Sari la conținut

izolare termica

Postări Recomandate

salutari,

am o casa la care tavanul e o placa de beton groasa de vreo 20 -25 cm, iar zidurile sunt din boltari de ciment. As vrea sa-i fac o izolatie termica cu polistiren, insa as dori sa plachez peretii pe interior. Credeti ca ar fi eficienta o astfel de lucrare?? Care e cea mai buna metoda de atasare a polistirenului de pereti: -lipire cu adeziv sau -montat profile de rigips, polistiren si apoi rigips la exterior?

multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutari,

am o casa la care tavanul e o placa de beton groasa de vreo 20 -25 cm, iar zidurile sunt din boltari de ciment. As vrea sa-i fac o izolatie termica cu polistiren, insa as dori sa plachez peretii pe interior. Credeti ca ar fi eficienta o astfel de lucrare?? Care e cea mai buna metoda de atasare a polistirenului de pereti: -lipire cu adeziv sau -montat profile de rigips, polistiren si apoi rigips la exterior?

multumesc

Salut . In primul rand trebuie sa stii ca o bariera termica eficienta este cea realizata la exterior, pe interior daca o realizezi poti sa ai surpriza ca peretele sa nu poata sa respire si deci implicit te vei trezi cu umezeala pe perete.

Link spre comentariu

Salut . In primul rand trebuie sa stii ca o bariera termica eficienta este cea realizata la exterior, pe interior daca o realizezi poti sa ai surpriza ca peretele sa nu poata sa respire si deci implicit te vei trezi cu umezeala pe perete.

nu ma pricep deloc la astea, dar nu poate respira prin zona de la exterior?

Link spre comentariu

O izolare termica in adevaratul sens al unei izolari se face cu polistiren de minim 5 cm.

Esti dispus sa iti micsorezi casa pe interior,perimetral, cu vre-o 8...10 cm ? (polistiren + rigips)

Mai bine izolezi peretii pe exterior si tavanul pe interior,in cazul in care nu poti izola dinspre mansarda/pod .

Sau poate ai zugravit recent pe exterior si iti pare rau de ea ? Sau poate ai aplicat la exterior o tencuiala decorativa scumpa ?

Editat de SIG
Link spre comentariu

O izolare termica in adevaratul sens al unei izolari se face cu polistiren de minim 5 cm.

Esti dispus sa iti micsorezi casa pe interior,perimetral, cu vre-o 8...10 cm ? (polistiren + rigips)

Mai bine izolezi peretii pe exterior si tavanul pe interior,in cazul in care nu poti izola dinspre mansarda/pod .

Sau poate ai zugravit recent pe exterior si iti pare rau de ea ? Sau poate ai aplicat la exterior o tencuiala decorativa scumpa ?

nu......nici decum.... Amplasamentul casei nu prea permite o izolatie externa, insa daca e mai eficienta o voi face pana la urma. Camerele sunt destul de spatioase incat sa permita o reducere a dimensiunilor cu vreo 10 cm. Si mi se pare un pic mai costisitor pe exterior deoarece trebuie si un strat extern rezistent la intemperii si zugraveala, pe cand pe interior puneam profilele pe perete, apoi polistirenul intre ele si rigipsul deasupra si nitica lavabila ....si o puteam face si singur......la exterior mi-ar trebui si un zidar ......care costa si el

Deci pana la urma e la fel de eficienta izolatia pe interior ca si pe exterior?????

Link spre comentariu

Deci pana la urma e la fel de eficienta izolatia pe interior ca si pe exterior?????

Izolatia e tot la fel de eficienta. Problema nu e asta. Daca montati izolatia pe interior aveti mari sanse sa se formeze egrasie pe pereti sau chiar intre pereti si polistiren.

Link spre comentariu

aha......

atunci la exterior cum ar trebui sa prind polistirenul, cu adeziv sau cu dibluri sau si-si?

Si am o nedumerire: cum e iarna la noi sau daca ploua mult nu va patrunde apa intre polistiren si perete, urmand ca mai apoi sa cada cu totul de p zidul casei?

Link spre comentariu

Pe unde sa intre apa daca deasupra este acoperisul si polistirenul este acoperit complet cu o tencuiala groasa impermeabila de vre-o 3 ... 4 mm ?

Am atasat un document despre montarea polistirenului la exterior.

Numai bine.

http://www.bricostore.ro/pdfs/Polistiren.pdf

P.S.

Eu stau la et. IV si impreuna cu sotioara mea am izolat in tot apartamentul pe interior tavanul cu polistiren de 2 cm.

L-am prins doar cu adeziv si peste polistiren am tras un strat subtire de glet.

Unde am pus glet mai gros au aparut mici fisuri,si deci plasa de fibra este important de pus.

In rest totul e brici.Iarna nu imi suge tavanul caldura din casa iar vara caldura de pe bloc nu-mi cade in cap. hi.gif

Editat de SIG
Link spre comentariu

Este mai buna izolatia pe exterior, deoarece puntul de roua va fi in izolatia de polistiren si nu in peretele de caramida. Punctul de roua este temperatura la care condenseaza vaporii de apa formati in interior, sunt aborbiti de perete si intalnesc aerul rece din exterior. Aceasta temp este de 3-4grade C (cu asta nu sunt prea sigur). Daca ai peretele cu izolatia desenate in sectiune, ai temp exterioara si interioara, acest punct de 3-4 grade C trebuie sa fie in izolatie, nu in caramida.De exp. daca in interior sunt 20 grade C, in exterior - 15 grade C, caderea de temp pe caramida 10 grade C, iar pe izolatie 15 grade C : daca se monteaza izolatia la exterior, puntul de roua va fi in izolatie, daca se monteaza la interior, punctul de roua va fi la granita intre perete si izolatie, si aici va apare condensul.

Link spre comentariu

Este mai buna izolatia pe exterior, deoarece puntul de roua va fi in izolatia de polistiren si nu in peretele de caramida. Punctul de roua este temperatura la care condenseaza vaporii de apa formati in interior, sunt aborbiti de perete si intalnesc aerul rece din exterior. Aceasta temp este de 3-4grade C (cu asta nu sunt prea sigur). Daca ai peretele cu izolatia desenate in sectiune, ai temp exterioara si interioara, acest punct de 3-4 grade C trebuie sa fie in izolatie, nu in caramida.De exp. daca in interior sunt 20 grade C, in exterior - 15 grade C, caderea de temp pe caramida 10 grade C, iar pe izolatie 15 grade C : daca se monteaza izolatia la exterior, puntul de roua va fi in izolatie, daca se monteaza la interior, punctul de roua va fi la granita intre perete si izolatie, si aici va apare condensul.

multumesc mult pentru raspunsul dat si mai ales pentru explicatii. Exista si o anumita tehnica de montaj pentru polistiren, eventual ceva materiale mai speciale sau pur si simplu trebuie urmariti pasii din ghidul sugerat de domnul SIG?

Link spre comentariu

pur si simplu trebuie urmariti pasii din ghidul sugerat de domnul SIG?

Aceasta este tehnica,am urmarit un vecin(care sta la parter)cum a izolat exterior,este solutia cea mai buna si din punct de vedere termic,deoarece pereti ajung la o anumita temperatura si o pastreaza mai bine,datorita transferului redus cu exteriorul.In cazul placarii interiore,acestia(pereti)nu se mai incalzesc iarna,caldura provenind doar de la radiatia radiatorului caloriferului.

post-9-1239277476_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

• 2 years later...

Buna ziua!

Am o casa construita din boltari de ciment si vreau sa o izolez cu polistiren pe exterior. NU exista tencuiala exterioara.

Trebuie sa aplic o tencuiala inainte de a izola? Nu se pot aplica placile direct pe boltari?

Casa este duplex iar eu locuiesc pe partea nord-est (cea mai mare parte este pe nord), de cat trebuie sa fie placa (grosime/densitate)?

Va multumesc anticipat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock