limbaj zic eu neadecvat s-ar putea sa aveti o liniuta in bara de warn , nu era necesar !

deoarece aici considerentele private ale unora, impiedica dialogul civilizat.

Nu cred ca trebuia sa va afecteze asa de mult sfatul meu pe care sincer nu l-am dat cu rautate ! La urmatoarea abatere va incid topicul , asta daca nu cumva primiti o bulina neagra !

P.S.-Cred ca v-am respectat spunandu-va ""DUMNEAVOASTRA"" si nu ""TU"" cum ati facut !

Link spre comentariu

Dupa cum bine vedeti topicul sa mutat aici , unde sunt moderator , in privinta acestui limbaj zic eu neadecvat s-ar putea sa aveti o liniuta in bara de warn , nu era necesar !

Nu cred ca trebuia sa va afecteze asa de mult sfatul meu pe care sincer nu l-am dat cu rautate ! La urmatoarea abatere va incid topicul , asta daca nu cumva primiti o bulina neagra !

P.S.-Cred ca v-am respectat spunandu-va ""DUMNEAVOASTRA"" si nu ""TU"" cum ati facut !

Man, dar tu cat offtopic ai facut pe aici?

Cate amplifuri pe lampi ai facut/ascultat ca sa-ti dai cu parerea?

Editat de marlowe
Link spre comentariu

Marlowe te pot ajuta eu cu cate scheme vrei...amplificatoare special pentru chitara inclusiv accesorii..iti las pe privat id-ul meu de messenger,sau daca mai este cineva interesat,postez schemele aici. 73!

Link spre comentariu

Marlowe te pot ajuta eu cu cate scheme vrei...amplificatoare special pentru chitara inclusiv accesorii..iti las pe privat id-ul meu de messenger,sau daca mai este cineva interesat,postez schemele aici. 73!

Te rog pune schemele aici sau da un link, sunt sigur ca sunt si altii interesati de lampi.

Thx.

Link spre comentariu

Am foarte multe astfel de scheme pe lampi,mi-a facut un prieten cadou un cd.Acest cd cuprinde foarte multe scheme de la firme cu renume..precum Marshall,Dynacord,etc.o sa atasez cateva.

P.S. Daca va intereseaza un model anume,spuneti.

post-129-1242840339_thumb.jpg

post-129-1242840376_thumb.jpg

post-129-1242840391_thumb.png

post-129-1242840424_thumb.jpg

Editat de BOBO
Link spre comentariu

Eu am terminat de curand testele la un Dynavox VR 70, are sunet placut, puternic si clar , maxim de eficacitate , cu numai 3 tuburi pe canal.

Recunosc ca am folosit 6P3S pentru finale si am redus alimentarea la 260 V, ca atata poate transformatorul folosit la probe.

Sper sa primesc ceva vesti si despre o Doina, gasita de un prieten prin tara, dau de stire, daca aflu ceva precis.

In alta ordine de idei, sau off topic, nu ma sperii de amenintari sau liniute, iar sfaturi, cand am nevoie, cer ajutorul.

post-1368-1242845686_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock