Sari la conținut

Depanare amplificator AS3220

EL-Gabry

Postări Recomandate

Buna ziua.

Am acest tip de amplificator,care trebuie sa recunosc,pe cat e de mic pe atat mi-a scos peri albi.Problema este ca pe un canal se aude bine (asa cred,trebuie sa ii mai fac reglajele la urma),iar pe celalalt se aude foarte incet.Asa l-am luat.Normal,primul lucru pe care l-am facut a fost sa schimb toate C-urile (in afara de filtraj),cu altele noi.Problema nu s-a remediat.Am urmarit schema pasa cu pas,dar nu imi pot da seama de unde e deranjul...

Masuratorile facute :

M101:31.4V

M102:31.4V

M103:31.5V

M104:31.5V

M105:0V (?)

M106:7.73V

M107:8.29V

M108:8.11V

M109:0.70V

M110:0.72V

M111:0V (?)

M112:16.96V

M113:14.05V

M114:13.70V

M115:18.86V

M116:-16.62V

M117:-11.03V

Pe bornele celor doua C de filtraj am 31.4V,la fiecare.

Masuratorile le-am facut cu borna de - de la aparatul de masura pe carcasa si cu borna + pe fiecare contact unde era nevoie.

Daca ma ajutati sa rezolv problema,in final poate imi puteti spune si cum se regleaza corect ampliful.

Va multumesc.Atasez schema.

post-647-1238936933_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 99
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

EL-Gabry, spui ca ai schimbat toate C-urile. E bine ca ai facut asta. In continuoare respecta indicatiile care ti le dau mai jos:

1. - scoate din circuit tranzistoarele T113 (BC172B) si T133 (BC172C);
  2. - scoate din circuit tranzistoarele de protectie T107, T127 (BC170) si T108, T128 (BC250);
  3. - scoate plusul condensatoarelor de pe intrarea amplificatorului: C107 si C121 (ambele de vreo 4,7uF la 40V, din cate vad). Dupa ce faci asta, conectezi plusul acestor condensatoare la masa si masori curentul de mers in gol pe fiecare amplif. Posteaza dupa aceea in acest topic valoarea curentului de mers in gol pe fiecare canal de amplificare (trebuie sa fie in jur de 40...50mA). Daca e asa, atunci scoti plusul acestor condensatoare de la masa si dai semnal amplificatoarelor direct prin acest plus. Acu vezi cum functioneaza amplificatorul si apoi mai vedem.

BAFTA smoking.gif

Editat de releu
Link spre comentariu

EL-Gabry, spui ca ai schimbat toate C-urile. E bine ca ai facut asta. In continuoare respecta indicatiile care ti le dau mai jos:

1. - scoate din circuit tranzistoarele T113 (BC172B) si T133 (BC172C);
  2. - scoate din circuit tranzistoarele de protectie T107, T127 (BC170) si T108, T128 (BC250);
  3. - scoate plusul condensatoarelor de pe intrarea amplificatorului: C107 si C121 (ambele de vreo 4,7uF la 40V, din cate vad). Dupa ce faci asta, conectezi plusul acestor condensatoare la masa si masori curentul de mers in gol pe fiecare amplif. Posteaza dupa aceea in acest topic valoarea curentului de mers in gol pe fiecare canal de amplificare (trebuie sa fie in jur de 40...50mA). Daca e asa, atunci scoti plusul acestor condensatoare de la masa si dai semnal amplificatoarelor direct prin acest plus. Acu vezi cum functioneaza amplificatorul si apoi mai vedem.

BAFTA smoking.gif

Curentul de mers in gol il masor intercaland ampermetrul intre bornele M101 si M102,respectiv M103 si M104?Conteaza care borna a aparatului o pun pe M101 si care pe M102?

Aparatul meu de masura e un UNI-T UT33C,il dau pe 200mA si pe display trebuie sa citesc direct valoarea prescrisa?In caz contrar il reglez din din semireglabil.Corect?

Link spre comentariu

Gata renunt.Sculele romanesti si rusesti cand le vine randul la reparat,albesti.

Am de gand sa ii schimb partea de amplificare cu totul,cel mai probabil cu un kit gata facut cu TDA7294.Am 2x30V pe CC.Acum intreb:ca sa imi functioneze celelalte blocuri din amplificator (filtre,corector de ton,selector),dar pe amplificarea adaugata de mine...de unde sa iau semnal pt.intrarea in amplificator si ce piese de pe placa pot scoate in siguranta sa ii fac loc la noul montaj?

Multumesc.

Gata renunt.Sculele romanesti si rusesti cand le vine randul la reparat,albesti.

Am de gand sa ii schimb partea de amplificare cu totul,cel mai probabil cu un kit gata facut cu TDA7294.Am 2x30V pe CC.Acum intreb:ca sa imi functioneze celelalte blocuri din amplificator (filtre,corector de ton,selector),dar pe amplificarea adaugata de mine...de unde sa iau semnal pt.intrarea in amplificator si ce piese de pe placa pot scoate in siguranta sa ii fac loc la noul montaj?

Multumesc.

Link spre comentariu

EL-Gabry, semnal poti sa dai in TDAuri, din emitoarele lui T115 si T135 (idem plus condensatoarelor de care iti spuneam mai sus... e tot aia).

Dar cam ce putere are traful la un amplif de asta?

Editat de releu
Link spre comentariu

EL-Gabry, semnal poti sa dai in TDAuri, din emitoarele lui T115 si T135 (idem plus condensatoarelor de care iti spuneam mai sus... e tot aia).

Dar cam ce putere are traful la un amplif de asta?

Cred ca in jur de 100W.AS3220 are cam 2x20W.La 2x30Vcc,am o solutie mai buna decat TDA7294?Imi trebuie un kit si mai mic ca dimensiuni.Chiar daca traful e subdimensionat...

Link spre comentariu

Cred ca in jur de 100W.AS3220 are cam 2x20W.La 2x30Vcc,am o solutie mai buna decat TDA7294?Imi trebuie un kit si mai mic ca dimensiuni.Chiar daca traful e subdimensionat...

De fapt as prefera sa folosesc un CI stereo,asa cu TDA7294 imi trebuie 2...dar in afara de STK nu imi trece nimic prin cap.

Link spre comentariu

Pai, omule, daca are 100W traful, apoi nu merge kituri cu TDA-uri. Totusi, eu parca stiam traful ceva de putere mai mare. Ia masoarei tu sectiunea activa a transformatorului ca sa stim cu exactitate ce putere are. Nu e bine sa facem totul dupa ureche. Oricum, la ce tensiune de alim. (+/-32Vcc) merge ampliful, eu ma cam indoiesc sa aiba traful numai 100W!!!! scratch_one-s_head.gif

Link spre comentariu

Pai, omule, daca are 100W traful, apoi nu merge kituri cu TDA-uri. Totusi, eu parca stiam traful ceva de putere mai mare. Ia masoarei tu sectiunea activa a transformatorului ca sa stim cu exactitate ce putere are. Nu e bine sa facem totul dupa ureche. Oricum, la ce tensiune de alim. (+/-32Vcc) merge ampliful, eu ma cam indoiesc sa aiba traful numai 100W!!!! scratch_one-s_head.gif

E destul de plat.Nu il mai desfac in seara asta ca mi-a mancat ziua.Pt.o putere de 2x20...cat ar putea avea?In cel mai optimist caz 200W.De ce sa nu mearga TDA7294?Nu urmaresc sa imi scoata puterea maxima...Se arde traful?D-mi o alta varianta,ca de reparat nu se mai pune problema.Merci.

Link spre comentariu

Salut.Si eu am un amp.3220 pe care nu l-am mai putut repara.Am curatat toate piesele pina la R125,R175 inclusiv si au fost schimbate cu doua semireglabile de 100K puse la masa.De pe cursoarele celor doua semireglabile am cules semnal si l-am aplicat pe intrarile unui kit stereo cu TDA 7294 sarind peste preul cu NE 5532A.Din semireglabile reglezi atita putere cit sa semene cu fostul final original.Pot sa spun ca amplificatorul functioneaza perfect de mai bine de 2 luni cu sigurantele originale de 3,15A rapide.Singura problema este ca nu am reusit pina acum sa introduc kit-ul in cutia statiei.Radiatorul fostului final mi se pare cam mic si nu am vrut sa stric TDA-urile.Atentie la izolarea integratelor pe radiator.Daca gasesti vreo solutie sint si eu interesat sa o aflu.In cazul ca ti-am fost cu ceva de folos iti urez spor la treaba.

Link spre comentariu

Salut.Si eu am un amp.3220 pe care nu l-am mai putut repara.Am curatat toate piesele pina la R125,R175 inclusiv si au fost schimbate cu doua semireglabile de 100K puse la masa.De pe cursoarele celor doua semireglabile am cules semnal si l-am aplicat pe intrarile unui kit stereo cu TDA 7294 sarind peste preul cu NE 5532A.Din semireglabile reglezi atita putere cit sa semene cu fostul final original.Pot sa spun ca amplificatorul functioneaza perfect de mai bine de 2 luni cu sigurantele originale de 3,15A rapide.Singura problema este ca nu am reusit pina acum sa introduc kit-ul in cutia statiei.Radiatorul fostului final mi se pare cam mic si nu am vrut sa stric TDA-urile.Atentie la izolarea integratelor pe radiator.Daca gasesti vreo solutie sint si eu interesat sa o aflu.In cazul ca ti-am fost cu ceva de folos iti urez spor la treaba.

Multumesc.

Mai sunt persoane care au modificat acest AS3220,sper ca ne ajuta si pe noi cu informatii despre cum au facut.In cazul in care folosesc TDA7294,o sa incerc sa il bag in carcasa si o sa am grija la izolarea fata de radiator,am impresia ca minusul TDA-ului e legat la masa.Pt.2x30Vcc,nu ma pot gandi la nimic stereo,sa incapa in acea caroserie...Idei?

Link spre comentariu

Ar mai fii o varianta chiar mai buna dar nu am gasit prin magazine integratul.Poate ai noroc mai mult ca mine.

Nu e buna varianta dvs.Acel integrat conform datelor de catalog,are tensiunea MAXIMA de alim.de 2x30Vcc.E riscant sa mergi cu el la maxim.Mai degraba un STK4191,dar montajul cu un STK e cam greu de inghesuit in carcasa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock