Sari la conținut

Prind radio pe preamplificatorul de microfon :(


calinburloiu
 Share

Postări Recomandate

Fiind obisnuit cu calitatea produselor de la M-Audio, intrucat am mai cumparat de la ei o placa de sunet (Audiophile 2496) si niste clape (Radium 61), m-am decis acum vreun an sa cumpar si un preamplificator de microfon/instrument. Neavand foarte multi bani la dispozitie am decis sa cumpar un AudioBuddy, cel mai simplu preamp de la M-Audio. El este dotat cu doua preamplificatoare independente, deci are 2 intrari si 2 iesiri.

Prima dintre ele functioneaza perfect, dar a doua are o problema, care mi s-a parut foarte ciudata la inceput: pe fundal se aude foarte slab, pe langa sunetul inregistrat de mine, UN POST DE RADIO. Sincer sa fiu as fi preferat sa aud doar un fasait, pentru ca mi-ar fi bruiat mult mai putin sunetul meu. Cu cat dau mai tare Gain-ul, cu atat se aude mai tare postul. Din fericire semnalul postului are intensitatea sonora destul de slaba, in jur de -60 dB FS la Gain maxim, deci este tolerabil tinand cont de faptul ca, eu fac inregistrari in general cu Gain-ul dat la sfert. Sunetul apare indiferent daca conectez sau nu un microfon, deci apare si la functionarea in gol a acestuia.

Am fost cu preamplificatorul la garantie, insa ghinion: acolo nu s-a prins absolut nici un post. Fapt explicabil prin faptul ca un post de radio se poate prinde mai bine sau mai prost in functie de locatia geografica, dar si in functie de cladirea in care este amplasat aparatul. Probabil ca sediul celor de la garantie avea mai mult fier-beton decat blocul meu, creand o "cusca Faraday" mai eficienta. Astfel, neconstatandu-se nici o defectiune, nu mi-au putut repara produsul.

Ce pot sa fac in aceasta situatie, cum pot scapa de aceasta problema?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fiind obisnuit cu calitatea produselor de la M-Audio, intrucat am mai cumparat de la ei o placa de sunet (Audiophile 2496) si niste clape (Radium 61), m-am decis acum vreun an sa cumpar si un preamplificator de microfon/instrument. Neavand foarte multi bani la dispozitie am decis sa cumpar un AudioBuddy, cel mai simplu preamp de la M-Audio. El este dotat cu doua preamplificatoare independente, deci are 2 intrari si 2 iesiri.

Prima dintre ele functioneaza perfect, dar a doua are o problema, care mi s-a parut foarte ciudata la inceput: pe fundal se aude foarte slab, pe langa sunetul inregistrat de mine, UN POST DE RADIO. Sincer sa fiu as fi preferat sa aud doar un fasait, pentru ca mi-ar fi bruiat mult mai putin sunetul meu. Cu cat dau mai tare Gain-ul, cu atat se aude mai tare postul. Din fericire semnalul postului are intensitatea sonora destul de slaba, in jur de -60 dB FS la Gain maxim, deci este tolerabil tinand cont de faptul ca, eu fac inregistrari in general cu Gain-ul dat la sfert. Sunetul apare indiferent daca conectez sau nu un microfon, deci apare si la functionarea in gol a acestuia.

Am fost cu preamplificatorul la garantie, insa ghinion: acolo nu s-a prins absolut nici un post. Fapt explicabil prin faptul ca un post de radio se poate prinde mai bine sau mai prost in functie de locatia geografica, dar si in functie de cladirea in care este amplasat aparatul. Probabil ca sediul celor de la garantie avea mai mult fier-beton decat blocul meu, creand o "cusca Faraday" mai eficienta. Astfel, neconstatandu-se nici o defectiune, nu mi-au putut repara produsul.

Ce pot sa fac in aceasta situatie, cum pot scapa de aceasta problema?

Presupun ca preamlifu' este deja ecranat (asta ar fi pasul zero).

1. Verifica lipitura de masa a mufei de intrare ( jack, RCA sau ce ai tu acolo). Vreau sa zic ca trebuie sa refaci (intaresti) lipiturile, nu sa le masori.

2. Daca si dupa ce ai facut ce ti-am zis mai sus postul local (UM) se mai aude, monteaza intre intrarea preamplif-ului si masa un cond de 1nF. Si da-ne de veste ce s-a intamplat.

PS. Dupa ce am recitit postul tau, cred ca montajul nu e suficient de bine ecranat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, postul de radio se prinde si daca este pornit Phantom Power.

Atunci pentru remedierea problemei dvs. ar trebuie sa postati aici cateva imaginii cu interiorul preamplificatorului. Sunt cel putin doua posibile cauze:

- capacitoarele pentru decuplare circuit Phantom Power sunt uzate in urma aparitiei pe circuitul de preamplificare a unui semnal perturbator de amplitudine si frecventa ridicata (tipic montajelor de preamplificare pentru microfon);

- circuitul integrat (amplificator operational) a circuitului de intrare a montajului de preamplificare nu lucreaza in parametri nominali:

1. nu are decuplarii pe circuitul de alimentare (s-ar putea ca in timpul procesului de productie producatorul sa uitat sa fi prevazut pt aceasta sectiune aceste condesatoare - am mai vazut astfel de erori dar putin probabil ca firma M-Audio sa fi strecurat o astfel de greseala);

2. circuitul de preamplificare nu a fost proiectat corespunzator in sensul ca ecranul de protectie nu e suficient de eficient (s-ar putea aici ca nici "cutia" preamplificatorului sa nu fie realizata din Aluminiu, aici sunt cateva semne de intrebare pe care as dori sa ne confirmati sau infirmati acest aspect ???)

Concluziile asupra acestor aspecte mai sus enumerate se pot trage dupa ce o sa postati imaginii (suficient de clare) cu interiorul preamplificatorului. Dupa aceea trebuie sa aveti la dispozitie un pistol de lipit sau letcon pentru "interventii".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am fost cu preamplificatorul la garantie, insa ghinion: acolo nu s-a prins absolut nici un post

Am lucrat si eu cu cateva scule MAudio dar nu mi se pare o firma serioasa. Se pare ca face concurenta din multe puncte de vedere firmei Berihnger. Te-ai cam pacalit cu preampliful ala calin.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 weeks later...

Rezolvarea este banala: Lipesti pe interiorul carcasei o foita de staniol ce o conectezi la masa montajului. M-audio din dorinta de a nu stirbi din raspunsul la frecvente inalte a pus probabil condensatori de valoare mica pe intrari si probabil locuiesti in apropierea unui emitator radio. Eu am fost foarte multumit de tot ce am cumparat de la M-audio. Am in calculator M-audio Delta AP192 si Mp3 player folosesc MicroTrack 24/96. Sunt extrem de multumit, chiar incantat de ele. Si culmea, locuiesc la 300 de metri de antena unui emitator de 20Kw pe unde medii si nu se aude nimic. Dar intrarile si iesirile sunt simetrice (balansate) la AP192. Phantom power este optiunea de alimentare cu 48 V a microfoanelor de studio condensator profesionale si nu cred ca are legatura cu captarea parazita a unui post de radio. Mi se pare foarte ciudat cum poate ajunge un semnal radio la montaj printr-o intrare balansata. Chiar se aude fara nimic conectat la intrare ?!?. Sincer nu cred. Parerea mea este ca folosesti un semnal pe doua fire intr-o intrare pe trei fire. Teoretic nu are cum sa ajunga radiofrecventa dintr-un microfon simetric cuplat la o intrare simetrica. Numai daca nu cumva un fir cald este dat undeva la masa si este stricata simetria. Verifica cu un ohmetru.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

N-as vrea sa ma bag si sa il repar eu, pentru ca nu prea ma pricep si mi-e teama sa nu-l stric mai rau. De bine de rau una dintre cele doua intrari functioneaza si pot sa imi fac treaba cu ea.

Este cineva aici care se pricepe si se ofera sa mi-l repare? Daca da, cam cat m-ar costa o astfel de reparatie?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...
N-as vrea sa ma bag si sa il repar eu, pentru ca nu prea ma pricep si mi-e teama sa nu-l stric mai rau. De bine de rau una dintre cele doua intrari functioneaza si pot sa imi fac treaba cu ea.

Este cineva aici care se pricepe si se ofera sa mi-l repare? Daca da, cam cat m-ar costa o astfel de reparatie?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este cineva aici care se pricepe si se ofera sa mi-l repare? Daca da, cam cat m-ar costa o astfel de reparatie?

Trebuie cineva care sa se deplaseze la locatia Dvs.deoarece inteleg ca acolo apare fenomenul.Incercati sa-i convingeti(eventual cu o "atentie") pe cei de la service sa vina la Dvs.pentru constatarea si remedierea defectului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock