Sari la conținut

Exista Dumnezeu ?

Postări Recomandate

Eu personal cred ca exista cel mult o putere foarte mare [care controleaza universul] si despre care nu stiu nimic.

Daca exista d- zeu de ce ar fi bun si nu ar fi rau? eu cred ca binele si raul sunt doar niste interpretari ale omului cu care omul sa "obisnuit" de a lungul existentei lui.

Voi ce parere aveti ?

Editat de alex_91
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1764-exista-dumnezeu/
Distribuie pe alte site-uri

Eu personal cred ca exista cel mult o putere foarte mare [care controleaza universul] si despre care nu stiu nimic.

Nimeni nu stie nimic precis,deaceea si atat de multe reprezentari(religii).

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1764-exista-dumnezeu/#findComment-16642

Crestin fiind, cred ca exista undeva un Dumnezeu al tuturor...

Revenind la acest termen - "Dumnezeu"- are mai multe acceptiuni, printre care si cea de "Liber arbitru". Considera ca El a creat Universul si il lasa sa se desfasoare (referitor la ce ai spus despre Univers).

Citez un material interesant

"

By definition, an infinite, eternal being has always existed?no one created God. He is the self-existing one?the great ?I am? of the Bible.19 He is outside of time?in fact, He created time.

You might say, ?But that means I have to accept this by faith, as I can?t understand it.?

We read in the book of Hebrews, ?But without faith it is impossible to please him: for he that cometh to God must believe that he is, and that he is a rewarder of them that diligently seek him? (Evrei 11:6).

But this is not blind faith, as some think. In fact, the evolutionists who deny God have a blind faith?they have to believe something that is against real science?namely, that information can arise from disorder by chance.

The Christian faith is not a blind faith?it is a logically defensible faith. This is why the Bible makes it clear that anyone who does not believe in God is without excuse:

?For the invisible things of him from the creation of the world are clearly seen, being understood by the things that are made, even his eternal power and Godhead; so that they are without excuse? (Romani 1:20).

"

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1764-exista-dumnezeu/#findComment-16644

Nimeni nu stie nimic precis.......

@ miron47, comiteti o mare eroare atribuindu-va abuziv dreptul de a emite o judecata subiectiva cu care stampilati intreaga omenire trecuta, pezenta si viitoare.

Este posibil ca dv. sa nu stiti nimic precis, dar asta nu inseamna ca nimeni nu stie nimic precis. Chiar eu, cu toata modestia, va asigur ca stiu deespre subiect cate ceva destul de precis, chiar matematic.

Nu stiu daca fac bine adresandu-ma userului miron47 si celor care se considera aprioric in aceasi categorie pentru ca acestora le-a fost dat avertismentul inca in vigoare:

" Luati seama cum ascultati, caci celui care are se va mai da; dar celui ce nu are i se va lua si ce i se pare ca are " Luca 8,18.

Subiectul topicului este prea important ca sa continui inainte de a fi sigur ca se cunoaste esenta acestui

avertisment cu consecinte grave, un exemplu, fanatismul religios. Deseori avertismentul a fost denaturat, sau inteles gresit. De fapt care este semnificatia avertismentului ? Asta ca sa pot continua in postul urmator :hi:

PS Rog pe @harry sa binevoiasca sa indice sursa materialului citat si traducerea respectiva; sunt foarte interesat de continut, multumesc.

Editat de resort
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1764-exista-dumnezeu/#findComment-16648

Bine,eu si majoritatea populatiei.

Aveti dreptate! Insa important nu este acest aspect ci daca cei in cauza, multi, putini cat or fi ei, au deschiderea in a afla si retine adevaruri precise despre subiect. Nu va solicit sa-mi acceptati argumentele neconcludente, ba din contra...si veti fi uimit de limpezirea unor taine ermetice pentru inca foarte multa lume. Urmariti cu atentie topicul, ca merita si nu ma supar daca veti fi ghita - contra dar de buna credinta. :hi:

Editat de resort
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1764-exista-dumnezeu/#findComment-16652

Marian Cozma stie mai bine decat noi toti daca exista sau nu Dumnezeu.

Totusi,cum am putea traduce/explica prin prisma existentei lui Dumnezeu nenumaratele faradelegi si atrocitati de pe Pamant ?

Da chiar asa, si de ce nu ar fi facut o lume perfecta daca tot e asa de bun? daca nu exista nimic inainte inseaman ca el a facut si "raul", ce rost ar fi avut sa faca niste fiinte care sa sa aleaga intre rau si bine? si daca tot ce exista face parte din d-zeu inseamna ca nici el nu este perfect.

ps:mai aveam niste intrebari pe care le am uitat dar o sa mi le amintesc si o sa le pun celor care cred ca exista d - zeu.

bafta!!!

Editat de alex_91
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1764-exista-dumnezeu/#findComment-16667

Totusi,cum am putea traduce/explica prin prisma existentei lui Dumnezeu nenumaratele faradelegi si atrocitati de pe Pamant ?

Unii ar spune ca toate faradelegile s-ar datora disputelor dintre "bine" si "rau", alti ar spune cu siguranta altceva. Oricum, toate aspectele astea tin legatura cu partea spirituala "a lucrurilor" care este legata strans si de om. Foarte multi s-au intrebat "cum ar fi dincolo?", dar totusi ceva este "dincolo"?! In acest sens, ca dovada, stau nenumaratele experiente la care au asistat oameni in preajma muribunzilor. Nimeni nu si-a explicat de ce persoanele aflate la un pas de moarte vad cunostintele care au decedat mai demult sau numai una din aceste cunostinte. Au existat cazuri cand aceste persoane, chiar in preajma mortii au stat de vorba cu cunostinta decedata. Si nu este numai un singur caz de acest fel in lume, au fost consemnate nenumarate. Aceste experiente denota cu siguranta existenta unei "lumii de dincolo" si implicit a unui D-zeu.

Apoi in nenumarate carti, reviste de specialitate... au fost trasate diverse ipoteze in care s-ar organiza lumea de dincolo. S-a formulat diverse ipoteze printre care cea mai veridica este acea in care lumea de dincolo ar fi structurata pe un nivel "0", denumit lume astrala normala (o imagine mai buna a lumii in care traim unde omul puturos invata sa munceasca, alti incearca sa afle tainele celor sfinte s.a.m.d.). Conform celor spuse in aceste bibliografii se pare ca aceasta lume va exista atat timp cat va exista viata pe pamant iar cand viata se va sfarsi pe pamant, numai "in lumea astrala normala" va avea loc apocalipsa. Apocalipsa, ca si Biblia in sine, au fost prezise, respectiv scrise, in urma unor trairi au unor pamanteni in mai multe dimensiuni, multe din frazele scrise acolo avand doar caracter subiectiv aici pe pamant, de povata, a semenilor pamanteni, lucru ce a starnit imaginatia oamenilor secole de-a randul. Insasi si religia, fie ea catolica sau ortodoxa, are viata monahala aplicata practic intr-un mod gresit. Omul nu evolueaza spiritual numai rugandu-se si stand intre patru pereti. Multi dintre cei care traiesc in acest mod nu reusesc in totalitate sa evolueze spiritual doar au impresia asta.

Nivelul "1 astral", conform celor scrise, apartine celor din jurul lui D-zeu, care sunt mantuiti in adevaratul sens al cuvantului iar nivelul cu -1 este cel al oamenilor decazuti, are "nu au respectat cele 10 porunci in viata pamanteana" si care se pare ca, dupa derularea ciclului "pamantean", energia sufletelor lor daca nu tinde spre lumina (in urma nenumaratelor reincarnarii), se va recicla.

Bineinteles, ceea ce am formulat mai sus sunt niste concluzii mai veridice care au rezultat in urma studierii, atat cat am putut, a unor materiale teoretice care au legatura cu denumirea sau tema acestui topic. Oricum, adevarul este undeva la mijloc care cu siguranta il vom afla cand vom trece "dincolo".

Numai bine si daca doriti sa vorbim mai detaliat pe marginea acestor "ipoteze", nu ezitati sa intrebati. :hi:

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1764-exista-dumnezeu/#findComment-16669

Comparand subiectul din topic cu raspunsurile postate am observat ca au aparut subiecte conexe, nu offtopic, altfel intervenea onor. moderator.

Niciun participant nu s-a declarat libercugetator pe fata, dar a lasat sa se inteleaga cum devine chestia pe motiv ca "nimeni nu stie nimic precis".

Desi Romania este o tara eminamente ortodoxa, bravii nostri crestini au tacut malc la subiect si au luat-o frumusel pe aratura, n-am zis offtopic!

In consecinta voi incerca eu sa raspund clar si direct la subiectul topicului cu rugamintea catre " cei multi care nu stiu nimic" dar au o pregatire stiintifica minima medie , sa-mi urmareasca si sa confirme realitatea si valabilitatea argumentelor mele, necopiate de pe net. Sa incepem:

Da, fara nici o indoiala, EXISTA DUMNEZEU!

Cand in 1865 fizicianul J. Maxwell a descoperit numai teoretic, matematic, existenta undelor electromagnetice cu principalele caracteristici cine l-a crezut, cine a dat importanta faptului?

Motivul e simplu:Undele astea nu au gust, nu au miros, nu se vad, nu se simt la pipait, nu se aud si la acea vreme nu existau niscaiva aparate sau dispozitive, adica senzori, care sa le puna in evidenta, deci era usor de spus : acestea nu exista !

Azi stim ca spatiul din jurul nostru este ca o supa densa de unde radio si cu toti tragem foloase enorme de pe urma lor. Nu stiu daca mai exista pe pamant, sau in univers, un loc nebrazdat de aceste unde radio.

Acum mai este cineva care neaga existenta undelor telepatice? Aveti cuvantul!?

Reactia multor oameni fata de D-zeu este absolut asemanatoare. Si El este neperceptibil in mod obisnuit simturilor noastre. El fiind o fiinta rationala si plina de intelepciune cu o putere si calitati greu, daca nu imposibil, de inteles cu mintea noastra si nu putem spera sa se dezvaluie in lumea noastra tridimensionala. ( despre lumi multidimensionale vezi google, lumi multidimensionale)

Locul Sau de existenta nici nu este in lumea noastra ci intr-o lume multidimensionala, mai precis in zona Pleiadelor, langa steaua Sirius.

Totusi Creatorul s-a facut cunoscut oamenilor prin scripturile sfinte si dovezile incontestabile ale interventiilor divine cu scop precis.

Ma opresc aici deocamdata si astept parerile si observatiile dv. Eventuala lipsa a reactiilor o voi considera ca o acceptare totala si tacita a sustinerilor mele de mai sus. :hi:

Editat de resort
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1764-exista-dumnezeu/#findComment-16687

dupa cum spuneti, intr'un viitor apropiat se va demonstra ca Dumnezeu este material.

Din cunostintele mele (rudimentare ce-i drept) stiam ca Dumnezeu este Tatal, Fiul si Sfantul Duh.Referitor la lumea multidimensionala si Pleiadele...consider ca e mai bine sa se ajunga intai acolo pentru a demonstra ceva.(omul foloseste cateva procente din creier, nu tot creierul. Ca si in evul mediu, nu cred pana nu vad, e ceva rational, neputand judeca alte "conditii")

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1764-exista-dumnezeu/#findComment-16688

Comparand subiectul din topic cu raspunsurile postate am observat ca au aparut subiecte conexe, nu offtopic, altfel intervenea onor. moderator.

Niciun participant nu s-a declarat libercugetator pe fata, dar a lasat sa se inteleaga cum devine chestia pe motiv ca "nimeni nu stie nimic precis"..............................

1.exact ce a spus harry am vrut sa spun si eu.

2.eu zic asa "ce e in mana nu i minciuna" asa ca incerc sa ma bucur de viata cat mai mult, daca o sa fie ceva dupa sau nu chiar nu mi pasa.

3.religiile sunt instrumente de manipulare in masa,daca privim de a lungul istoriei [obiectiv] ne putem da seama de asta.

o zi buna!!!

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1764-exista-dumnezeu/#findComment-16690

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

In speranta ca exista Dumnezeu,

o rugaminte care se poate spune in fiecare seara :

http://www.youtube.com/watch?v=MRCzNm_O7OI

Doamne, dacă-mi eşti prieten

de Spiridon Popescu

Doamne, dacă-mi eşti prieten,

Cum te lauzi la toţi sfinţii,

Dă-i ?n scris poruncă morţii

Să-mi ia calul, nu părinţii.

N-asculta de toţi zurliii,

Să-mi ia calul, nu copiii.

Nu-mi mai otrăvi ursita,

Să-mi ia calul, nu iubita.

Cum susţii ?n gura mare,

Moaie-ţi tocul ?n cerneală

Şi-nainte de culcare

Dă-i ?n scris poruncă morţii,

C?nd şi-o ascuţi pumnalul,

Să-l ?nfigă-n mine, Doamne,

Şi să lase-n viaţă calul.

Editat de SIG
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1764-exista-dumnezeu/#findComment-18591

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock