Sari la conținut

preamplificator Rod Elliott

Adrian_BBS

Postări Recomandate

salut.....am facut acest preamplificator si m-i se pare ca se aude cam incet......adica mai incet decat atunci cand conectez castile direct la calculator.....am vazut pe situl lui Elliott ca zice ceva de un "gain".....trebuie gainul marit ca sa se auda mai tare sau asa e normal sa se auda.......n-am nici un fel de zgomot de fond la el......se aude super dar cam incet....am folosit NE5532(pentru teste).....vreau sa-l folosesc la amplificatorul de mai jos....va multumesc

preul

http://sound.westhost.com/project88.htm

ampliful

http://sound.westhost.com/project3a.htm

post-257-1235560000_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In cazul amplificatorului operational neinversor - asemenea preamplificatorului de pe site-ul "lui Elliott" = U1A si U2A - amplificarea in tensiune este definita de relatia:

- pentru amplificatorul operational U1A vom avea: A1=(R4L+R3L)/R4L=1+R3L/R4L;

- pentru amplificatorul operational U2A vom avea: A2=(R7L+R8L)/R7L=1+R8L/R7L;

Cum R3L=R4L, respectiv R8L=R7L rezulta A1=2=A2. Cu aproximatie si tinand cont de anumite aspecte practice se poate afirma ca amplificarea este unitara. Din aceasta cauza "se pare ca se aude cam incet".

Asa cum spunea si dl.miron mai sus, ca sa mariti amplificarea va trebui sa micsorati R4L sau R7L sau sa mariti rezistentele R3L si R8L. Spre exemplu, ati putea mari rezistentele R3L si R8L la circa 22k sau 27kOhmi fiecare. Pentru a regla sensibilitatea montajului ar fi indicat, macar pentru proba, sa utilizati niste semireglabili de valori apropiate in domeniul ohmic recomandat.

Numai bine

Link spre comentariu

va multumesc pentru raspunsuri......mai am o intrebare.....preul de mai sus (fara nici o modificare) este destul de bun pentru amplificatorul de mai sus?......

later edit......am uitat sa mentionez ca l-am testat cu castile....deci nu l-am conectat la amplif.....sa fie asta cauza pentru care se aude mai incet?

Editat de home
Link spre comentariu

a fie asta cauza pentru care se aude mai incet?

Castile au impedanta mica intre 8 si 600 ohmi,in functie de tip,deci nu pot functiona corect pe iesire de linie,mai mult, puteti distruge si integratul de iesire .

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock