Sari la conținut

Alimentarea unui corector de ton

EL-Gabry

Postări Recomandate

Am cumparat un alt corector de ton (tot China) cu JRC 9916 (cred ca e un operational cu 2x4pini).Pe placa stabilizarea e cu 2 x LM7812 (alimentat simetric),include si puntea redresoare deci are nevoie de curent alternativ.Intrebarea mea este daca ar rezista sa alimentez kitul din traful amplificatorului (2x49V),ar rezista stabilizarea?

Si daca aveti idee de acest kit,o sa pun poze cu el.Daca e ceva de capul lui.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am cumparat un alt corector de ton (tot China) cu JRC 9916 (cred ca e un operational cu 2x4pini).Pe placa stabilizarea e cu 2 x LM7812 (alimentat simetric),include si puntea redresoare deci are nevoie de curent alternativ.Intrebarea mea este daca ar rezista sa alimentez kitul din traful amplificatorului (2x49V),ar rezista stabilizarea?

Si daca aveti idee de acest kit,o sa pun poze cu el.Daca e ceva de capul lui.

Ce tensiune alternativa este necesara ?

Link spre comentariu

EL-Gabry, nu poti sa dai pe intrare stabilizatoarelor 7812 mai mult de 28Vcc. Ce transformator ai ? Daca e toroidal poti sa bobinezi o infasurare de 12V pentru a alimenta corectorul. Dar mai bine posteaza o imagine cu traful si corectorul de ton ?

BAFTA. smoking.gif

Link spre comentariu

Traful nu e toroidal,e din Sharp System-7700 (2x120w,cu STK4241V),are o singura infasurare in secundar de 2x49V necesara amplificatorului.Varianta mea e sa pun un traf mic de 2x12V dedicat corectorului de ton in carcasa amplifului.Dar speram sa pot ajunge la o tensiune de 12-15Vca,doar din acel traf cu Zennere.O sa pun poze cu acel corector diseara,acasa.

Link spre comentariu

Domnu miron, haideti ca ati gresit. Ia priviti mai atent PDF-ul seriei 78XX:

78XX.pdf

Scrie clar acolo: Absolute Maximum Ratings - Input Voltage max. 35Vcc. Din experienta, mai ales peste ce chinezisme dam, ar fi bine sa nu depasim pe intrare FATA DE MASA mai mult de 30Vcc. Undeva, ca sunt mai multe datsheet-uri, am vazut 28Vcc, dar ma rog, mare diferenta nu e fat de 30!!!!!!!!!!!!!!!1 thumbup.gif .

El-Garby, hai ca mi-a mai venit o idee. Daca ai 49Vcc sau poate ai alternativ la traf, nu prea am inteles eu bine, ca sa cobori la 12VCC sau +/-12VCC, ai putea insera cu 7812 o dioda Zener de putere relativ mare sau mai multe diode Zener de 10V la 1,3W ca sa cobori tensiunea la sub 30Vcc fata de masa la intrarea 7812. Oricum, consum mare de curent nu prea o sa ai, asa ca nu prea o sa fie o problema Zenerele, conteaza ca numarul de diodele Zener pe care o sa le inserezi sa aiba suma puterilor disipate putin peste 4 sau 5W. Uite ce iti schema iti propun:

post-4-1234535145_thumb.jpg

BAFTA, of.gif

Editat de releu
Link spre comentariu

@EL-Gabry

Kitul din imaginile postate l-am vazut si la un magazin din Galati. Ceea ce am vazut eu era aceeasi placa numai ca operationalele erau de tipul NE5532. Pe partea de alimentare exista 7812 si 7912, daca mi-aduc bine aminte. Oricum, daca tot aveti acest kit nu ar fi rau sa deschideti un topic la sectiunea "Kituri electronice", unde, asa cum procedat si eu, ati putea prezenta schema electronica. Acest kit e un corector de ton pe trei caii: joase, medii si inalte, pe cand KIT231 era doar pe doua caii si cu comutatoarele aferente. Ambele kituri contin un potentiometru de balans a semnalului audio.

P.S. Chiar ma gandeam sa cumpar si versiunea asta, daca o mai gasesc la magazin! :hi:

Link spre comentariu

Eu am o alta idee , ce ar fi sa folositi un transformator separat pe kit , unul recuperat din te miri ce chestie ( cas. dek ; tunner ; vcr ; radiocasetofon ; etc. ) si ati rezolvat problema ! Poate e sau nu e ""ergonomic"" dar eu asa am mai facut !

Editat de B?RBOS RADU IOAN
Link spre comentariu

Eu am o alta idee , ce ar fi sa folositi un transformator separat pe kit , unul recuperat din te miri ce chestie ( cas. dek ; tunner ; vcr ; radiocasetofon ; etc. ) si ati rezolvat problema ! Poate e sau nu e ""ergonomic"" dar eu asa am mai facut !

Buna idee...am avut.Mai sus am spus acelasi lucru si cred ca asa voi face.Imi trebuie un traf de 2x12,2x15Vca.Abia astept sa il alimentez.Ma uit la potentiometrul de volum si e cu 2x4pini,iar nu am mai vazut.

Link spre comentariu

Buna idee...am avut.Mai sus am spus acelasi lucru si cred ca asa voi face.Imi trebuie un traf de 2x12,2x15Vca.Abia astept sa il alimentez.Ma uit la potentiometrul de volum si e cu 2x4pini,iar nu am mai vazut.

Pai vedeti ca totul are o rezolvare si nimic nu merita complicari inutile ? ! :hi:

Succes !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock