Sari la conținut

egalizator 7 benzi

NAVRAS

Postări Recomandate

Buna ziua.

As vrea sa fac un egalizator pe 7 benzi. Pe maica domnului pot sa cumpar un astfel de egalizator realizat cu circuitul LA3607, dar nu gasesc pentru semnal stereo, deci ar trebui sa cumpar 2, si sa stau sa reglez de 2 ori frecventele.... asa ca m-am gandit sa fac un circuit, cu aceleasi componente din schema de care va zic, dar de 2 ori.. si sa fol potentiometre stereo. Mi se pare ca schema am vazut-o si aici pe site intr-un pdf,,, chiar aia de la egalizator pe 7 benzi... nu mai stiu ce post.

Dl Donpetru mi-a sugerat sa nu folosesc o astfel de schema, ci sa fac cu corectii clasice, cu potentiometre....

Aveti va rog o schema de acest tip?? ar fi bine daca ati si realizat-o ca sa imi spuneti parerile.

Eu as putea sa fac circuitul cu LA3607 pentru ca am gasit integratul cu 6 lei tot pe maica domnului, dar daca se poate mai bine... atunci dece nu.

Aveam de gand sa pun un semireglabil pe itnrare sa am o tensiune maxma de intrare de 250mV, aici distorsiunile erau cele mai mici.. THD=0.05, si la iesire un preamplfi sa ridic nivelu iar pe la 700--800 mV cat scoate placa de sunet.

Dupa ce realizez cablajul si il pun in cutie frumos, indiferent de ce schema aleg o sa pun pozele pe forum.

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

sa stau sa reglez de 2 ori frecventele.... asa ca m-am gandit sa fac un circuit, cu aceleasi componente din schema de care va zic, dar de 2 ori.. si sa fol potentiometre stereo.

Uneori este chiar util,daca sursa de semnal este banda magnetica.

Link spre comentariu

Un echivalent LA3607 foarte probabil sa nu mai gasiti in viitor. Ceva asemanator stiu ca a produs SONY dar cu alt indicativ. E bine totusi ca ati gasit la un magazin acest circuit integrat dar nu trebuie sa va bazati numai pe asta!

In acest post as dori sa lamuresc pentru intotdeauna de ce in anumite situatii recomand "corectii clasice de ton". Numesc "corectii clasice" acele corectoare de ton care corecteaza caracteristica de audiofrecventa cu ajutorul unor potentiometre parcurse de semnalul audio. Astfel de scheme s-au postat aici pe forum si in alte surse de profil.

Corectoarele de ton "in tensiune", asemenea LA3607, TDA1524 etc., nu zic ca NU sunt "bune", dar nu prea sunt pentru DIY-sti, adica nu merg conectate asa oricum si usor cu celelalte module (intrare si preamplificare). Necesita adaptari de impedanta si limitari ale semnalului pe intrare, lucru care nu se poate face asa usor de catre un electronist amator. Ceea ce este oarecum frapant este faptul ca firmele care comercializeaza astfel de kituri nu expun aceste lucruri, in multe situatii in necunostiinta de cauza sau din lipsa de profesionalism. Firmele respective le produc deoarece kitul iese mai ieftin si este mai usor si rapid de ansamblat.

Corectoarele de ton clasice nu necesita asa riguros adaptari de impedanta si limitari ale semnalului pe intrare ca cele cu corectie in tensiune, deci cele clasice sunt mult mai usor de abordat de DIY-sti. In plus, corectoarele de ton clasice, in combinatie cu niste componente de inalta calitate, va pot oferi obtinerea unor THD-uri foarte reduse in comparatie cu corectoarele de ton cu corectie in tensiune si alte performante mult mai sporite.

P.S. Puteti monta un semireglabil pe intrare.

Numai bine

Link spre comentariu

• 6 months later...
Multumesc.

O sa ma orientez sa vad ce as putea sa fac.

LA-ul al 3600 ''canta'' frumos , daca ii pui in ''fata'' si in ''spate'' cate un operational !Asa singur nu canta bine ! Nu stiu de care op.!Eventual cauti o schema care are si operational Eu am incercat cu un operational CX din ala dar nu mai stiu seria !Asa singur nu canta bine !

In orice caz , facusem un filtru de subwoofer din el ! Nu stiu acum cat e de bun e !Apoi l am montat pe un STK ! Mergea foarte frumos ! In orice caza eu ...doar am experimentat asta !Nu am verificat cu aparate osciloscoape si alte.. sa vad cat e de bun !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock