Sari la conținut

scaun cu sistem 5+1 si vibratii

bybu74

Postări Recomandate

intereseaza pe cineva sa construiasca un scaun 5+1 ?

eu am facut unul si e super ok

scaun51.png

volumul digital

m2v51.png

schema de principiu

in1.png

daca va intereseaza continuam

scaun_5_1.bmp

Editat de bybu74
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De interesat, cu siguranta va starni interesul multora dar mai veniti cu alte detalii: difuzoare, amplificatoare etc. Am vazut mai sus ca ati prezentat o schema dar cred ca mai trebuie ceva!

Numai bine

Link spre comentariu

am mai multe scheme de pus aici dar toate sunt facute de mina. vin tirziu de la servici si nu am prea mult timp. toate componentele sunt recuperate din casetofoane auto, tv si altele,scaunu este facut acum citeva luni si nu am foarte multe fotografii cu el in constructie

aveti aici un filmulet cu vumetre si panoul de control

post-2372-1238093316_thumb.jpg

post-2372-1238093338_thumb.jpg

post-2372-1238093347_thumb.jpg

post-2372-1238093357_thumb.jpg

post-2372-1238093368_thumb.jpg

post-2372-1238093386_thumb.jpg

post-2372-1238093395_thumb.jpg

post-2372-1238093407_thumb.jpg

scaun.MPG

Editat de bybu74
Link spre comentariu

aveti aici filtru pentru bass ,vumetre si comutator 5+1=>2+1 (atentie sunt optionale)

R1 = 39 Kohm

R2 = 39 Kohm

R3 = 47 Kohm

R4 = 10 Ohm

R5 = 22 Kohm

R6 = 4,7 Kohm

R7 = 22 Kohm

R8 = 4,7 Kohm

R9 = 10 Ohm

R10 = 220 Ohm

C1 = 39 pF

C2 = 0.1 uF

C3 = 0.1 uF

C4 = 0.2 uF

C5 = 0.4 uF

C6 = 0.1 uF

C7 = 0.1 uF

IC1 = TL064

urmeaza amplificatoarele 4X tda1519

post-2372-1238093907_thumb.png

m12_5_1.bmp

TDA1519_CNV_2.pdf

Editat de bybu74
Link spre comentariu

sa explic alfel spatarul scaunului trebuie sa contina 1 difuzor cu doua bobine sau 2 difuzoare capabile sa redea fregventele joase iar in cele doua brate care se pot roti 4 difuzoare . pe un brat unul pentru fata dreapta si altu pentru spate dreapta ,iar pe celalalt brat un difuzor fata stinga si altul spate stinga .

centru este asigurat prin mixarea unui semnal mono(pentru ca este un singur canal) peste semnalul de fata stinga si dreapta . scaunul poate sa contina doar amplificatoarele si mini mixerul nivelul semnalului putind fi reglat din pc. vumetrele ,panoul de control,potentiomertul digital,etc tin doar de imaginatia fiecaruia daca le vor sau nu.

o alta varianta ar fi sa demontam un sistem 5+1 si sal montam pe un scaun din comert cu recomandarea ca difuzorul bass sa fie montat la nivelul plaminilor

senzatia este foarte tare. la vizionarea unui film un prieten a sarit dupa scaun strigind "MA LOVIT ! MA LOVIT IN SPATE "dupa 2 saptamini am montat pe un scaun din comert un sistem 5+1 si neavind unde sa pun difuzorul de bass am montat cutia lui sub scaun efectul a fost altu deloc placut .asa ca am hotarit sa facem altul identic cu al meu lam facut si parca merge mai bine de cit al meu.

pentru alte nelamuriri bybu74@4x.ro

aa.bmp

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock