Sari la conținut

Probleme cu ecubatorul de clocit oua

bogdy

Postări Recomandate

Salut, am un ecubator care tocamai am intalnit o problema cu el, se aprinde ledul ca ar functiona(bagat in priza) dar nu incalzeste si nici ventilatorul nu merge.

L-am desfacut si am masurat motorul ventilatorului, rezistenta electrica de incalzire si par OK , dar cred ca in circuitul electronic care controleaza temperatura din interiorul ecubatorului sa stricat vreo piesa din el, ci banuiesc ca tiristorul sa stricat nu mai cupleaza.

Atasez pozele cu schema ecubatorului.

Astept pareri de la voi sa imi ziceti ce sa fi stricat, daca va mai trebuie ceva din ecubator va pun la dispozitie o noua poza etc.

post-13-1238316588_thumb.jpg

post-13-1238316602_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Siguranta este buna?Daca este buna,faceti o poza(clara) a montajului,pe cele doua fete.

P.S.

Cred ca denumirea corecta este incubator.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Termistorul "circuitului electronic" este OK ? L-ai verificat ?

Cum fac proba la termistor? cum il masor pe ce domeniu pun aparatu de masura pe Rezistenta? sa vad ce rezistenta este intre cei 3 pini?

Sau cum fac?

Astept sfat, ca cred ca termistoru e

Rezistenta e buna. am verificato

ms

Editat de bogdy
Link spre comentariu

Cum fac proba la termistor? cum il masor pe ce domeniu pun aparatu de masura pe Rezistenta ?Da.

sa vad ce rezistenta este intre cei 3 pini?

Are 3 pini?Termistorul isi schimba valoarea rezistentei, in functie de temperatura,deci daca tineti letconul langa capsula,aceasta(rezistenta) trebuie sa varieze,sa creasca sau sa scada in functie de tipul termistorului.Daca scrieiti indicativul lui,poate aflam si cum variaza rezistenta in functie de temperatura.

Link spre comentariu

• 2 years later...

Cum fac proba la termistor? cum il masor pe ce domeniu pun aparatu de masura pe Rezistenta? sa vad ce rezistenta este intre cei 3 pini?

Sau cum fac?

Astept sfat, ca cred ca termistoru e

Rezistenta e buna. am verificato

ms

La tipul de clocitoare la care ai facut poze ,termistorul este o dioda pusa pe un soclu din palastic in interiorul capacului de la clocitoare langa motorul ventilatorului si rezistenta de incalzire. Chestia aia cu trei pini de spuneai ,este un tiristor . Cel mai usor ar trebui sa citesti codul de pe el si sa cumperi unul din magazinele de specialitate . monteaza-l cum a fost cel original si fa-i o proba. cat timp ledul se aprinde intermitent, montajul functioneaza corect dar in cazul tau nu da drumul la alimentarea rezistentei de incalzire adica tiristorul este defect. p.s. posibil sa fie si triac ,depinde de ce cod scrie pe capsula lui. succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock