Sari la conținut

surse de alimentare PC

utzescu

Postări Recomandate

Salutare......Am un proiect de licentza care implica crearea unei surse de alimentare in comutatie pentru calculator. asta include crearea placii de cablaje shi studii de performanta asupra componentelor deci as avea nevoie de o schema destul de simpla incat sa o pot produce eu sau sa o cumpar de undeva sa creez aceasta sursa.

Va trebui sa fac studii oscilatorii asupra componentelor shi m-ar ajuta mult daca mi-ar putea oferi cineva care a s-a batut de aceeasi problema o mana de ajutor pentru ca eu nu pot spune ca sunt as in domeniul aceasta

Merci mult shi astept un raspuns

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Documentatie despre surse in comutatie se gasesc dar cu precadere in limba rusa. Utilizati Google translate si cautati cuvinte cheie in limba rusa pe internet. O sa gasiti cateva site-uri utile in problema dvs.

In documentatiile pe care o sa le gasiti, o sa mai gasiti si diferite topologii de surse in comutatiie. Va trebui sa va alegeti una. Oricum, nu o sa gasiti tot si nu stiu cat de mult aveti rabdare sa traduceti materialele din limba rusa. In limba engleza ce veti gasi, sunt niste materiale destul de... superficiale. Aici ar trebui sa va ajute foarte mult conducatorul de proiect.

Numai bine

Link spre comentariu

Vizitator crriss
Salutare......Am un proiect de licentza care implica crearea unei surse de alimentare in comutatie pentru calculator. asta include crearea placii de cablaje shi studii de performanta asupra componentelor deci as avea nevoie de o schema destul de simpla incat sa o pot produce eu sau sa o cumpar de undeva sa creez aceasta sursa.

Va trebui sa fac studii oscilatorii asupra componentelor shi m-ar ajuta mult daca mi-ar putea oferi cineva care a s-a batut de aceeasi problema o mana de ajutor pentru ca eu nu pot spune ca sunt as in domeniul aceasta

Merci mult shi astept un raspuns

trimite-mi un mail si iti trimit documentatia de care ai nevoie. nu reusesc sa iti trimit PM. e plin internetul de scheme, AN-uri si RD-uri de surse, multe din ele foarte bine documentate.

Link spre comentariu

crriss, posteaza aici documentatia despre care vorbesti. Crezi ca utzescu o sa fie singurul care o sa aiba nevoie.

Cateva site-uri:

http://www.smps.us/

http://www.smpstech.com/

http://www.intusoft.com/articles/cmctut.pdf

Pana la urma cred ca utzescu doreste mai mult documentatie in romana decat in engleza si daca se poate: cum se structureaza proiectul ?

BAFTA! smoking.gif

Link spre comentariu

Merci all de raspunsurile rapide.......

Va dau si lamuriri...... eu nu trebuie sa fac ceva anume.... .Lucrarea are ca denumire SURSE DE ALIMENTARE IN COMUTATIE (practic pot face orice vreau pe tema asta dar e recomandat sa am shi ceva practic realizat). Vreau sa trec licentza dar nici nu prea mai am timp sa fac ceva cine stie ce asha ca cautam acu o ideea de la voi sau o sugestie....orice imnew.gif M-am gandit sa fac o plansa didactica cu toate piesele dintr-o sursa normala dar rasfirate pentru studiu independent.

Cat despre documentatie este o gramada pe net dar totusi parca nu reusesc sa gasesc o schema de cablaje pentru o sursa de calculator simpla care poate o gasesc sh ide cumparat sa iau piesele de pe ea.

multumesc de linkuri sper sa fie utile desi le-am cam surfuit........ma gandeam ca are cineva una anume care poate sa mi-o dea ....

Astept idei de la voi pentru ca eu sunt destul de over my head :D (daca e cineva printre voi care e interesat sa ma ajute id de mess utza_mic@yahoo.com MERCI).

Link spre comentariu

Vizitator cateane.darzu
Merci all de raspunsurile rapide.......

Va dau si lamuriri...... eu nu trebuie sa fac ceva anume.... .Lucrarea are ca denumire SURSE DE ALIMENTARE IN COMUTATIE (practic pot face orice vreau pe tema asta dar e recomandat sa am shi ceva practic realizat). Vreau sa trec licentza dar nici nu prea mai am timp sa fac ceva cine stie ce asha ca cautam acu o ideea de la voi sau o sugestie....orice imnew.gif M-am gandit sa fac o plansa didactica cu toate piesele dintr-o sursa normala dar rasfirate pentru studiu independent.

Cat despre documentatie este o gramada pe net dar totusi parca nu reusesc sa gasesc o schema de cablaje pentru o sursa de calculator simpla care poate o gasesc sh ide cumparat sa iau piesele de pe ea.

multumesc de linkuri sper sa fie utile desi le-am cam surfuit........ma gandeam ca are cineva una anume care poate sa mi-o dea ....

Astept idei de la voi pentru ca eu sunt destul de over my head :D (daca e cineva printre voi care e interesat sa ma ajute id de mess utza_mic@yahoo.com MERCI).

Am destule carti despre functionarea si proiectarea surselor in comutatie.Au exemple practice perfect functionale (pe unele le-am incercat cu rezultate excelente).Teorie "Garla".Scuze de cum arata cartea , dar am "Mancat-o" si eu si fratele meu.

post-705-1241527918_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am destule carti despre functionarea si proiectarea surselor in comutatie.Au exemple practice perfect functionale (pe unele le-am incercat cu rezultate excelente).Teorie "Garla".Scuze de cum arata cartea , dar am "Mancat-o" si eu si fratele meu.

Observ ca sunt cativa utilizatori care detin carti mai mult sau mai putin folositoare in anumite probleme, dar nici unul din acesti utilizatori nu i vad postand macar cu intentia sa ajute - asemenea utilizatorilor @adry si @releu de pe acest forum - site-ul revistei, printr-un articol, macar de 3 sau 4 pagini A4. Articolele postate pe site-ul revistei sunt "Open Source" si insasi actiunea Tehnium Azi este "Open Source". Ar trebui, atat cat ne sta in putere, sa facem asta. Numele celui care a scris articolul, in functie de cererea fiecaruia, poate fi trecut la finele articolului in paginile revistei. Este o metoda sa va faceti cunoscut, asemenea autorilor din vechea revista Tehnium. Cum Tehnium Azi nu este o revista care sa castige ceva din vanzare, asemenea fostei reviste Tehnium, Tehnium Azi nu poate in momentul de fata sa remunereze articolele asa cum se intampla cu revista Tehnium. Poate daca am avea cativa sponsori cu greutate as face si lucru asta! Dar cum este criza, majoritatea si-au redus la 0 bugetul orientat spre aceasta directie.

Numai bine

Link spre comentariu

Legat de surse de alimentare in comutatie un material interesant in engleza aici. Desi este explicat cum functioneaza si ce etaje are o sursa de PC principiile descrise sunt universal valabile in lumea surselor in comutatie.

Legat de performanta surselor in comutatie... uite aici una care atinge si 90% eficienta si poate duce inca 200W peste puterea inscrisa pe eticheta ei. Plus ca tensiunile pe care le scoate sunt atat de stabile sub sarcina... si alta care la care eficienta lasa de dorit undeva intre 70 - 75 % o gramada de filtre si protectii lipsa componete de 2 lei plus ca multe nu ating nici jumate din puterea de pe eticheta iar voltajele numa fixe nu sunt...

Editat de Bobby_TM
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock