Sari la conținut

Un amplificator pentru computer !

Barbos Radu

Postări Recomandate

Am construit un amplificator stereo pentru computer-ul meu cu TDA 2005 si am avut succes dar nu il alimentati cu stabilizator deoarece intra in limitare

Amplificatorul intra in limitare datorita curentului (eventual tensiunii) insuficient debitat de stabilizator (sau de traf, normal !), nu din cauza stabilizatorului insusi.

Urmatorul pas dupa TDA 2005 este TDA 1557.

Link spre comentariu
Am construit un amplificator stereo pentru computer-ul meu cu TDA 2005 si am avut succes dar nu il alimentati cu stabilizator deoarece intra in limitare

Felicitarii bobby pentru circuitul realizat. Daca aveai o poza era si mai bine.

Un amplificator audio intra in limitare din trei motive (IMPORTANT DE RETINUT) :

1. Daca circuitul de amplificare are in structura sa componente (pasive/active) care prin rolul functional limiteaza curentul prin tranzistoarele finale sau valoarea efectiva a semnalului de pe intrarea amplificatorului.

2. Daca circuitul de amplificare contine un stabilizator de tensiune care prin structura sa are un circuit de limitare de curent (limitare care se realizeaza sub pragul de curent necesar debitarii puterii nominale a amplificatorului).

3. Daca alimentatorul amplificatorului audio este constituit dintr-un transformator monofazic de putere subdimensionat si care nu este conform necesarului de putere a amplificatorului.

P.S. bobby, te rog pe viitor sa fi mai atent la exprimare si la expunerea ideilor, idei care uneori nu au o relevanta teoretica ci sunt doar rezultatul unei experiente practice care este interpretata teoretic de catre tine de multe ori "deformat" si chiar gresit. Precum am mai spus...intentia conteaza dar nu te baza numai pe asta.

Link spre comentariu
  • 3 years later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock