Sari la conținut

De ce iti ofera dragostea un asa sentiment ?

Barbos Radu

Postări Recomandate

Da intradevar si sentimentele sunt marete ... acum a plecat de la mine si desi stiu ca ea conduce bine nu am liniste pana nu ajunge acasa ... si sunt constient ca sunt doar 25 Km departare de Timisoara ... totusi nu mis linistit pana ce nu primesc telefon de la ea ! Repet sentimentele sunt grozave dar si nelinistea uneori te doboara ... abia astept sa o stiu mutat-a la mine cred ca atunci de-abia voi fii cu adevarat linistit ....... na acum ma duc sa mai lipesc cate ceva la un amplif. ca poate imi gasesc linistea pana ma suna ! wink.gif wink.gif

P.S. - MULTUMESC TUTUROR DE SPRIJINUL PE CARE MIL ACORDATI ! :P

LATER EDIT - - Inca ii simt parfumul in camera si nu am chef sa il distrug cu mirosul de fludorf si sacaz asa ca .......... lipitu la amplif. mai poate astepta un timp.... :P Mama si nu suna ... nu mai am stare ... ooooo da ce ma destainui eu aici !!! :oops: ......A nu conteaza sunt intre prieteni asa ca ... wink.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bobby sau Radu, nici nu mai stiu cum sa-ti spun, e prima ta dragostea fata in cauza ??? 8)

Numele meu adevarat este Radu deci imi poti spune Radu ! :P Prima mea relatie nu am mai avut una ! Prima mea dragoste adevarata ... da da da wink.gif si se pare ca si in cazul ei situatia este la fel ! Deci personal cred ca e grozav ! :P

Link spre comentariu

Citez:

"Prima dragoste

Ce bine c? e?ti, ce mirare c? sunt…, scria delicatul, regretatul Nichita St?nescu. Aceasta cred c? este una din cele mai frumoase ?i mai ad?nci declara?ii de dragoste, pentru c? ?n ea, cu discre?ie dumnezeiasc?, asist? ?nsu?i Dumnezeu, izvorul mir?rii nesf?r?ite. Ce mirare c? sunt, ce mirare c? e?ti... Ce bine c? suntem!

Aceast? mirare o simte t?n?rul care p??e?te printre lucruri, atent s? nu se r?neasc?. Aceast? mirare este prilej de bucurie ?i de durere, ea ne une?te sau ne ?nstr?ineaz?.

T?n?rul ??i rote?te capul ?n mijlocul lucrurilor, ?mpins afar? din copil?rie ca un soldat fricos la prima lui s?ritur? cu para?uta. T?n?rul se love?te cu ne?ndem?nare de lucruri, lucrurile ?l lovesc ?n mi?carea lor haotic?, t?n?rul ??i ascunde durerea, privind cu un z?mbet st?njenitor pe str?inii din jur.

Printre aceste lucruri ?ngrozitoare ?i reci, care se mi?c? ?n scripetele unui timp dezve?nicit, t?n?rului ?i apare chipul minunat al celuilalt, chipul minunat al femeii: “Ce bine c? e?ti, ce mirare c? sunt”…

Aceast? p??ire printre lucruri coincide cu ?nstr?inarea de p?rin?i, atunci c?nd t?n?rul pleac? ?ntr-un alt ora? la studii. E vremea pe care o a?teapt? fiecare, vremea aventurii ?i a lucrurilor noi, vremea maturiz?rii. Este vremea ?mp?r?irii vie?ii noastre ?n dou?, este, dac? vre?i, o nou? via??, o na?tere pe care ne-o asist?m cu sufletul la gur?. Este vremea noilor prietenii, iar pentru mul?i a primelor prietenii adev?rate. Este vremea despre care ni s-au povestit at?tea lucruri curioase de c?tre cunoscu?ii no?tri mai mari.

Prima zi de ?coal?, noii profesori, noii colegi, privirile fl?m?nde care caut? pe colega sau colegul visurilor de acas?, de care demult a?tep?i s? te ?ndr?goste?ti. “Balul Bobocilor” - discu?ii, preg?tiri, prognoze. A?teptare.

O! T?n?ra singur? ?ntr-o camer? de c?min, aplecat? de-asupra chiuvetei pline cu vase nesp?late, ??i smulge, p?truns? de invidie, spr?ncenele. De-asupra patului are un poster cu Brad Pitt, o foaie pe care scrie: “Dac? po?i cu adev?rat, vreau!” Pe raftul de fier, printre cursurile xeroxate, reviste cu b?rba?i ?i femei despre a c?ror via?? nu ?tie nimic. Lumina p?trunde printre hainele puse la uscat ?i borcanele cu m?ncare de acas?, c?z?nd pe paturile ?n care s-a s?v?r?it p?catul. Ce nou e acest fel de singur?tate!

T?n?ra aceasta ?nc? tr?ie?te ?n lumea filmelor americane, ?n lumea posterelor ?i a reclamelor Pro TV. Ea are haine corespunz?toare, frez? ?i pantofi. ?tie chiar ?i expresii americane pe care le folose?te ?n vorbire. Nu are doar prieten, de fapt, are unul care se ?ine de capul ei, dar nu e de ea.

?i el e un b?iat bun, ?tie s? stea ?n lotus ?i ridic? piciorul p?n? de-asupra capului. E pu?in dur, de?i ?nc? nu s-a b?tut niciodat?. Are brichet? “Zippo”…

Cam acesta este “bagajul” cu care p??e?te t?n?rul contemporan ?n via?a sentimental?. Ace?ti tineri se vor mai urm?ri o vreme pe teras?, la o cafea cu ?ig?ri scumpe, cump?rate la bucat?, sau poate se vor ?mbr??i?a f?r? nici o ru?ine la prima discotec?, sau la primul “chef”.

Drama tinerilor moderni e mai mare dec?t cea a predecesorilor. Cred c? nu a existat nici un timp ?n istorie ?n care dragostea dintre dou? persoane s? fie at?t de golit? de poezie. Nu vreau s? vorbesc de virtu?ile cre?tine ale castit??ii sau m?car abstinen?ei, ci chiar ?i de acea poezie a grecilor sau romanilor p?g?ni, care p?n? nu demult a inspirat sentimente de admira?ie fa?? de femeie, au pus-o pe un piedestal, fie ?i vremelnic, dar oricum mai vrednic dec?t situa?ia jalnic? ?n care se afl? femeia vremurilor noastre.

Ast?zi au devenit o ru?ine declara?iile de dragoste, ele sunt considerate un preludiu de prisos ?i banal, pe care le mai auzim doar ?n comediile proaste cu r?sete ?n fundal. Idealurile noastre sunt motocicli?tii gr?bi?i din filmele americane ?i fetele cu cizme lungi, care se dau ?n timpul c?t se umple rezervorul cu benzin?. Noi aplic?m ?n via?a noastr? fanteziile unor regizori bolnavi despre vizitatori de pe alte planete ?i timpuri, care seduc prin r?ceala lor.

Mai bine ar fi fost ca tinerii s? se ab?in? de la aceste ?mpreun?rile animalice, dar s? nu renun?e la vorbele de dragoste. Vorbele de dragoste sunt cele care ne unesc cu adev?rat, care ne sustrag timpului ?i mor?ii, sunt cele care ne fac, treptat, din animale oameni. Ele nu sunt acele vorbe dezm??ate pe care ?i le spun aman?ii din filmele de duzin?, ele sunt mai degrab? o bucurie pe care o tr?ie?ti ?n prezen?a celuilalt. Arat?-i celuilalt c? prezen?a lui te face bucuros ?i treci ?mpreun? cu el ?n barca inocent? a unei declara?ii de felul celei st?nesciene din apele timpului ?n oceanul ve?niciei. “Ce bine c? e?ti, ce mirare c? sunt”.

Nu trebuie numaidec?t s?-i spui c? are ochii cei mai frumo?i, ca s? ajungi p?n? la urm? s? o dezmembrezi bucat? cu bucat? cu laudele tale. Suntem frumo?i pentru c? a?a ne-a f?cut Dumnezeu, Lui i se cuvine lauda. Sf. Ciprian de Cartagina spunea: Dac? ai ?i avea vreun motiv ca s? te lauzi cu trupul t?u, ar fi numai atunci c?nd este sf?rtecat pentru Hristos. Mai ?n scurt, alung? pofta din inima ta ?i orice cuv?nt pe care ?l vei rosti va fi un cuv?nt de dragoste, pentru c? cel st?p?nit de poft? laud? f?r? noim? ?i nu merit? luat ?n seam?. C?nd e?ti cuprins de poft? ?ns?, mai bine taci, ca vorbele tale s? nu sune ca r?g?itura unui be?iv ?i s? strici totul.

Nu po?i impune t?n?rului s? renun?e la distrac?iile caracteristice acestei v?rste ?i s? citeasc? Sf. P?rin?i, cu toate c? aceste c?r?i ale Sf. P?rin?i sunt pline de energie creatoare ?i dinamism, sunt ni?te c?r?i ?n excelen?? pentru tineri. Dar cel mult s-ar putea renun?a, ?n prima etap?, la b?d?r?nia care irumpe din televizoare ?i din c?ntecele la mod?. Renun?a?i la idealul super-manului cu masc? de care se ?ndr?goste?te un foto model care ?tie s? bat? cu picioarele. Asta nu pentru a v? restr?nge rela?iile dintre voi, ci pentru a v? p?stra ?mpreun?, pentru a evita desp?r?irea dureroas?.

Citi?i mai bine versurile poe?ilor buni, pe care poporul nostru ?i are din bel?ug: Eminescu, St?nescu, Bacovia, Blaga. Ele v? vor ?nv??a s? medita?i asupra acestei ?nt?mpl?ri simple, cum o nume?te Blaga. Cu ei ve?i c?l?tori p?n? la marginile timpului ?i ale mor?ii, pentru c? adev?ra?ii poe?i din totdeauna au pus sentimentele erotice ?n vecin?tatea mor?ii care ne pa?te pe to?i, ceea ce critica literar? va denumi poezie eroto-tanatic?, ca ?i aceste versuri de Bacovia:

Sunt c??iva mor?i ?n ora?, iubito,

Chiar pentru asta am venit s?-?i spun

Pe catafalc, de c?ldur?-n ora?

?ncet cadavrele se descompun.

Cei vii se mi?c? ?i ei descompu?i

Pe lutul de c?ldur? asudat.

Sunt c??iva mor?i ?n ora?, iubito,

?i azi chiar s?nul t?u e mai l?sat...

Dragostea este sentimentul suprem ?i de aceea trebuie s? se ?ntemeieze ?i s? se alimenteze din cuget?ri ad?nci, vrednice de rodul pe care ?l hr?nesc. Aceste teme fundamentale sunt: moartea, via?a, timpul, ve?nicia, dincolo de care, ?nv?luit ?n dragoste, petrece Dumnezeu. T?n?rul preocupat de astfel de g?nduri va renun?a u?or la r?ceala arogant? a eroilor de televiziune, prefer?nd smerenia ?i bl?nde?ea oamenilor cu adev?rat puternici, care-?i revars? dragostea lor din bel?ug, pentru c? o au.

Noi suntem oameni, oameni care t?njesc dup? o vorb? de alint, dup? un cuv?nt de m?ng?iere care s? ne smulg? singur?t??ii, oric?t de mult nu am lupta pentru a p?rea mai duri, mai “alt fel”. Pentru c? to?i suntem fii ai Celui Prea?nalt, Psalm 81, 6 f?pturi at?t de minunate. Psalm 138, 14

Tinerii au fugit din Biseric? pentru a-?i tr?i o ?nchipuit? libertate, dar au sf?r?it prin a se ?njuga la carul greu al singur?t??ii, geloziei ucig?toare ?i a desp?r?irilor care r?nesc pe via??. S-au dus s? ?nve?e despre dragoste, plec?nd de la Cel Care este Dragostea. Cel Care a zidit urechea oare nu aude? Cel Care a f?cut ochiul oare nu va vedea? ?i ?ntreab? pe unii ca ace?tia proorocul David. Psalm 93, 9 Oare Cel care este Dragostea nu ?tie s? v? ?nve?e s? iubi?i?

Nic?ieri femeia nu e mai ?n?l?at? dec?t ?n Biseric?, ea e iubit? de b?rbatul s?u a?a cum Hristos a iubit Biserica, Efeseni 5, 25 adic? p?n? la jertfire de sine. Ea este icoana vie a lui Dumnezeu. De aceea mi se par extraordinare cuvintele unui preot rom?n contemporan care, adres?ndu-se t?n?rului cre?tin, ?l aten?ioneaz? cu bl?nde?e: “Fiule, ia aminte, atunci c?nd vei vrea s? dai alesei tale primul s?rut, s? te g?nde?ti c? trebuie s? s?ru?i o icoan? a lui Dumnezeu”. Nimeni ?nc? nu a filmat un astfel de s?rut, pentru a-l expune pe ecranele televizoarelor.

Marcel Maureau, un scriitor francez contemporan, noteaz? cu triste?e ?n unul din jurnalele sale (Discurs contra piedicilor) c? a-?i s?ruta iubita ?n public ?nseamn? a o ?mp?r?i cu ceilal?i. Ferici?i cei care au devenit singurii iubi?i ai femeilor lor.

Dincolo de aceasta, exist? singur?tatea ?i moartea, b?tr?ne?ea ?i desp?r?irea. Atunci, t?rziu, c?nd numai amintirile mai r?m?n, perechilor de azi, care s-au cunoscut ?n luminile otr?vitoare ale stroboscoapelor, care ?i-au rostit replicile t?ioase ?i arogante la un telefon public, nu vor putea rosti aceste versuri de Blaga:

Ne-om aminti c?ndva, t?rziu

De-aceast? ?nt?mplare simpl?,

De-aceast? banc? unde st?m

T?mpl? fierbinte l?ng? t?mpl?…

Cel mult, poate aceast? poezie englezeasc?, pe care o citez din memorie, o poezie pe care multe dintre femeile care ?i-au ratat prima dragoste o tr?iesc, au tr?it-o ?i, cu durere o spun, o vor tr?i:

S? presupunem un ora?.

?n acest ora? s? presupunem o cas?.

?n aceast? cas? s? presupunem o camer?,

iar ?n aceast? camer? s? presupunem pe cineva

st?nd ?n ?ntuneric,

st?nd ?i pl?ng?nd

dup? cineva care tocmai a ie?it ?i a stins lumina,

uit?nd c? ea este acolo.*

* ?mi cer iertare de la cititori c? nu-i pot oferi numele autorului, pentru c? eu nu mai citesc poezie. ?tiu numai c? este o carte alb?, un alb murdar, ?ntitulat? cel mai probabil Trei poe?i englezi contemporani, tradus? ?n mod sigur de Mircea Iv?nescu.

Pentru cei care vor s? citeasc?, poezia lui Blaga se nume?te Risipei se ded? florarul..., iar a lui Bacovia, Cuptor."

(sursa: http://savatie.trei.ro/savatie/prima_dragoste.htm )

Link spre comentariu

• 2 months later...
  • 9 months later...

Salut

Mai ce caldura peaciii

Imi permiti un sfat

Daca se poate nuti destainui toate slabiciunile fata de ea ca chiar si in dragoste te perpelesti mai ales daca ea are chef sa te mai arda asa putn din dragoste ,stii tu intepaturi ca intre indragostiti.

Multa bafta si sper sa nu incepi sa topesti cositoru cu degetele ,tinio tot asa .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock