Sari la conținut

Putem repara plita electrica prin inductie?

resort

Postări Recomandate

Am folosit in bune conditiuni, mai mult timp, plita electrica prin inductie , portativa, marca ALASKA.

Fara nici un preaviz, recent, plita in timpul functionarii a facut pac!! si s-a ars siguranta plitei. Am inlocuit siguranta,.

In urma masuratorilor a rezultat:

• plita prezinta la intrare scurtcircuit ;
  • circuitul, de alimentare, traseul, inclusiv piesele si redresorul, valide;
  • tranzistorul generator de I.F. cu scurtcircuit intre terminale;
  • scurtcircuitul de la intrare dispare prin eliminarea tranzistorului din circuit;
  • Circuitul de comanda, control si reglare de tip electronic este cu cip specializat si pare valid;
  • alte elemente de circuit sau piese componente nu prezinta semne de degradare;
  • tranzistorul original este de tipul H20R1202.

intrebari: Ce teste si masuri trebuie sa iau ca sa fiu sigur ca nu se va arde din nou tranzistorul inlocuit?

Ce tip si ce particularitati principale are tranzistorul original ars?

Tranzistorul original pot sa-l gasesc sau macar unul echivalent, eventual cu parametri apropiati?

Are cineva o schema de principiu pentru plita electrica cu inductie?

Orice parere este binevenita si va multumesc anticipat hi.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

intrebari: Ce teste si masuri trebuie sa iau ca sa fiu sigur ca nu se va arde din nou tranzistorul inlocuit?

Pueti da mai multe date despre model?

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Aveti aceste instructiuni de folosire?Daca tranzistorul este strapuns,cred ca a suportat tensiuni prea mari.

1.- Da, schema este valabila cu unele mici deosebiri fata de montaj, dar merge. Mi-este imposibil sa inteleg tehnica rapida cu care navigati pe net si descoperiti fara gres exact ce avem nevoie noi, beneficiarii bunavointei dv.. Va multumesc mult.

Imi permiteti o intrebare? Exista niste reguli, un algoritm pe care il folositi cu atata succes si pe care daca l-am cunoaste si noi am putea sa ne apropiem de performanta dv? Poate deschideti un topicpe acest subiect.

2.- Nu am instructiunile de folosire a plitei. Poate ca n-am respectat in totalitate regulile de folosire si plita s-a stricat. Mi-ar prinde bine acele instructiuni, poate mi le trimiteti.

3.- Da, tranzistorul s-a strapuns si n-as vrea ca si inlocuitorul sa se strapunga, altfel sunt nevoit sa tai de pe lista tainul obisnuit de bere.

Link spre comentariu

2.- Nu am instructiunile de folosire a plitei. Poate ca n-am respectat in totalitate regulile de folosire si plita s-a stricat. Mi-ar prinde bine acele instructiuni, poate mi le trimiteti.

Sunt atasate mai sus(E36IC75FSS_en_om.pdf).

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Principalele probleme si-au gasit raspuns si multumesc pentru ajutorul primit, dar mai am un hop si va rag sa va spuneti parerea :

1. Gasesc tranzistorul original, unde si cat ar costa ? tranzistorul original este de tipul H20R1202.
  2. Exista tranzistoare echivalente?
  3. La nevoie exista tranzistoare cu caracteristici apropiate cu cel original care sa reziste in montaj?

Link spre comentariu

[*]Gasesc tranzistorul original, unde si cat ar costa ? tranzistorul original este de tipul H20R1202.Nuam gasit oferte in Romania

[*]Exista tranzistoare echivalente?IHW20R120R2 acesta scrie ca ar fi echivalent,dar nici pentru el nu sunt oferte.

[*]La nevoie exista tranzistoare cu caracteristici apropiate cu cel original care sa reziste in montaj?

Atasez foaia de catalog,poate cei care se ocupa cu echipamente de sudura,convertoare, va pot da un raspuns.

P.S.

Mai masurati odata tranzistorul,vad ca are o dioda incorporata,poate nu este strapuns.

H20R1202.pdf

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Un echivalent pentru H20R1202 sau IHW20N120R2 este tranzistorul IGBT: IRG4PH40U, tranzistor cu un pret cuprins intre 11lei si 15lei per bucata.

http://www.irf.com/product-info/datasheets...a/irg4ph40u.pdf

Inainte sa cumparati tranzistorul echivalent asigurativa inca o data ca cel presupus defect este... defect. In acest sens construiti un circuit electronic test, alimentat, spre exemplu, la 24Vcc si avand ca sarcina un rezistor bobinat de 100 Ohmi la min.5W. Grila IGBT-ului o conectati, prin intermediul unei rezistente tot de 100 Ohmi, la plusul sursei de alimentare.

Ati verificat LM-ul din schema de service atasata ? S-ar putea ca in cazul unei supravoltarii anumite componente de pe schema sa fie defecte! Ar trebui verificat! :hi:

Numai bine

Link spre comentariu

• 4 weeks later...
Principalele probleme si-au gasit raspuns si multumesc pentru ajutorul primit, dar mai am un hop si va rag sa va spuneti parerea :

1. Gasesc tranzistorul original, unde si cat ar costa ? tranzistorul original este de tipul H20R1202.
  2. Exista tranzistoare echivalente?
  3. La nevoie exista tranzistoare cu caracteristici apropiate cu cel original care sa reziste in montaj?

buna am si eu o plita ca a ta si la fel s-a strapuns tz

Cel recomandat este bun(IRG4PH40U) si daca l-ai gasit usor ca cel original nu il gasesc.

Link spre comentariu

• 3 months later...

Salutare tuturor forumistilor si imi pare bine ca am dat de voi.

Am o plita cu inductie electromagnetica marca Caso Comfort 3400 cumparata din Germania. Are 2 ochiuri, unul de 1400w si unul de 2000w(care nu mai functioneaza). Astazi dupa o mai lunga perioada de nefolosire, dupa aproximativ 10 minute de functionare am avut fix aceleasi simtome ca cele prezentate la inceputul forumului. Si eu tot acel tranzistor l-am banuit ( H20R1202 ).

Sunt curios daca domnul a rezolvat aceasta problema. Din poza pe care a postat-o am observat ca am aceeasi placa electronica, insa alt panou de comanda.

Intrebarea mea este daca problema este la tranzistor? Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock