Sari la conținut

Totul despre PIC-uri

titi

Postări Recomandate

Am vazut ca si la facultate multi discuta despre uC, printre care si PIC-uri, foarte la moda. Chiar daca o sa absolv o facultate de constructii, am acest hobby electronic, cred insuflat de tatal meu. Discutand ba cu cativa colegii de facultate, inclusiv cu un profesor, am inteles pana la urma ca acest secol in domeniu hobby electronica va fi cel al microcontrolerelor. M-am gandit ca nu ar fi rau sa studiez si eu ceva despre uC si am inceput cu PIC-uri,..... si cred ca nu am facut rau!!!!!! Ce spuneti ???????????/// Am citit topicul unde se discuta despre FlowCode. Am sa incerc si eu acest program, poate o sa ne explice cineva mai detaliat cum se lucreaza cu acel program - eu unul nu prea am inteles!!!!!!!!! scratch_one-s_head.gif

Am citit cateva din topicurile de aici si din alte surse web, si ce nu am inteles eu despre PIC-uri sunt urmatoarele:

1. Ce rol are fiecare PIN al PIC-ului ? Daca poate sa-mi explice cineva, luand ca exemplu un anume PIC.

2. Cum se alege un PIC pentru o anume aplicatie? De ce trebuie sa tinem cont ?

Ar mai fi si alte intrebari dar daca primesc raspuns la aceste doua, cat mai concret, ma multumesc cu atat.

Rog administratorul sa faca acest topic important.

cool.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa pe ajut cu putina documentatie, http://www.mikroe.com/ro/product/books/PICbook/picbook.htm.

Pinii, sunt pinii de alimentare, pinul sau pinii Reset, care reiau programul, si pinii porturilor, care pot fi setati ca intrari sau iesiri (mai multe detalii in cap2).

Ca sa alegi PIC-ul pentru aplicatie, trebuie sa tii cont de numarul intrarilor si iesirilor de care ai nevoie, de ciclii de executie, arhitectura, etc.

Link spre comentariu

Link spre comentariu

1. Ce rol are fiecare PIN al PIC-ului ? Daca poate sa-mi explice cineva, luand ca exemplu un anume PIC.

2. Cum se alege un PIC pentru o anume aplicatie? De ce trebuie sa tinem cont ?

1 - In general semnificatia este explicata in datasheet. In principiu pinii sunt: de alimentare, pini dedicati si porturi. Am zis pini dedicati deoarece pinii 4, 15, 16 au doar o singura functie. Pinii porturilor pot avea insa si functii suplimentare, de exemplu pinu 6, pe langa faptul ca este pinul 0 al Portului B poate fi folosit si la preluarea unei intreruperi externe.

2 - In primul rand trebuie sa alegi un uC care are destule linii de port pt. a prelua perifericele folosite (tastaturi, afisaje, etc...). Dupa aceea alegi unul care are integrate functiile de care ai nevoie (convertoare, etc.). Iar in rest, in functie de programul inscris in uC sa ai destula memorie ROM, RAM. Oricum, daca ajungi in stadiul acesta vei stii deja cum sa-ti alegi uC-ul, pt. inceput nu este un aspect crucial.

post-25-1235949923_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock