Sari la conținut

configurarea retelei Wireless

bogdy

Postări Recomandate

Salut, am si eu o intrebare, cum pot sa fac o legatura de retea cu 2 routere wireless.

Doresc sa fac acest lucru, vreau sa fac o retea de la o persoana care e la distanta de mine de 350m prin wireless, Momentan persoana respectiva are Router Edimax BR-6204 cu o antena yagi de exterior de 14 dB, si eu cu leptopul am semnal 1 linie doar daca e pe strada, dar daca l-as fi ridicat mai sus fara sa fie obstacol cred ca ar fi semnalul full.

De asta zic cum as putea sa fac al doilea router ca receptor wireless. ca sa pun inca o antena de exterior la al doilea router care e la mine , si sa ma connectez prin el la retea.

M-am uitat eu prin router Edimax BR-6204 si are mai mulde moduri de connectare wireless MODE: AP, Station-Ad Hoc, Station-Infrastructure, AP Bridge-Point to Point, AP Bridge-Point to Multi-Point, AP Bridge-WDS.

Cred ca trebuie sa aleg altceva decat AP la routerul care se afla la mine ca sa ma pot connecta prin wireles la routerul tipulului de la care vreau retea.

Daca stie cineva cum se face , va rog sa imi detaliati ce trebuie sa aleg la primul router (persoana de la care vreau retea) si routerul 2 care este la mine(eu).

Va multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

trebuie sa creezi doua puncte de acces in reteaua wireless: un emitator sau un receptor de unde radio care va trebui conectat la cele doua LAN-uti (laptop si PC vecinului) prin cablu UTP. Nu trebuie sa uiti faptul ca comunicatia fara fir (wireless) este limitata de distanta pe care o acopera un echipament WLAN. Echipamentul WLAN este format din receptor si emitator, de fapt niste routere wireless. Adica vii cu cablu de la laptopul tau la routere wireless si vecinul de la PC la un alt router wireless. cool.gif

dupa teoria asta care presupun ca o stiai trebuie sa-ti spun ca la routerele astea tip Edimax BR-6204 trebuie sa treci pe OFF sau sa oprestii WEP kep / key rotation. Din cate stiu asta e un router cu 4 porturi??????? scratch_one-s_head.gif

apoi nu prea poti sa spui la un router emitator si altul receptor, pt. ca ai flux biderectional de date. //////// adica, cateodata, un router va fi emitator si celelalt receptor si apoi viceversa. angel.gif

ca sa gasesti router-ul vecinului trebuie sa dai search for device, ceva de genul asta. of.gif deci, e ca si cum ai creea o retea intre doua calculatoare prin cablu, pasii sunt aproximativ aceeasi......

Link spre comentariu

trebuie sa creezi doua puncte de acces in reteaua wireless: un emitator sau un receptor de unde radio care va trebui conectat la cele doua LAN-uti (laptop si PC vecinului) prin cablu UTP. Nu trebuie sa uiti faptul ca comunicatia fara fir (wireless) este limitata de distanta pe care o acopera un echipament WLAN. Echipamentul WLAN este format din receptor si emitator, de fapt niste routere wireless. Adica vii cu cablu de la laptopul tau la routere wireless si vecinul de la PC la un alt router wireless. cool.gif

dupa teoria asta care presupun ca o stiai trebuie sa-ti spun ca la routerele astea tip Edimax BR-6204 trebuie sa treci pe OFF sau sa oprestii WEP kep / key rotation. Din cate stiu asta e un router cu 4 porturi??????? scratch_one-s_head.gif

apoi nu prea poti sa spui la un router emitator si altul receptor, pt. ca ai flux biderectional de date. //////// adica, cateodata, un router va fi emitator si celelalt receptor si apoi viceversa. angel.gif

ca sa gasesti router-ul vecinului trebuie sa dai search for device, ceva de genul asta. of.gif deci, e ca si cum ai creea o retea intre doua calculatoare prin cablu, pasii sunt aproximativ aceeasi......

Asta vreau sa fac sa fie un router ca Aces Point si celalalt router ca receptor(cum e receptorul din leptop)

Routreul Edimax este cu 1 port Wan, 1 Wifi, 4 porturi Lan

Link spre comentariu

Am testat mai devreme conexiunea intre doua leptopuri fara router wireless, si le-am putut connecta intre ele folosind la un leptop optiunea ad hoc.

click dreapta pe conexiunea wireless, apoi click pe "view network wireless" aici settings , apoi wireless network si aici dai add network si dai nume SSID , apoi alegi open ,(mai e si share, dar nustiu ce face) si la wep am pus disabled. apoi ok, ok..

la leptopul celalalt am dat search network wireless si mi-a aparut leptopu 1 si i-am dat connect si sa realizat conexiunea intre ele.

Acum nustiu daca ar fi posibil si la routere intre ele, ca la leptopuri wireless (per-to-per, ad hoc)

Astept sugestii pt conexiune per-to-per router-router, ca la leptop-leptop.

Link spre comentariu

Astept sugestii pt conexiune per-to-per router-router, ca la leptop-leptop.

asta nu am incercat niciodata.... poate este cineva care a incercat o conexiune router-router, chiar m-ar interesa si pe mine!!!!!!!!!!1 scratch_one-s_head.gif

Link spre comentariu

asta nu am incercat niciodata.... poate este cineva care a incercat o conexiune router-router, chiar m-ar interesa si pe mine!!!!!!!!!!1 scratch_one-s_head.gif

Salut , am aflat cum se face conexiune intre router-router, Se va configura routerul care vrei sa te connectezi in reteaua wireless pe modul Station-Infrastructure si la WLAN MAC introduci macul routerului la care vrei sa te conectezi si apoi dai ok, si dupa un timp se va connecta la routerul caruia i-ai introdus macul. Eu acum sunt connectat prin wireless router-router, azi am depistat, am cautat pe forumuri si am gasit. si va informez si pe voi...

Routerul trebuie sa aiba modul station-infrastructure. si va merge. dar atentie sa nu aiba routerele amandoua acelasi ip de logare sa le pui diferite.

Succes.

Link spre comentariu

e uite ca si io vroiam sa intreb asa da faza cu a avea 2 laptopuri in retea prin wifi nu credeam acum am cum sa ma joc cu vecinu pe sala good2.gif

multumesc pt informatii

Link spre comentariu

• 1 month later...
  • 1 year later...

optiunea ad-hoc e pe Vista/7 dar nu pe XP nu !?

si daca e pe XP unde e ?!

toate acestea pe XP le-am facut ad-hoc

dar am vazut acum mai nou ca sunt routere, sau AP cu optiunea universal repeater,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock