Sari la conținut

Bluetooth

miron1947

Postări Recomandate

Am un adaptor Bluetooth/USB(SRXA-BTD04U) si as dori realizarea unei ,,retele",compusa dintr-un celular, un laptop si PC-ul meu.Problema apare cand trebuie detectat laptop-ul,telefonul il gaseste imediat oriunde in casa.Exista o explicatie,eventual o solutie la problema mea,pe ambalaj scrie maxim 20 metri,dar eu stau intr-un apartament de 2 camere,deci nu pot depasi aceasta distanta.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dl.miron, s-ar putea sa permita "maxim 20metri" dar fara obstacole.

Oricum, niste indicatii mai utile cu siguranta o sa primiti, aici, din partea cuiva cu ceva mai multa experienta in problema dvs.

Numai bine

Link spre comentariu

Eu nu aveam mai mult de 1,5m fara obstacole(doar pentru conexiunea cu laptop-ul),acum am 2,5m cu ,,vizibilitate" directa.Poate nu este evidenta modificarea in poza,am lipit un fir(cel alb) pe antena interiora.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Care este scopul retelei ? Cel putin ma refer la rolul telefonului.

Raza de actiune a dipozitivelor bluetoth variaza de la producator la productor. Detin un exemplar realizat de Epox care bate 250 m. Imi pot conecta telefonul (Nokia N70) din orce camera a apartamentului fara probleme din cauza peretilor.

Legat de o retea prin Bluetoth viteza de trasfer nu va fii prea mare... eu recomnd wireless daca si laptopul stie acest lucru....

Pt PC gaseti module wireless de dimensiunea unui stick de memorie si ai rezolvat problema

Link spre comentariu

Care este scopul retelei ? Cel putin ma refer la rolul telefonului.

Din telefon(Nokia N95) cu bluetooth,pot transfera poze pe PC(un cablu de date pentru acest telefon costa 75 ron,iar eu am platit pentru bluetooth 39 ron),aceasta poza este realizata cu el,camera mea web poate doar 1,2Mp,iar acest telefon 5Mp si are si functia de zoom.Din laptop imi trebuie sa transfer fisiere pentru imprimanata,care este consctata la PC,acum acest transfer il realizez cu un stick,deci daca pot conecta prin bluetooth PC-ul cu laptopul,este mai comod.Am scris un fel de retea,adica un transfer mai comod de date.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

io tot asa am un adaptor si iam pus o antena de 50cm si vreau sa zic ca trimiteam muzica in scoala generala e aflata de bloc cam la 150m[scoala 156 militari daca stie careva] si ma sunau colegii si le trimiteam muzica de acasa asa ca antena aia nu cred ca ar bate doar 2-3m.........acum depinde si de adaptor io am dat pe el 25lei de la germanos acum 7 luni

Editat de trax
Link spre comentariu

deci se poate creea o retea intre 2 calculatoare numai ca folosesti adaptor bluetooth in loc de wireless si daca nu mint verifica daca langa local area a mai aparut inca o placa de retea si aceasta este blututu[mai pe ro] de realizat ar merge da cum nu stiu ca nu am blutut si la laptop am un singur modul

Link spre comentariu

verifica daca langa local area a mai aparut inca o placa de retea

A aparut,problema nu este ca nu functioneaza,functioneaza dar cu laptop-ul la distanta mica(acum 2,5m).

post-9-1237544065_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

aham....poi adaptoru este prin usb sau integrat in laptop?? si io la laptop am slot de placa de blutut da nu am basit am si led pe el in care este semnul de blutut

daca e prin usb inseamna ca este modelul de 1m io nu stiu ce model am ca nu mai am nimic de la el da bate rau.....

Link spre comentariu

pei da daca este integrat nu cred ca iau facut antena sau are da ceva mic cum ai vazut si la adaptor pe usb acum numai sa gasesti placuta in laptop unde ar fi si sa ai tragi un fir de ex mie la al meu de la placa wifi am 2 fire si se duc in lcd si acolo are o placa mare cu traseu de cupru si acolo vin alea 2 fire si vreau sa zic ca fata de alti colegi prind semnalu mai puternic

chestia e ca nu stiu daca este gen placa sau integrata in placa de baza si chiar daca ar fi cred ca sar distinge acel firicel de cupru pe placa.......nu prea ai ce sa faci decat sa ai faci o antena sau sa cumperi altu prin usb.....

Link spre comentariu

• 6 months later...

Salut,

Din pacate nu ma pricep la retelistica sa te ajut in vreun fel.

As avea nevoie de ajutorul tau.

Am inteles ca ai un bluetooth SRXA-BTD04U.

Acelasi il am si eu dar nu am driver sau software de instalare.

Mi-l poti trimite si mie pe e-mail la adresa criogen2000@yahoo.com ?

Contul meu suporta attachment de pana la 20 MB ptr ca este Yahoo Plus.

Daca nu poti poate il trimiti arhivat in doua bucati sau cat e nevoie.

Sau poate stii vreun link si il iau de acolo.

Eu am incercat chiar pe site-ul lor la "support" pe SERIOUX.com dar nu au driver ptr SRXA-BTD04U.

Mersi mult, astept cu sufletul la gura raspunsul tau, de preferat direct pe email.

de 4 ore ma muncesc pe net si nu gasesc driverul

Salutari

cris

Link spre comentariu

Are cineva dintre Dvs un driver/soft ptr Adabtor USB Bluetooth SRXA-BTD04U (Sioux).

Daca da, dati-mi si mie un link sau trimiteti-mi-l pe email criogen3000@yahoo.com

Email-ul meu suporta pana la 20 MB attachment ptr ca e Yahoo Plus.

Daca e mai mare dati-mi-l arhivat pe bucati.

De 4 ore ma muncesc pe net sa il gasesc si nu dau de el.

M-am gandit sa nu mai deschid un topic doar ptr un driver, si vad ca sunteti cativa pe topicul asta

Multumiri

Cris

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock