Sari la conținut

ce trebuie sa stiu ca sa inlocuiesc o baterie la baie ?

Postări Recomandate

de ceva timp am observat ca am probleme cu bateria de la baie. E o turcime luata mai demult!!!!!!!>> worthy.gif

acum nu stiu cum sunt astea noi, adica au toate subanasamlele necesare ca sa pot sa o montez. Si cum ii spune la clestele ala cu care trebuie sa strang bateria /????

O fi suficiente garniturile cu care vine bateria sau trebuie sa mai cer ceva in plus. La cat de vechi sunt tevile ?!!!!!!!!!!!!! :biggrin:

si nu in ultimul rand as dori sa stiu ce baterie sa cumpar ??? de asta romaneasca, ca am auzit ca sunt sau tot ceva strain ???????????? of.gif

scuze ca pun atatea intrebari!!>???

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1839-ce-trebuie-sa-stiu-ca-sa-inlocuiesc-o-baterie-la-baie/
Distribuie pe alte site-uri

Principiul meu de achizitie e simplu.

Nu iau nici cele mai ieftine nici cele mai scumpe.

Daca spui ca bateria e veche poate trebuie schimbate si excentricele. (excentricele de la bateriile vechi romanesti sigur nu se potrivesc cu bateriile actuale)

In general excentricele sunt incluse in pachet dar sa te uiti sa aiba.

Iti trebuie niste canepa cu care fixezi/etanseizezi excentricele.

Partea pe care pui canepa trebuie zgariata cu o panza metalica pentru ca (vezi pozele)sa nu patineze canepa in momentul strangerii excentricului in teava din perete. (canepa o infasori in sens invers rotirii excentricului evident)

Deci zgarii excentricul doar pe partea unde pui canepa.

Excentricele trebuie stranse in asa fel incat la final ele sa fie pozitionate ,sa corespunda , cu piulitele bateriei (sa nu fie prea apropiate sau prea departate) si mai ales capetele excentricelor sa fie in acelasi plan.

Daca un excentric este strans mai mult si acelalalt mai putin atunci bateria nu iti va sta paralela cu peretele si problema cea mai mare este ca iti va picura in zona de fixare a bateriei (la piulite) indiferent cate garnituri pui pentru ca sta oblic si excentricele nu se culca pe garniturile din piulitele de strangere a bateriei.

In rest nu-ti mai trebuie nimic,sunt incluse toate accesoriile necesare in pachet. (eventual inca o pereche de garnituri care se introduc in piulitele de strangere ale bateriei)

Eu fixez bateria cu cheia fixa de 30. (eventual pui o carpa peste piulite sa nu le zgarii).

DAca te gandesti sa strangi cu mops-ul atunci pune o carpa mai groasa pentru protejarea piulitei. (mops-ul are dinti taiosi ca si rechinul si risti sa zgarii piulita de inox sau cromata si nu cred ca-ti va placea :biggrin: )

Succes.

post-5-1236302376_thumb.jpg

post-5-1236302383_thumb.jpg

Editat de SIG

Despre excentric am auzit si eu. Ce vroiam sa stiu daca garniturile cu care vine bateria sunt suficiente si daca nu cumva trebuie sa mai cumpar ceva!!!!!! scratch_one-s_head.gif

Oricum, multumesc mult pentru indicatii.

A... si inca ceva. Cum deosebesc o baterie buna (ma refer la material) fata de o baterie mai de proasta calitate ????????????? flag_of_truce.gif

O baterie cu actionare clasica prin rotire,este bine sa aiba capete ceramice la scaune,daca este cu mono comanda,este mai putin important producatorul,eu am luat unele din piata de aproape 9 ani si inca mai tin(inchid bine) .

• 7 months later...

Salutare

Eu am patit-o si mai urat, am venit acasa si am dat drumul la apa, de la robinetul central, si a inceput sa imi curga apa pe la baterie dar nu asa cu picaturi ci tasnea din toata puterea. Am dat jos bateria pana la excentric, la apa rece, pe dreapta, nu se vedea nimic, asa ca am vrut sa dau jos excentricul, si cand l-am rasucit am ramas cu el in mana, de la piulita aia din perete de prindere s-a rupt frumos filetul excentricului si a ramas jumatate inauntru, intrebarea este ce pot sa fac acum? cum pot sa scot partea rupta din interior? multumesc

In functie de cat a ramas afara,puteti incerca doua solutii,una,ar fi cu un cleste pentru tevi(rorhtzang),sa rotiti de capatul ramas afara,a doua varianta,in cazul ca portiunea ramasa afara,nu poate fi prinsa pentru a fi rotita,un profil cu sectiune patrata(putin mai mare decat interiorul), cu muchii,introdusa in interiorul tevii.

post-9-1255523320_thumb.jpg

Editat de miron1947

Multumesc pt raspuns. Sunt fortat sa folosesc a doua metoda deoarece nu a ramas nici o portiune in afara de care sa pot apuca. Va trebui sa caut un profil. Multumesc inca o data pt raspuns!

• 8 years later...

O poza cu ea?

Nu cred ca se poate inlocui si daca o gasiti separat, la o baterie sunt 3 sau 4 piulite olandeze, care sunt montate pe baterie inainte de bordurare.

Editat de miron1947

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock