Sari la conținut

De ce toroidal ?

stanley

Postări Recomandate

Pentru alimentarea unui Amplif. ,de ce trebuie utilizat un Traf toroidal (2x30V,de ex.) si nu un Traf monofazat cu priza mediana 230/2x30 ?

Este necesara separarea galvanica in sec. ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

de ce trebuie utilizat un Traf toroidal (2x30V,de ex.) si nu un Traf monofazat cu priza mediana 230/2x30 ? nu este obligatoriu,dar cel toroidal,la aceasi putere,are dimensiuni si scapari mai mici.

Este necesara separarea galvanica in sec. ?Daca nu este autotransformator,indiferent de tipul miezului,are separare galvanica.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

de ce trebuie utilizat un Traf toroidal (2x30V,de ex.) si nu un Traf monofazat cu priza mediana 230/2x30 ? nu este obligatoriu,dar cel toroidal,la aceasi putere,are dimensiuni si scapari mai mici.

Este necesara separarea galvanica in sec. ?Daca nu este autotransformator,indiferent de tipul miezului,are separare galvanica.

Dimensiunea mi-e clara,dar ...separarea galvanica la Tr. monofazat cu priza mediana,in secundar... scratchchin.gif

Link spre comentariu

separarea galvanica la Tr. monofazat cu priza mediana,in secundar.

Daca nu este autotransformator,la care cele doua infasurari sunt inseriate,primarul este separata galvanic de secundar.

post-9-1241797218_thumb.jpg

Link spre comentariu

stanley, si transformatoarele toroidale pot avea priza mediana. Toroidalele sunt mai compacte, zgomot redus si au randament mai mare fata de cele cu tole E+I. Acum in audio, mai ales la amplificatoare, este la moda utilizarea transformatoarelor R-Core (niste toroide mai bune), dar sunt mai scumpe. Un R-Core de 500W costa cam 400....500lei. Pentru audiofili, fiecare milimetru de performanta conteaza.

BAFTA! smoking.gif

Link spre comentariu

Daca nu este autotransformator,la care cele doua infasurari sunt inseriate,primarul este separata galvanic de secundar.

miroane,ma refeream la secundar.Separatie galvanica in ...SECUNDAR.

Link spre comentariu

Separatie galvanica in ...SECUNDAR.

Daca este cu priza mediana,sigur nu sunt separate galvanic,dar nu inteleg unde este inconvenientul,de ce doriti sa fie separate galvanic intre ele infasurarile secundare.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

stanley, si transformatoarele toroidale pot avea priza mediana. Toroidalele sunt mai compacte, zgomot redus si au randament mai mare fata de cele cu tole E+I. Acum in audio, mai ales la amplificatoare, este la moda utilizarea transformatoarelor R-Core (niste toroide mai bune), dar sunt mai scumpe. Un R-Core de 500W costa cam 400....500lei. Pentru audiofili, fiecare milimetru de performanta conteaza.

BAFTA! smoking.gif

IN SFARSIT UN RASPUNS ...CORECT :"Acum in audio, mai ales la amplificatoare, este la moda "

Materialele pentru miez pot fi identice,indiferent de TOR sau E+I.

Cat despre ...mm,da-mi voie sa am dubii.

La perceptia noastra auditiva...(mai ales peste 20000Hz...)

Oricum,multumesc pentru interventii.

CONCLUZIA: FOLOSITI ce AVETI ! ca oricumTEORIA...ramane TEORIE

CAT DESPRE MODA...INTOTDEAUNA-I ...COSTISITOARE si TRECE...REPEDE

O zi minunata tuturor!

Link spre comentariu

Daca este cu priza mediana,sigur nu sunt separate galvanic,dar nu inteleg unde este inconvenientul,de ce doriti sa fie separate galvanic intre ele infasurarile secundare.

Hai sa fiu mai explicit,am gasit o serie de scheme alimentate prin Tr. toroidale(a**********.ro,recomanda chiar astfel de surse) .Facand abstractie de "miez" si dimensiuni, mi-am pus problema daca este imperios necesara separatia galvanica intre alimentarea celor 2 canale ale amplificatorului.Negasind un raspuns satisfacator am deschis acest ...topic.

Scuze pentru...

Astept noi ... argumente.

O zi pe gustul vostru!

Link spre comentariu

este imperios necesara separatia galvanica intre alimentarea celor 2 canale ale amplificatorului.

Nu.Daca linia de masa este dimensionata si realizata corect,nu apare diafonia intre canale.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Nicidecum,credeam ca-mi scapa...ceva.

Nu sunt atoate stiutor.

Multumiri pentru interventii!

Si apropo de Tr. , mi-a picat in mana un Tr. 230/2x40 Vca. la 250W

Aveti o schema de amplificator care sa se preteze... ?

Link spre comentariu

Si apropo de Tr. , mi-a picat in mana un Tr. 230/2x40 Vca. la 250W

Aveti o schema de amplificator care sa se preteze... ?

stanley, cauta in topicul cu scheme de amplificatoare.

BAFTA smoking.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock