Sari la conținut

intrebare

marius_med

Postări Recomandate

pui plusul la plus si minus la gnd

asta stiu......dar cum spun eu nu merge????

Intreb asta deoarece am mai multe montaje care se alimenteaza normal (+/GND) si unul +/-/GND si ma gandeam sa echilibrez un pic consumul pe cele 2 ramuri ale trefului care e chinezesc, deoarece mi-e teama ca se va arde...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sursa simpla cu plusul la GND si minusul la minus?

In principiu da,in acest caz GND este mai pozitiv decat linia - ,daca nu este conectat cu alt montaj care este alimentat diferit,poate fi alimentat asa.Poate atasati o schita cu aplicatia.

Link spre comentariu

In principiu da,in acest caz GND este mai pozitiv decat linia - ,daca nu este conectat cu alt montaj care este alimentat diferit,poate fi alimentat asa.Poate atasati o schita cu aplicatia.

acesta e trafu si vreau sa leg la el 2 VU-metre si 2 Coolere. As mai fi vrut sa leg un corector de ton care necesita sursa dubla dar renunt la aceasta idee.

Intrucat toate se alimenteaza intre + si GND imi e frica sa nu cedeze traful si de aceea ma gandeam sa le echilibrez cumva

post-985-1235472088_thumb.jpg

Link spre comentariu

acesta e trafu si vreau sa leg la el 2 VU-metre si 2 Coolere. As mai fi vrut sa leg un corector de ton care necesita sursa dubla dar renunt la aceasta idee.

Dar ati facut un bilant al consumului?Vad ca scrie 2 X 9V/1A pe transformator.

Link spre comentariu

Dar ati facut un bilant al consumului?Vad ca scrie 2 X 9V/1A pe transformator.

Un cooler consuma aprox 200-250maA, iar un VU-metru 50-150mA. In concluzie imi trebuie 800mA.

Editat de marius_med
Link spre comentariu

In cazul acesta nu trebuie sa va faceti griji ca depasiti consumul,dar vad ca ventilatoarele si VU-metrele lucreaza la 12V,iar Dvs.folositi 9V~(cca 13,5V redresati fara sarcina),cam putin.Eu as alimenta intre + si - ,stabilizat cu un 7812.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

In cazul acesta nu trebuie sa va faceti griji ca depasiti consumul,dar vad ca ventilatoarele si VU-metrele lucreaza la 12V,iar Dvs.folositi 9V~(cca 13,5V redresati fara sarcina),cam putin.Eu as alimenta intre + si - ,stabilizat cu un 7812.

Dar pana la urma pot alimenta coolerele cu plusul la masa si minusul la minus?

Scuze daca e off topic dar cum ati calculat tensiunea continua pe care o voi obtine din 9Vac???? Eu stiam o varianta de genul Vac*radical din 2 = Vcc si obtin 12.7Vcc

multumesc

Link spre comentariu

Dar pana la urma pot alimenta coolerele cu plusul la masa si minusul la minus?

Da.

Scuze daca e off topic dar cum ati calculat tensiunea continua pe care o voi obtine din 9Vac???? Eu stiam o varianta de genul Vac*radical din 2 = Vcc si obtin 12.7Vcc

Aveti dreptate este 1,41....(√ din 2),dar pentru usurinta,am inmultit cu 1,5,deaceea am scris cca,dar si 13,5 si 12,7 sunt putini.avand in vedere ca este tensiunea fara sarcina.

Link spre comentariu

Aveti dreptate este 1,41....(√ din 2),dar pentru usurinta,am inmultit cu 1,5,deaceea am scris cca,dar si 13,5 si 12,7 sunt putini.avand in vedere ca este tensiunea fara sarcina.

Spuneti ca e o tensiune cam mica, asta inseamna ca ea va mai scadea odata cu conectarea sarcinii (sarcinilor)???

daca e asa cam ce tensiune ar trebui sa am pentru ca totul sa fie ok?

multumesc mult

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock