Sari la conținut

caut solutie bruiere boxe/statie vecin - platesc!

Postări Recomandate

Vizitator cinaft

Caut un aparat gata construit, nu solutii teoretice, deoarece sunt afon in electronica. Dar platesc si pentru o solutie care da roade.

Datele sunt urmatoarele:

- vecinul care asculta la maxim e sub mine, plafonul e foarte subtire.

- stiu priza pe care o foloseste si e pe aceeasi verticala cu priza mea.

- stiu cu aproximatie pe unde vin difuzoarele

- totul e foarte aproape: maxim 2 m.

Ce caut:

- o solutie de bruiere a statiei prin priza si/sau

- o solutie de bruiere radio sau de alta natura a difuzoarelor (sa ii baraie cand il da tare).

Intrebari suplimentare:

- are vreun efect un telefon mobil vechi pt. bruierea boxelor?

- exista ceva finutz, care sa nu imi produca zgomot, dar sa-i bruieze lui boxele?

Multumiri anticipat. ma puteti contacta pe e-mail.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/189-caut-solutie-bruiere-boxestatie-vecin-platesc/
Distribuie pe alte site-uri

Cam greu dezideratul tau ( de inteles ca locuiesti la bloc , eu la casa asa ca wink.gif ) dar daca amplificatorul ( statia cum ii zici ) este bine ecranat electromagnetic nu prea ai sanse de reusita deoarece orice semnal electromagnetic " parazit " este oprit de acel ransforsaj de fier si nu prea ai sanse ....... dar cine stie ? ! wink.gif Prin priza de retea A.C. nu prea stiu cum ai putea :oops: dar sigur unul din maestrii acestui ****** au raspunsul wink.gif Succes !

Interesanta idee ! Nu cred sa se fi realizat asa ceva pana acum si nici macar solutiile teoretice nu sunt chiar la indemana. Pana una, alta, cred ca va trebui sa te multumesti cu simple idei, si daca are cineva una mai buna, eu sunt dispus s-o experimentez, ca ma intereseaza si pe mine. Deci, stimati colegi de forum exprimati-va !

vecinul care asculta la maxim e sub mine, plafonul e foarte subtire.

Mai putin conteaza cat de subtire este plafonul (numai intr-un anumit caz, daca vrei sa faceti un emitator de joasa frecventa - s-ar putea sa va doara capul mai mult decat ati asculta muzica vecinului :D).

stiu priza pe care o foloseste si e pe aceeasi verticala cu priza mea.

Asta nu te ajuta cu nimic. Chiar daca priza este pe aceeasi verticala e pe alt circuit separat de alt tau. Si chiar daca ar fi pe acelasi circuit tot nu ai ce sa-i faci.

Ce caut:

- o solutie de bruiere a statiei prin priza si/sau

- o solutie de bruiere radio sau de alta natura a difuzoarelor (sa ii baraie cand il da tare).

Fenomenul de bruiere este de fapt o perturbatie. Te informez ca o perturbatie ca sa apara pe un circuit (electric si/sau electronic) trebuie sa aiba niste parametrii (intensitate sau amplitudine si orientare in spatiu dupa camp) si sa dea posibilitatea inducerii perturbatiei printr-un anumit tip de cuplaj (inductiv sau capacitiv de medie sau inalta frecventa) intr-un circuit. Aceasta solutie presupune utilizarea unor "supercircuite' care mai mult o sa-ti lezeze tie sanatatea si o sa-ti goleasca bine buzunarul decat "raul" care il vei face bietului circuit de amplificare a omului. Asta daca nu o sa vrei sa te muti la hotel in perioada de bruiere. :D

O alta varianta ar fi sa apelezi la un circuit care induce armonici de tensiune de amplitudinii mari in reteaua de 230V 50Hz, dar atentie: trebuie sa cunosti daca circuitul de amplificare a vecinului nu are protectie impotriva unor astfel de pertubatii (cam orice aparat de firma are un filtru care atenueaza mai mult sau mai putin aceste armonici). Aici mai intervine si urmatorul aspect: circuitul nu va deranja, ipotetic, numai vecinul, ci si propriile aparate electronice din casa, pe care cred ca va trebui sa le folosesti (mai exact sa auzi o stire la televizor cand vecinului ii arde sa asculte muzica tare si tu vrei sa-l pertubezi). Si acest circuit nu ofera succesul pe deplin.

Ce iti ramane sa faci ???

Sa-ti izolezi fonic casa. Sunt materiale de acest fel in comert care nu costa mai mult de cateva 100Euroi. Asa ca...SUCCES. :D

P.S. Nu sunteti singura persoana care pune o astfel de problema si care a trebuit sa-i raspund (doar aici pe forum).

NUMAI BINE

O solutie legala este Politia,introducera de semnale pertubatoare in retea este sanctionata,intrebati un radio amator,,pentru a nu va trezi cu cei de la telecomunicatii in casa si cu amenda.

Da exact MARE ! MARE ! GRIJA ! nu te juca cu astea ! wink.gif

Di cate stiu si am citit,s-a experimentat si folosit excelent in anglia un sistem care reda sunetele dar negativ.cele doua sunete sau fregvente se anuleaza reciproc.Acest fenomen se foloseste pe strazile cu zgomot mare.Rezultatul e ca nu se mai aude aproape nimic.Specific ca am citit si vazut documentar pe Discovery,nu am scheme. :idea:

Di cate stiu si am citit,s-a experimentat si folosit excelent in anglia un sistem care reda sunetele dar negativ.cele doua sunete sau fregvente se anuleaza reciproc.Acest fenomen se foloseste pe strazile cu zgomot mare.Rezultatul e ca nu se mai aude aproape nimic.Specific ca am citit si vazut documentar pe Discovery,nu am scheme. :idea:

Tiristor, asta inseamna colaborare cu vecinu', nu cred ca e posibil in cazul lui cinaft (!)Probabil un amplificator AF care debiteaza (ca oaia lui Daniel Iancu) semnal in antifaza cu cel deranjant.

PS. Daca nu stiti ce e cu Daniel, intrebati, oricum e offtopic si va (ne) suduie donpetru.

• 2 years later...
Vizitator DORIAN_40

o solutie gratis si nu te mai deranjaza niciodata cu acea statie : chiama un electronist spunei sa desfaca tv 24" sa desfaca mufa anodica de la tv sa lege un cablu izolat ,decojit doar la capete verifici unde ai faza la priza si introduci firul ce vine de la mufa trafo linii si dai drumul la tv . Dar nu inainte sa stingi becurile din apartament si sa scoti tot din priza .in afara de tv care il folosesti,si se va lasa linistea in tot blocul . curentul electric nu va fi afectat. succes . se numeste TRASNET PROVOCAT. (PE RISCUL TAU).

post-10305-020738600 1282937918_thumb.jpg

Incearca cu un electromotor la care :

- scoti toti condensatorii de deparazitare

- colectoru rotorului fal putin oval .Scanteii mai multe cu atat mai bine

- micsoreaza turatia electromotorului .Daca poti sa cresti si sa scazi turatia ,aleiatoriu ,mai bine ,nu reiezi suspiciuni de bruere .Faci totu astfel incat sa creada ca statia este vinovata .

- firu de alimentare inainte de a ajunge la electromotor ,faci cateva spire mai mari ,dar nu cu amandoua firele deodata ci cu un fir apoi legi electromotoru lea o borna iar din borna cealalta pleci cu firu in continuoare cateva spire .

Daca nu reusesti .Propunerea lui Sig este foarte buna .Dezavantaj ,armele sant scumpe ,ia toporu .

Va salut, Stii ce ar insemna asta, sa ceara vecinului niste semnal audio. Sa-si cumpere omul o amplificare si boxe pe masura vecinului si cand asculta vecinul muzica sa dea si el, volumul la fel de tare. Rezultatul s-ar putea sa fie de doua feluri: deci, defazajul electric s-ar putea sa nu se suprapuna cu cel acustic - mai mult ca sigur - si in acest caz vecinul s-ar punea sa=si puna mainile in cap. In cazul in care se suprapun defazajele, putin probabil, norocului lui, dar cine stie cat de mult o sa-i convinga sa consume energie cat vecinul numai ca sa-l perturbeze. In fine, astea sunt solutii SF, cel mai bine: ori chemi politia, ori aplici metoda din imaginea lu SIG de mai sus. 46.gif

stima

dan

Vizitator crriss

Va salut, Stii ce ar insemna asta, sa ceara vecinului niste semnal audio. Sa-si cumpere omul o amplificare si boxe pe masura vecinului si cand asculta vecinul muzica sa dea si el, volumul la fel de tare. Rezultatul s-ar putea sa fie de doua feluri: deci, defazajul electric s-ar putea sa nu se suprapuna cu cel acustic - mai mult ca sigur - si in acest caz vecinul s-ar punea sa=si puna mainile in cap. In cazul in care se suprapun defazajele, putin probabil, norocului lui, dar cine stie cat de mult o sa-i convinga sa consume energie cat vecinul numai ca sa-l perturbeze. In fine, astea sunt solutii SF, cel mai bine: ori chemi politia, ori aplici metoda din imaginea lu SIG de mai sus. 46.gif

stima

dan

ce zici tu acolo e SF. bine zici solutii SF. ideea probabil provine dintr-o solutie practica descoperita si patentata de BOSE cu multi ani in urma, se numeste active noise cancellation, si exista casti care fac acest lucru. cititi singuri care e principiul de functionare.

http://en.wikipedia.org/wiki/Active_noise_control http://en.wikipedia.org/wiki/Noise-cancelling_headphones

sa nu va asteptati la solutii miraculoase majoritatea castilor care au implementat noise cancellation elimina zgomotele de frecventa joasa, pana la 1KHz iar cele inalte sunt atenuate. am si eu o pereche de casti de genul http://www.bose.com/controller?url=/shop_online/headphones/noise_cancelling_headphones/quietcomfort_3/index.jsp fara de care greu rezisti unui zbor de 12-14 ore longhaul.

mai in gluma sau serios, ai putea incerca sa iti cumperi o pereche si sa le porti prin casa. sa implementezi solutia asta in casa, e practic imposibil, ca daca ai avea posibilitatea asta de mult te-ai fi mutat de acolo si nu te mai interesa.

Editat de crriss
  • 5 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock