Sari la conținut

Energie termica iarna

betamax

Postări Recomandate

Subiectul a fost initiat in alta parte pe acest forum dar cred ca tema este utila (si vasta) asa ca merita sa fie de sine statatoare. Deci, va rog sa postati aici ce idei aveti despre obtinerea caldurii in anotimpul rece, precum si solutii de economisire a energiei termice. V-as ruga sa nu repetati ce s-a spus deja la "amenajari interioare".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ok,ma bucur ca avem tema de discutat.O solutie ff practica ce doar in primavara il aplic,dar care se aplice in mica masura la sate este incalzirea cu biogaz.la noua constructie am facut ca rezidurile menajere sa fie stranse intrun rezervor de 8m cubi,pe acesta se toarna lapte de var si se inchide ermetic.cam intro luna si jumatate incepe fermentarea.La csele unde exista animale e mult mai simplu si ff eficient.rezidurile dupa fermentare este un namol care e ingrasamant natural lipsit de toxine.

In locurile unde am fost sa vad si era facut ca lumea avea caldura suficienta pt o camera. :idea:

Link spre comentariu

As dori ca in acest topic discutiile sa fie insotite si de niste schite sau scheme acolo unde este cazul, altfel tindem sa transformam topicul intr-un dialog asemanator cu dialogul din emisiunile lui Alexandru Mironov de pe vremuri cand la sfarsitul lor urma serialul Star Trek (adica schita sau schemele in cazul nostru, care mometan lipsesc). Parerea mea. :D

P.S. Apropo de schite sau scheme. Tiristor , apropo de dialogul tau de mai sus, nu crezi ca ar trebui o schema...ceva, chiar si o schema bloc detaliata este suficient.

Link spre comentariu

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
Ok,ma bucur ca avem tema de discutat.O solutie ff practica ce doar in primavara il aplic,dar care se aplice in mica masura la sate este incalzirea cu biogaz.la noua constructie am facut ca rezidurile menajere sa fie stranse intrun rezervor de 8m cubi,pe acesta se toarna lapte de var si se inchide ermetic.cam intro luna si jumatate incepe fermentarea.La csele unde exista animale e mult mai simplu si ff eficient.rezidurile dupa fermentare este un namol care e ingrasamant natural lipsit de toxine.

In locurile unde am fost sa vad si era facut ca lumea avea caldura suficienta pt o camera. :idea:

Problema ma intereseaza. Doresc informatii pe care sa contez. "Solutia" de care vorbesti ai aplicat-o sau o vei aplica...in primavara, avand in vedere ca in septembrie se face comunicarea? Daca tot s-au adunat rezidurile menajere in rezervorul de 8mc.,atunci de ce nu este pusa in functiune instalatia acum in perioada friguroasa, ca rezidurile tot vor fermenta ? Care este rolul laptelui de var in procesul de fermentare?

Link spre comentariu

As dori ca in acest topic discutiile sa fie insotite si de niste schite sau scheme acolo unde este cazul, altfel tindem sa transformam topicul intr-un dialog asemanator cu dialogul din emisiunile lui Alexandru Mironov de pe vremuri cand la sfarsitul lor urma serialul Star Trek (adica schita sau schemele in cazul nostru, care mometan lipsesc). Parerea mea. :D

P.S. Apropo de schite sau scheme. Tiristor , apropo de dialogul tau de mai sus, nu crezi ca ar trebui o schema...ceva, chiar si o schema bloc detaliata este suficient.

Avand in vedere nota de bunavointa si seriozitate in care s-a discutat in acest topic, prezint si eu o metoda si o instalatie de incalzit apa absolut originala pe care am conceput-o, experimentat-o si exploatat-o cu destul randament si costuri rusinos de mici. Am folosit-o in Delta. Pe scurt: avand nevoie de apa calda pentru dus si menaj, am confectionat un rezervor dintr-o camera de cauciuc pe care am sectionat-o. Un capat l-am legat strans cu sarma iar orificiul celuilalt capat l-am ingustat strangandu-l pe corpul unei sticle cu fundul spart. "Rezervorul" astfel pregatit, l-am umplut cu apa din Dunare, cap.=8,5l, si l-am agatat de craca unei salcii bine batuta de soare. Culoarea neagra a camerei acumula rapid caldura soarelui si aveam mereu apa calda la 55,5-56 C. uneori si mai fierbinte. Cand faceam dus, coboram cu ajutorul unei sfori petrecute dupa craca, capatul ingustat al camerei-rezervor si apa curgea. La terminare, trageam de sfoara ridicand gura "rezervorului si, pe principiul vaselor comunicante, apa se oprea. Asta tinea loc de robinet. Acum nu mai merg in Delta si instalatia zace in garaj. Ce parere aveti, sunt obiectii, sunt necesare date suplimentare ?

Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Rezervorul va fi pus in functiune primavara,mai trebuie sa izolez pereti in interior si sa fac capacul.

Solutia ta cu camera am facut-o dar am folosit furtun pvc cu care se uda ,cu robinetul deschis putin ,in butoi se aduna apa calda de 40-50 gr.cele 2 solutii sunt ff bune pt excursii.

:a9:

Link spre comentariu

• 3 months later...

O alta sursa de apa calda (o folosesc unii englezi) este introducerea unor tevi la 15-20m in pamant, unde este o temperatura constanta de cam 20 de grade pe tot parcursul anului.

Link spre comentariu

• 4 months later...
O alta sursa de apa calda (o folosesc unii englezi) este introducerea unor tevi la 15-20m in pamant, unde este o temperatura constanta de cam 20 de grade pe tot parcursul anului.

20 de grade mi se pare cam mult.

O alta solutie de care am auzit (nu am vazut practic nicaieri), este incalzirea pe timpul verii a unei mari cantitati de lichid (20 tone) cu capacitate calorica mare,

si recuperarea acestei calduri iarna. In alte aplicatii de care am auzit, in loc de lichid se folosea pietris. Problema pietrisului este ca are conductivitate termica mai mica decit lichidul respectiv. In ambele cazuri, si lichidul si pietrisul erau stocate intr-un rezervor sub casa, si izolate termic, si erau traversate de tevi prin care circula agentul termic.

Stie cineva niste lichide cu capacitate calorica mare, conductivitate termica mare, necorozive si ieftine. scratch_one-s_head.gif ?

Poate cineva sa calculeze cata caldura poate fi stocata intr-un astfel de material, pentru 20 tone, incalzite de la 15 la 40 grade C?

Eu nu am mai fost de mult la scoala si am uitat formulele flag_of_truce.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock