Sari la conținut

O idee din . . . auzite !

Postări Recomandate

Am citit intr-unul dintr-e ultimele numere aparute ale Revistei Tehnium , cum ca putem alimenta amplificatoare audio de putere , folosind un transformator de retea mai mic dar utilizand un redresor mai speical si anume cu tiristoare ( sau triacuri nu mai stiu sigur ! ) astfel cica am putea face economie la trafnsformatoare ! Nu mai gasesc acel numar din Tehnium dar daca il gasesc desenez schema si o postez , aveti voi vreo idee cu referire la acest lucru ? !

Merci !

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1881-o-idee-din-auzite/
Distribuie pe alte site-uri

• 3 weeks later...
Am citit intr-unul dintr-e ultimele numere aparute ale Revistei Tehnium , cum ca putem alimenta amplificatoare audio de putere , folosind un transformator de retea mai mic dar utilizand un redresor mai speical si anume cu tiristoare ( sau triacuri nu mai stiu sigur ! ) astfel cica am putea face economie la trafnsformatoare ! Nu mai gasesc acel numar din Tehnium dar daca il gasesc desenez schema si o postez , aveti voi vreo idee cu referire la acest lucru ? !

Merci !

Probabil o sursa in comutatie ce functioneaza la frecventa ridicata ( peste 20KHz ) ca sa nu aiba armonice in banda audio .Cu cat frecventa este mai ridicata rezulta un transformator de gabarit mai mic .

Cred ca gasesti in celelale topicuri in aceasta sectiune cu sursele de alimentare scheme in comutatie.

Daca citesti pe carcasa sursei ( blocului de alimentare)de la PC vezi cat cutrent si tensiune poate debita in varfuri si masoara cate Kg are cu tot cu carcasa.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1881-o-idee-din-auzite/#findComment-18149

Domnu radu eu ma-m interesat de asa surse numite mai sus in comutatie(impulsulare ) cautam o schema de asa tip sa alimentez un av 800 si eata ca am gasit numai ca nustiu ce sa fac nu prea cred parametrii, ce parere aveti dumneavoastra? multumesc.

радиолюбительских журналах схемы импульсных источников питания мощностью более 500 Вт встречаются нечасто. Поэтому и был разработан импульсный стабилизированный источник питания со следующими параметрами:

Мощность, отдаваемая в нагрузку 1 кВт

Выходное напряжение ?50 В

Максимальный ток в нагрузке 10 А

Выходное напряжение при максимальном токе (не менее) +48 В

Ток срабатывания защиты около 14 А

Частота преобразования 50 кГц

post-3767-1238662310_thumb.jpg

post-3767-1238662537_thumb.jpg

post-3767-1238662569_thumb.jpg

Editat de victor postolachi
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1881-o-idee-din-auzite/#findComment-18156

радиолюбительских журналах схемы импульсных источников питания мощностью более 500 Вт встречаются нечасто. Поэтому и был разработан импульсный стабилизированный источник питания со следующими параметрами:

Мощность, отдаваемая в нагрузку 1 кВт

Выходное напряжение ?50 В

Максимальный ток в нагрузке 10 А

Выходное напряжение при максимальном токе (не менее) +48 В

Ток срабатывания защиты около 14 А

Частота преобразования 50 кГц

O traducere aproximativa,ar fi aceasta:

In revista pentru radioamatori, scheme de surse in comutatie

mai mari de 500W apar rar.

Din aceasta cauza a fost mariti urmatorii parametrii:

Puterea de iesire la 1 kW sarcină

Tensiunea de iesire la ? 50 V

Curentul maxim de sarcină 10 A

Tensiunea de iesire la curent maxim (cel putin) 48V

Actionarea protecţiei la aproximativ 14 A

Frecventa de lucru 50 kHz

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1881-o-idee-din-auzite/#findComment-18158

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock