Sari la conținut

Unele sfaturi despre DOLBY SYSTEM si EGALIZATOARE GRAFICE !


 Share

Postări Recomandate

Cine a mai construit vreodata un sistem dolby A sau B , analogice normal , nu ma refer la alte tipuri de reducatoare de zgomot ci doar la acestea 2 ! Am observat ca in cele mai multe cazuri acestea sunt prezente doar in casetofoanele de tip deck ( CASETOFOANE FARA AMPLIFICARE ) , Acestea mai pot exista si in tunere ( RADIO-URI FARA AMPLIFICARE ) pykup-uri Dek , etc . ? Ori chiar ca componente ale unui amplificator audio ? Care tip de dolby il recomandati spre a il construi ? Deoarece am sa il folosesc doar la acele surse de semnal care nu au dolby !

 

La egalizatoarele grafice cu inductante ( bobine ) pot folosi cele gata confectionate si se gasesc in magazine sub forma unor rezistoare ?

 

Merci

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Care tip de dolby il recomandati spre a il construi ?

Daca nu aveti un casetofon cu inregistrare Dolby,il construiti inutil si mai mult,acel casetofon daca are Dolby la inregistrare are si la redare,deci nu aveti ce corecta,in amplificator.

La egalizatoarele grafice cu inductante ( bobine ) pot folosi cele gata confectionate si se gasesc in magazine sub forma unor rezistoare ?

Daca aveti posibilitatea masurarii lor,pentru sortare,da.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu aveti un casetofon cu inregistrare Dolby,il construiti inutil

 

De ce spuneti ca e inutil , credeti ca nu ar ajuta la reducerea zgomotului ? Am o gramada de scheme de reducatoare de zgomot printre care si cele de tip dolby si m-am gandit ca nu strica sa fac unul ! Dumneavoastra ce spuneti ? Ce parere aveti despre circuitele integrate care au toate componentele dolby in ele , nefiind necesar sa mai construiesti cu atatia tranzistori , Dumneavoastra ati construit vreun sistem dolby ?

Care egalizatoare grafice spuneti ca ar fi mai bune , cele cu integrate sau cele bazate pe bobine si tranzistori bipolari ?

Editat de B?RBOS RADU IOAN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De ce spuneti ca e inutil , credeti ca nu ar ajuta la reducerea zgomotului ?

Pe scurt,sistemele de "reducere a zgomotului"(Dolby si DNL)au fost creeate pentru ameliorarea deficientelor (zgomotului)suportului magnetic(banda),au ca principiu o expandare a sunetelor inalte la inregistrare si o comprimare a acestora la redare,plecand de la ideea ca in acest domeniu de frecventa zgomotul este cel mai suparator,deci un montaj cu corectie Dolby doar la redare va reduce frecventele inalte conform unui algoritm in functie de varianta de Dolby.

Dumneavoastra ati construit vreun sistem dolby ?

Nu,din motivele enumerate pana acum.

Care egalizatoare grafice spuneti ca ar fi mai bune , cele cu integrate sau cele bazate pe bobine si tranzistori bipolari ?

Cele cu bobine sun cele mai eficiente,dar realizare de bobine identice.In cazul mai multor canale cum ar fi pupitrele de mixaj din studiouri,trebuie sortate pentru o banda atatea bobine cate canale are mixerul(uzual peste 30).

Din punct de vedere practic,care imbina si posibilitate repetabilitatii performantelor si eficacitatea,sunt cele cu operationale,care simuleaza comportamentul bobine(gyrator)i,au aceasi eficienta si nu introduc zgomot suplimentar.

Editat de miron1947
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock