Sari la conținut

Preamplificator...

Ranger

Postări Recomandate

Caut un preamplificator performant de inalta calitate...finete....ceva care sa scoata brumul...

Care are o schema ?

orice...

http://www.zshare.net/image/3572234f5ddc70/

Asta e schema care vroiam sa o fac de la un preamplificator corector de ton...asta vroiam sa ma exprim mai sus...

Spuneti-mi ce parere aveti despre ea...un prieten de-al meu chiar o foloseste si e impresionanta...

Daca se merita...

Este luata din Tehnium..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut ! Incearca te rog sa fii mai explicit in sensul ca nu prea am inteles ideea cu un Caut un preamplificator performant de inalta calitate...finete....ceva care sa scoata brumul... ? Poate sunt mai greu de cap ? :mrgreen: dar e diferenta intre ZGOMOTUL unei SURSE DE SEMNAL ce necesita PREAMPLIFICARE si BRUMUL care reprezinta un zgomot aleatoriu cu o frecventa ce poate ajunge la 100 de Hz si care face destul de urat , ca un sfat pentru prima problema construieste mai bine un reducator de zgomot care poate fii si DOLBY orice tip iar pentru a doua problema clar filtraj , stabilizare si iar filtraj .Daca vrei eu te pot ajuta cu niste scheme testate de catre mine si care au dat rezultate bunicele :P

P.S.- Daca te-am suparat imi cer scuze eu vreau sa te ajut iar daca am gresit cu ceva va rog din suflet corectati-ma la greu Ok ? wink.gif Am sa revin cu schemele O zi buna !!!

Link spre comentariu

Imi pare rau dar nu mai gasesc schema deoarece si eu am facut-o de pe net si am pierdut link-ul :oops: dar pot sa-ti dau cateva sfaturi in privinta reducerii BRUMULUI DE RETEA acestea sant chestii TEORETICE cu aplicabilitate PRACTICA pe care si eu le-am incercat de vro 2 ori si au mers ok :P Astfel:

1 - Stabilizator de tensiune

2 - Transformator supradimensionat sau chiar dublul puterii necesare

3 - Diode redresoare rapide

4 - Calculul corect al condensatoarelor de filtraj revin cu acest calcul pt. ca nu il stiu din cap :oops:

Cu privinta la reducerea zgomotului surselor de semnal ANALOGICE un reducator de zgomot pe care am sa il caut iti va rezolva problema ...dar si cea ce a postat colegul nostru SIG e super bun REVIN :P

Link spre comentariu

Caut un preamplificator performant de inalta calitate...finete....ceva care sa scoata brumul...

Care are o schema ?

1. Pentru ce anume iti trebuie preamplificatorul (nu ai precizat) ? Ar fi util aici cate precizari si anume raportul dintre valoarea tensiunii efective pe intrare si pe iesire ?

2. Notiunea de zgomot si brum si doua notiunii diferite dar dependente. Zgomotul este o marime electrica care apare la iesirea unui circuit pe langa semnalul util si este influentat de factorul de ondulatie a tensiunii redresate de pe lantul de alimentare a circuitului si de anumiti factori perturbatori de natura electrica si/sau electromagnetica care se pot induce de regula printr-un anumit tip de cuplaj pe intrarea circuitului. Brumul este o notiune care se refera la anumite perturbatii venite asupra circuitului pe lantul de alimentare a lui. Brumul este de fapt o serie de componente armonice de tensiune suprapuse peste componenta redresata a tensiunii continue. Brumul poate avea componente armonice de tensiune de frecvente "joase" sau "ridicate". Nu degeaba toate circuitele electronice in imediata vecinatate trebuie "decuplate" cu capacitoare adecvate in functie de "domeniul" de frecventa "decuplat".

3. "Printr-o schema buna" de preamplificator audio se intelege de regula un circuit capabil sa "rejecteze" factorii perturbatorii care vin pe calea de alimentare a circuitului (in speta, brumul) si care s-ar putea rasfrange asupra claritatii reproducerii semnalului util. Raportul dintre cele doua marimi este de fapt notiunea de "Power Supply Rejection Ratio". Alte notiunii importante pentru un amplificator operational sunt "Offset Voltage", "Slew Rate", "Input Noise Voltage", "THD" si "Common-Mode Rejection Ratio".

In concluzie un amplificator operational este cu atat mai bun sa fie utilizat intr-un circuit de preamplificare audio cu atat cat:

- "Power Supply Rejection Ratio" - PSRR - este mai mic (exprimat in uV/V)

- "Common-Mode Rejection Ratio" - CMRR - este mai mare (exprimat in dB)

- "THD", exprimat in procente - cat mai mic.

- "Slew Rate", exprimat in uV/s - cat mai mare.

- "Input Noise Voltage", exprimat in nV/rad Hz - cat mai mic.

- "Offset Voltage", exprimat in mV - cat mai mic.

- "Power Bandwidth", exprimata in kHz - cat mai mare.

Cand alegeti un AO pentru audio tineti cont de recomandarile de mai sus. Exemple in acest sens sunt: NE5532 (cel mai bun raport calitate/pret), MC33078 etc.

Link spre comentariu

Sunt nou...pe acest forum..adika...nu am mai lucrat in electronica de mult timp...electronica am furat-o si eu de pe unde am apukat k ma pasiona mai de mult iar akuma mi-a trezit interesul forumul acesta ...good job for the forum

O sa revin cu detalii pe vineri...k azi nu o sa am timp...am de invatat pentru examene...la scoala...bineinteles...

Oricum tin minte o schema de preamplificare cu un integrat LM....nu mai stiu cum..o sa revin vineri cum am mai spus...scuze pentru k nu am detalii...o sa postez si schema..

Numai bine...

Link spre comentariu

In maxim 6 ore am sa mut topicul la sectiunea Accesorii audio.

P.S. Ranger, te rog pe viitor sa ai grija unde postezi. La aceasta sectiune discutam de amplificatoare, locul preamplificatoarelor este la sectiunea Accesorii audio.

P.S.S. bobby, te rog pe viitor sa fi la obiect si sa nu mai produci posturi OFFTOPIC.

Multumesc de intelegere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock