Sari la conținut

Ajutor daca se poate


kalel

Postări Recomandate

Am cautat si am tot cautat si am gasit o gramada de chestii dar nu stiu daca ce am gasit se pupa cu ce am eu sau nu. Asa ca am decis sa intreb cunoscatorii... adica voi.

Am in dotare un amplificator 2x35W zice el si mai am si doua Loudspeaker-e...

Ce ma intereseaza e: se pupa unele cu celalalte sau nu.

Daca merg ... atunci m-ar interesa sa iau shi neste tweetere/drivere(m-au incurcat cu denumirile) cu frecventa intre 2-20 KHz (avand in vedere ca Loudspeakerele spun ca au de la 50Hz pana la 6KHz) si sa bag filtre cu injumatatire la 4KHz... si sa incropesc shi o incinta...

Vreau lucru mare bre? happy.gif

Stiti voi... ieftin shi bun happy.gif

Bag alaturat shi neshte pozne

P.S.: imi dau seama ca loudspeakerele sunt de 4 ohmi(de masina) dar...

post-3726-1234383536_thumb.jpg

post-3726-1234383554_thumb.jpg

post-3726-1234383718_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A). Daca amplificatorul audio "din dotare" este cel din prima imagine atasata atunci nu stiu cine va spus ca este de 2x35W?! Din imaginea postata reiese clar ca in etajul final sunt doua TDA2040.

In datasheet-ul acestor TDA-uri se specifica clar:

  • f = 1kHz

RL = 4Ohmi -------- P = 22W

RL = 8Ohmi -------- P = 12W

  • f = 15kHz

RL = 4Ohmi -------- P = 18W

 

B). Difuzoarele din imagini se pot utiliza cu TDA2040. Din experienta si tinand cont de tipul constructiv, aceste difuzoare cred ca se potrivesc mai bine intr-o incinta inchisa. Fara indoiala, acest lucru il putem afirma, doar daca se cunosc cu exactitatea parametrii TS a difuzorului. Daca nu ii cunoasteti, ceea ce si cred, puteti incerca sa-i masurati prin niste metode rudimentare sau sa incercati, asa cum v-am spus initial sa construiti o incinta inchisa. Totusi, niste woofere auto suna mai bine intr-un habitaclu auto dar pana la urma, daca nu aveti alte posibilitati, puteti confectiona o incinta inchisa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ma miram eu sa fie chiar de 2x35... citisem shi eu la un moment dat detaliile despre tda2040 dar avand in vedere ca in coltul din dreapta jos al placii de amplificare scrie 2x35W ...nu am stiut ce sa cred...

Mai e problema cum ca cica ar fi recomandat ca amplificatorul sa scoata putere mai mare decat poate speaker-ul... de asta in mare si intrebam daca se pupa...

E buna deci gandirea cu introducerea unui tweeter/driver pe langa Loudspeakere?

 

O a doua gandire... avand in vedere ca loudspeakerele sunt de masina si as putea avea calitate slaba pe ele, ma gandesc sa le vand, sa iau neshte speakere full range si sa construiesc incinta asta:

http://www.iol.ie/~waltonaudio/voigt.html

Editat de kalel
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock