Sari la conținut

Eminence 300W

VirgilM68

Postări Recomandate

:hi:

Cine poate sa-mi dea datele tehnice ale difuzorului din pozele atasate deoarece vreau sa-mi fac doua boxe de banda larga (Eminence300W/12" x 2 buc. + Tweeter APT 40 X 2 buc. +

+ filtre -2 way x 2buc. Nu stiu ce date sa introduc in WinISD PRO (alpha) ,pentru calcularea dimensiunilor .

Difuzoarele au fost cumparate din Germania in 1993, si nu gasesc nicaieri pe net datele lui tehnice( doar pentru modelele mai noi) .

Mai jos am notat ceea ce scrie pe magnetul difuzorului (lateral).

Va multumesc .

EM 12 - 3008LE

121019 8ohm

67-93350040 G1

post-3823-1235159118_thumb.jpg

post-3823-1235159133_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pentru aflarea parametrilor TS puteti aplica metoda din topicul acesta:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/incinte_ac...small-t403.html

Dupa aflarea acestor parametrii, implicit Qts, veti decide tipul de incinta: bass reflex sau incinta inchisa.

Totusi, o inrebare: cum ati aflat puterea acestor difuzoare Eminence ca ar fi de 300W atat timp cat nu ati aflat sau nu aveti nici o specificatie tehnica la ele ? Nu vad nimic trecut pe difuzoare, cu atat mai putin asta:EM 12 - 3008LE !!! De unde aveti aceste informatii ? O explicatie va rog. :hi:

Link spre comentariu

Pentru aflarea parametrilor TS puteti aplica metoda din topicul acesta:

http://www.forum.tehnium-azi.ro/incinte_ac...small-t403.html

Dupa aflarea acestor parametrii, implicit Qts, veti decide tipul de incinta: bass reflex sau incinta inchisa.

Totusi, o inrebare: cum ati aflat puterea acestor difuzoare Eminence ca ar fi de 300W atat timp cat nu ati aflat sau nu aveti nici o specificatie tehnica la ele ? Nu vad nimic trecut pe difuzoare, cu atat mai putin asta:EM 12 - 3008LE !!! De unde aveti aceste informatii ? O explicatie va rog. :hi:

Eu le-am cumparat din Stuttgart in '93, si asa mi-a spus cel de la magazinul respectiv ( eu am cerut de 300W pentru banda basi - medii) iar datele care le-am scris sunt scrise pe o eticheta micuta

pe marginea magnetului .

In perioada aceea (1993) ma ocupam si cu muzica , aveam o formatie , si mi-am facut doua boxe dupa ureche prankster.gif . Acum fiul meu vrea sa le folosesca pentru el si vreau sa-i fac doua boxe care sa corespunda parametrilor acestor difuzoare .

Link spre comentariu

Atunci incercati sa aplicati metoda din topicul recomandat pentru masurarea parametrilor TS si dupa aceea postati valorile principale aici. De abia dupa asta va pot spune cu exactitate ce anume puteti sa construiti.

Sa inteleg ca si tweeterele le-ati cumparat deja (adica atunci in'93) ?

Link spre comentariu

Atunci incercati sa aplicati metoda din topicul recomandat pentru masurarea parametrilor TS si dupa aceea postati valorile principale aici. De abia dupa asta va pot spune cu exactitate ce anume puteti sa construiti.

Sa inteleg ca si tweeterele le-ati cumparat deja (adica atunci in'93) ?

Tweeter-ele le-am cumparat in 2001 .

Ce inseamna TS ?

Link spre comentariu

Multumesc !

Va mai sacai cu o intrebare si nu va mai deranjez in seara asta .

In locul generatorului de sunet ce mai pot folosi , deoarece am un prieten electronist (radio - TV) care are aparat de masura ,rezistenta de 1 k/1W si aparat de masurat frecventa ?

post-3823-1235167272_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc !

Va mai sacai cu o intrebare si nu va mai deranjez in seara asta .

In locul generatorului de sunet ce mai pot folosi , deoarece am un prieten electronist (radio - TV) care are aparat de masura ,rezistenta de 1 k/1W si aparat de masurat frecventa ?

Salut.

Pe internet cu Google introduci "tone generator " si gasesti generatoare de ton "soft" care functioneaza cu placa de sunet , chiar si o placa mai nepretentioasa poate reda semnale de la 45 pana la 17KHz cu distorsiuni nu prea mari.Ptr testat in domeniul SubWoofer-e ,sub 45 Hz . nu stiu daca functioneaza orice placa chiar daca scrie in specificatii.

Tone Generator Audio Test Tone Generator

Create audio test tones

http://www.nch.com.au/tonegen/

De pe iesirea Line /Out al placi de sunet culegi semnalul de test si i-l cuplezi la o statie care sa aiba reglajele de ton pe "Zero" .Respectiv sa nu fie filtrat in nici un fel sunetul.

Atentie si la placa de sunet sa nu se utilizeze EQ-ul mixerului de la placa de sunet .Fara reglajele de ton care s-au utilizat ptr ascultat muzica !! Acestea trebuie dezactivate ,sa obtinem doar semnalul nealterat al generatorului .

Editat de mmc^2
Link spre comentariu

Salut.

Pe internet cu Google introduci "tone generator " si gasesti generatoare de ton "soft" care functioneaza cu placa de sunet , chiar si o placa mai nepretentioasa poate reda semnale de la 45 pana la 17KHz cu distorsiuni nu prea mari.Ptr testat in domeniul SubWoofer-e ,sub 45 Hz . nu stiu daca functioneaza orice placa chiar daca scrie in specificatii.

Create audio test tones

De pe iesirea Line /Out al placi de sunet culegi semnalul de test si i-l cuplezi la o statie care sa aiba reglajele de ton pe "Zero" .Respectiv sa nu fie filtrat in nici un fel sunetul.

Atentie si la placa de sunet sa nu se utilizeze EQ-ul mixerului de la placa de sunet .Fara reglajele de ton care s-au utilizat ptr ascultat muzica !! Acestea trebuie dezactivate ,sa obtinem doar semnalul nealterat al generatorului .

Multumesc mult !

Salut.

Create audio test tones

Multumesc mult !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock