Sari la conținut

Ajutor cu privire la o incinta

Andrei_Preoteasa

Postări Recomandate

Am facut rost de un difuzor auto si eu nu am masina, ma gandeam sa-i fac o incinta, sa-l tin in casa, dar nu ma pricep la calcule. Difuzorul este un MTX Thunder 7124, si am atasat si o poza cu specificatiile lui. Subwooferul as vrea sa-l fac activ, cu un amplificator cu 2 X Tda 7294 in punte, dar, inca nu sunt decis, ori integrate ori tranzistoare. Astept pareri, ceva modele de incinte. Multumesc dance2.gif

post-432-1240035351_thumb.jpg

Editat de Andrei_Preoteasa
Link spre comentariu

Salut,

Poti sa incerci sa faci un tub de bass asa cum a facut si un coleg de facultate. Tubul de bass simula o incinta acustica de ord.4 parca... scratchchin.gif stai sa fac o schita sa-ti dai seama (o sa trebuiasca sa-i calculezi volumul, eu nu prea ma pricep bine!!!!!!!!!!) scratch_one-s_head.gif

post-237-1240037261_thumb.jpg

sarbatori cu bine :biggrin:

Editat de titi
Link spre comentariu

Un difuzor avand Qts=0,55 in nici un caz nu poate functiona bine intr-o incinta bassreflex. Totusi, este sub un mare semn de intrebare cat de adevarati sunt acesti parametri TS. In general, daca se adopta incinte bandpass se poate acorda incinta la o frecventa mai mica decat cea pe care o putem obtine construind o incinta bassreflex pentru subwoofer. Vom obtine un bass mult mai "cald" al subwoofer-ul la frecvente foarte joase daca adoptam constructia trece banda sau bandpass de incinta acustica (conteaza foarte mult aici si tipul difuzorului folosit).

Ideea postata de titi mai sus este foarte buna numai ca necesita o atentie mult mai deosebita. Tinand cont de parametrii TS a difuzorului tau, ti-as recomanda initial sa renunti la gaura "d" din imaginea de mai sus. Marimea "a" este de obicei 0,35..0,4 din h. Spre exemplu, in cazul tau, in urma calculelor efectuate, volumul corespunzator inaltimii a ar rezulta de aprox. 28cm si h de aprox. 68cm. Volumul aferent deschiderii notata cu "a" trebuie sa aiba o deschidere la partea superioara de aprox. 9.5cm, sustinuta de cei patru "piloni", fiecare avand o grosime nu mai mare de 2cm. Pe baza dimensiunile constructive anterior prezentate ar trebui sa reschitezi incinta prezentata de titi mai sus. Incinta este foarte complexa si foarte greu de acordat, dimensiunile prezentate fiind doar orientative. Am vazut si cazuri cand s-au obtinut rezultate destul de bune dar asta nu inseamna intotdeauna poate fi asa!

Numai bine

Link spre comentariu
  • 4 weeks later...

Desi poate un picut mai tarziu , Domnul Inginer Aurelian Mateescu , imi raspundea la acelasi tip de intrebare intr-o scrisoare adresata revistei Tehnium prin 2005 , cum ca tubul de bass (subwooferul) se calculeaza identic cu incinta acustica bass reflex , singura diferenta fiind forma !

Link spre comentariu
  • 3 months later...
Am facut rost de un difuzor auto si eu nu am masina, ma gandeam sa-i fac o incinta, sa-l tin in casa, dar nu ma pricep la calcule. Difuzorul este un MTX Thunder 7124, si am atasat si o poza cu specificatiile lui. Subwooferul as vrea sa-l fac activ, cu un amplificator cu 2 X Tda 7294 in punte, dar, inca nu sunt decis, ori integrate ori tranzistoare. Astept pareri, ceva modele de incinte. Multumesc dance2.gif

salutare, am fost ocupat cu serviciul, nu am mai mesterit nimic, dar acum am ceva timp liber. cu difuzorul nu am mai facut nimic, a stat degeaba, ma gandeam la o incinta BR in forma de cub ( nu ma intereseaza forma neaaparat ), 50 X 50 X 50 cm, pal sau lemn de 2 cm (sau mai gros), dar nu stiu dak ar fii potrivita pentru difuzor, nu stiu sa calculez in functie de parametrii.

Dimensiunile din desen pentru porturi nu sunt calculate, doar puse aproximativ.

cine ma poate ajuta sa calculeze dimensiunile exacte.

post-432-1253001697_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock