Sari la conținut

Revista TEHNIUM AZI !

Postări Recomandate

Deschid acest topic cu rugamintea catre Domnul Donpetru de a il face important !

Avem site TEHNIUM AZI si avem FORUM TEHNIUM AZI , e superb dar parca ... ne mai lipseste ceva , am observat ca tot cea ce a fost bun sau macar bun in domeniul publicatiilor tehnice , gen Tehnium , Conex Club , Ret , etc. au disparut lasand loc presei de scandal , star-uri , moda si alte asemenea aberatii care numai cultura nu aduc ! kungfu.gif

Va intreb acum : Ce parere aveti daca pe langa site si forum am crea , punand mana de la mana o revista pe ""hartie"",una cu aparitie nu stiu , daca nu lunara macar trimestriala sau bianuala , una cu tiraj redus pentru inceput , in care sa scriem toti cei care suntem mai activi pe forum , articole diverse din tehnica , din toate ramurile electronicii !

Punand mana de la mana niste banuti , cu totii , nu cred ca ar fi greu sa ne ""legam"" de o editura si o tipografie , spre exemplu Mirton din Timisoara , e si editura si tipografie si e ieftina . Nu vreau sa lasam cultura tehnica sa moara , eu am 25 de ani sunt nascut in 1984 , am mai prins profesori care pot fi numiti profesori ( chiar de au fost comunisti ) iar scoala inca era scoala ! Generatiile dupa mine , desi inteligente de fel ca doar asa e Romanul , nu mai au nici un punct de reper , se ""distrug"" , daca nu putem ajuta in celelalte culturi ( arta , literatura , istori , cultura generala mai pe scurt ) macar cultura tehnica sa o promovam ! Unii imi vor spune ca sunt nebun dar nu ma intereseaza , eu doar va intreb pe toti incercam ?

Editat de B?RBOS RADU IOAN
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 30
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

De curiozitate am putea intreba de tipografia respectiva cat cer pentru o publicatie de,sa zicem,2.000 de exemplare.

Apoi ar' trebui intrebat de RodiPet cat cere ptr. distribuirea lor la chioscurile din tara.

Ambele ,tipografia si distributia,au site pe net.Eventual le poti trimite un email in care sa le soliciti o oferta de pret.

Donpetru ar'putea pregati materialele.

Deci ,sunt curios de costuri (tipografie,distributie,etc.)

Daca nu sunt costuri astronomice,pot intra in "joc" pentru editarea primei publicatii cu 100... 200 RON.

Raducu , te informezi de costuri ? hi.gif

Editat de SIG
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/#findComment-17016

De curiozitate am putea intreba de tipografia respectiva cat cer pentru o publicatie de,sa zicem,2.000 de exemplare.

Apoi ar' trebui intrebat de RodiPet cat cere ptr. distribuirea lor la chioscurile din tara.

Ambele ,tipografia si distributia,au site pe net.Eventual le poti trimite un email in care sa le soliciti o oferta de pret.

Donpetru ar'putea pregati materialele.

Deci ,sunt curios de costuri (tipografie,distributie,etc.)

Daca nu sunt costuri astronomice,pot intra in "joc" pentru editarea primei publicatii cu 100... 200 RON.

Raducu , te informezi de costuri ? hi.gif

Da am sa ma informez maine printr-un mail , speram ca si Donpetru e de acord precum si ceilalti membrii !

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/#findComment-17018

Nu stiu cat de mult se merita un format scris Tehnium Azi! In nici un caz nu este rentabil producerea unui format scris lunar deoarece foarte putini posibili cumparatori mai... cumpara (multe din informatiile prezentate acolo gasindu-se pe internet). Deci, interesul pentru formatul scris e foarte redus (a se vedea exemplele revistelor de tehnica "disparute") iar redactarea lui, mai ales pentru aparitia lunara sau trimestriala, necesita mult, mult timp si... de ce nu, bani! Apoi, o alta problema o reprezinta difuzarea, care nu este foarte ieftina (ar trebui totusi intrebat Rodipet ca sa stim cu exactitate).

Sigura solutie in format scris a revistei pe care o vad cat de cat rentabila este un almanah anual in care sa se regaseasca cele mai reprezentative articole prezentate in cursul anului plus cateva articole "noi". Acest almanah ar putea avea in jur de 150...200 pagini si ar putea avea diferite forme, asemenea almanahului Tehnium "vechi" sau de ce nu, sa fie sub forma colectiei de 30X Circuite Electronice unde sa se regaseasca pe langa articole si scheme electronice.

Din pacate editurile si tipografiile discuta doar daca se face comanda de mai mult de 100 exemplare. Precum cred ca va dati seama, nu pot de unul singur sa scriu un almanah. Deci, forma finala a unui almanah necesita un anumit numar de colaboratori care sa scrie articole, deci sa se gandeasca la continut. Cum nici formatul web nu prea a starnit interes in redactarea de articole, nu cred ca s-ar interesa cineva sa faca un articol in almanah ca sa se faca cunoscut. Apoi chiar daca am plati articolele din almanah, nu stiu cat ar vrea un autor pentru un astfel de articol! Deci, orice varianta am adopta, aceasta presupune existenta unor bani... nu chiar asa de putini cum am fi tentati sa credem!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/#findComment-17019

Sigura solutie in format scris a revistei pe care o vad cat de cat rentabila este un almanah anual in care sa se regaseasca cele mai reprezentative articole prezentate in cursul anului plus cateva articole "noi".

Imi pare o varianta mult mai realista aceasta,atat din punct de vedere al timpului de redactare,ca si a costurilor.Tiparirea in sine,daca nu este vorba de un tiraj foarte mare,poate fi realizata si la un centru de copiere local,dintr-un fisier PDF(am tiparit asa o carte de limba engleza scanata, de 360 pg.),problema care ramane este distributia.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/#findComment-17020

UPS! Mi-a expirat suspendarea. Oricum, au trecut mai mult de 3 zile. Scuzele de rigoare lui resort. :biggrin: scratch_one-s_head.gif

E buna initiativa unui almanah, dar cred ca foarte putini, ca sa nu spun deloc, se vor obosi sa scrie ceva in almanah! Cei care stau mai mult pe acasa nu ar fi rau sa traduca si ei o stire, sa faca un articol, asa cum a facut adry sau ...eu (bine, eu am scris doar un articol, nu prea am timp, casatorit, doi copiii...... ma intelegeti!!!). Apropo, RADU, tot trei luni mai ai ? Ti-am zis eu ca ai probleme cu BIBILICA! :cool:

BAFTA smoking.gif

Editat de releu
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/#findComment-17022

UPS! Mi-a expirat suspendarea. Oricum, au trecut mai mult de 3 zile. Scuzele de rigoare lui resort. :biggrin: scratch_one-s_head.gif

E buna initiativa unui almanah, dar cred ca foarte putini, ca sa nu spun deloc, se vor obosi sa scrie ceva in almanah! Cei care stau mai mult pe acasa nu ar fi rau sa traduca si ei o stire, sa faca un articol, asa cum a facut adry sau ...eu (bine, eu am scris doar un articol, nu prea am timp, casatorit, doi copiii...... ma intelegeti!!!). Apropo, RADU, tot trei luni mai ai ? Ti-am zis eu ca ai probleme cu BIBILICA! :cool:

BAFTA smoking.gif

RELEU ce doamne iarta-ma ti-am facut , normal ca timpul trece , abia astept sa mi se nasca bebe , si eu sunt casatorit , dar cea ce nu inteleg e de ce ma tot faci nebun , eu chiar nu am treaba cu tine , nu port pica dar e destul de neplacut sa fi facut nebun in fata .

P.S. - Eu cred ca e posibil cu almanahul !

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/#findComment-17025

Si eu cred ca e posibil cu almanahul. Asa cum spunea si adminul mai sus, de abia scrie cineva un articol in revista, dapa-i in formatul scris!!!!!! biggrin.gif Ma cam indoiesc, eu sunt mai pesimist de fire! rolleyes.gif

Si nu te-am facut nebun, nu o lua chiar asa, chiar daca se regaseste in posturile tale un dram de nebunie. De anul trecut scrie in semnatura ta ca mai ai trei luni si devii tatic. Tot la trei luni ai ramas. S-a intamplat ceva ?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/#findComment-17026

Parerea mea este ca se simte lipsa revistei in varianta tiparita, dar azi, totul se reduce la costuri, deci, pana se va ajunge la vanzari suficiente sa asigure un pret de cost rezonabil, propun complectarea cu topicuri a capitolului scheme, aranjate elegant, pe categorii, in functie de interesele fiecaruia.

Pentru a nu fi probleme cu drepturile de autor, schemele sa fie luate de pe net, iar daca este permis, avand in vedere ca este activitate de amator si nu se fac produse pentru comercializare, putem adauga si scheme din reviste, carti, etc.

Consider ca putem veni in sprijinul acelora care vor sa faca ceva concret, functie de posibilitatile si cunostiintele fiecaruia.

Daca se considera o initiativa buna, ii rog pe cei care au cunostiinte si experienta sa inceapa topicurile ce urmeaza a fi complectate prin sprijinul celorlalti membrii.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/#findComment-17028

Si nu te-am facut nebun, nu o lua chiar asa, chiar daca se regaseste in posturile tale un dram de nebunie. De anul trecut scrie in semnatura ta ca mai ai trei luni si devii tatic. Tot la trei luni ai ramas. S-a intamplat ceva ?

Nu , doar ca am tot spus ca schimb semnatura si nu am mai facut-o , sarcina e chiar ok !

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/#findComment-17031

E buna ideea unui almanah. Revista in forma lunara nu cred ca va avea succes.

Dar cine va scrie articole in almanah ? Nu prea s-a gandit nimeni ?

Cu siguranta tiparirea almanahului va presupune existenta unor fonduri care sa fie directionate nu numai la editura si firma de difuzare ci si la sustinerea redactarii unor articole. Totusi, ar trebui stabilit un pret per articol, in functie de complexitatea si volumul lui. In plus, atragerea unor persoane ca sa redacteze articole se face de regula si prin stabilirea unui pret per articol, care in anumite situatii poate trece lejer de 100lei. Numai in acest fel se poate forma o "redactie" in adevaratul sens al cuvantului. Oricum, pana in prezent aceste lucruri reprezinta doar niste vorbe scrise care se pot concretiza practic sau nu, asta depinzand de mai multi factori, inclusiv cel financiar. Bineinteles, niste sponsori ar fi bineveniti!

Dar, precum spunea @titi, as dori sa vad cel putin 5 utilizatori ai forumului care vor cu adevarat sa scrie articole in almanah si de abia atunci vom vedea daca voi scoate acest almanah. Asadar... mai astept review-uri.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/#findComment-17047

Parerea mea e ca fara niste bani, un sediu, doi, trei oameni angajati, NU se poate face o revista sau almanah in format scris. Asta sa va intre bine in cap - in special visatorului RADU. Cand am spus bani m-am referit la cel putin cateva mii de euro, relatii cu diverse firme pt. sustinere financiara a proiectului (revista sau almanah), relatii cu diferite persoane din anumite institutii de cercetare, universitatii s.a.m.d. Deci, pe langa doua scheme publicate de RADU, poate si de mine, mai trebuie oameni de valoare in domeniile in care isi exercita meseria. Aici suntem cam putini, nici pe degetele de la o mana nu pot sa-i numar, eu cel putin. Nu o luati in nume de rau ce am spus, dar cred ca inainte de toate trebuie sa fim realisti.

Si eu sustin ideea unui almanah macar anual, dar acesta se face cu bani. Dar de unde bani... asa multi ? Din cate cunosc, poate ma insel, adminul nu are asemenea fonduri. Firme interesate sa sponsorizeze asa ceva sunt putine si de regula, cu criza asta economica, nu prea au bani de asa ceva. Iar daca ar avea, ar incerca tot felul de trucuri, mai posteaza la Prestarii Servicii in forum un anunt (chiar daca adminul dupa doua trei ore il sterge) s.a.m.d - deci firme care incearca forme ilicite de publicitate. Deci, firmele in cauza, majoritatea, de abia o duc de pe o zi pe alta prin vanzarea a doua trei difuzoare, kituri, piese.... Ar trebui gasit niste firme mai solide financiar, dar aici iti trebuie ceva relatii..... poate si parlamentare. Deci, precum vedeti, nu e chiar asa usor si nici imposibil, totul rezumandu-se la bani.

Ultima oara, citisem pe undeva, parca Dl. Aurelian Mateescu spunea, ca revista Tehnium, de prin anii 2000, nu prea a mai rezistat si datorita distribuitorului RODIPET care era cam neserios. Bine, vanzarile incepuse sa scada drastic deoarece multe chestii se gaseau pe net iar teoriile prezentate in tehnium, in mare parte, nu prea mai erau de actualitate. Daca nu va vine sa credeti, comparati Tehnium din 2000 cu revista Elektor si o sa vedeti diferenta!

BAFTA! smoking.gif

petrule, cred ca am scris cel mai bun ... REVIEW! Dar sa vad si audienta ce zice! first.gif

Editat de releu
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1801-revista-tehnium-azi/#findComment-17056

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock