Sari la conținut

Corector de ton cu LM4610

EL-Gabry

Postări Recomandate

Am cumparat un kit din magazin cu LM4610.M-a atras pretul,reglajul de ton cu potentiometri mono si corectia de tip Loudness.Mai are si ceva de reglat...3D,dar mi-e indiferent asta.Am alimentat montajul conform datasheet-ului (cu + pe pinul 13,montajul e tare ciudat pe partea de alimentare,zici ca se alimenteaza simetric).Ca sa fiu sigur am bagat 12Vcc direct pe C-ul de filtraj.Montajul functioneaza,dar ce nu imi place la el e ca pe minim de volum inca se aude muzica si ca are un zgomot de fond parca nu ar fi suficienta filtrarea.Se aude doar pe volum mic,dar e enervant.Cum as putea remedia problemele astea?

Multumesc.

post-647-1234276598_thumb.jpg

"Se aude muzica" la volum minim deoarece nu ati respectat valoarea sensibilitati nominale pe intrarea corectorului de ton. Asadar, incercati sa reduceti volumul pe intrare, ori din sursa de semnal ori folosind doua semireglabile conectate imediat pe intrare (de aprox. 1K).

Daca o sa studiati mai atent datasheet-ul LM4610, mai exact imaginea de aici:

LM4610.JPG

O sa vedeti ca daca alimentati circuitul integrat la 12Vcc si pe intrare aveti 1,5Vv-v, factorul THD atinge leger 1%. Personal va recomand, daca alimentati LM-ul la aceasta tensiune, sa nu depasiti 1Vv-v pe intrare, ceea ce inseamna in valoare efectiva nu mai mult de 353mV.

LM4610_aplication.JPG

Zgomotul de fond poate apare din mai multe motive, ori din cauza unei interconectarii gresite cu celelalte module (de putere) a amplificatorului ori din cauza unei neglijente in proiectarea PCB-ului. Ar trebui totusi verificat si calitatea interconexiunilor (lipiturilor) cu aceste module. Puteti posta o imagine cu cablarea amplificatorului unde ati inclus acest kit ca sa ne lamurim mai bine ?

"Se aude muzica" la volum minim deoarece nu ati respectat valoarea sensibilitati nominale pe intrarea corectorului de ton. Asadar, incercati sa reduceti volumul pe intrare, ori din sursa de semnal ori folosind doua semireglabile conectate imediat pe intrare (de aprox. 1K).

Daca o sa studiati mai atent datasheet-ul LM4610, mai exact imaginea de aici:

post-2-1234283876_thumb.jpg

O sa vedeti ca daca alimentati circuitul integrat la 12Vcc si pe intrare aveti 1,5Vv-v, factorul THD atinge leger 1%. Personal va recomand, daca alimentati LM-ul la aceasta tensiune, sa nu depasiti 1Vv-v pe intrare, ceea ce inseamna in valoare efectiva nu mai mult de 353mV.

post-2-1234284413_thumb.jpg

Zgomotul de fond poate apare din mai multe motive, ori din cauza unei interconectarii gresite cu celelalte module (de putere) a amplificatorului ori din cauza unei neglijente in proiectarea PCB-ului. Ar trebui totusi verificat si calitatea interconexiunilor (lipiturilor) cu aceste module. Puteti posta o imagine cu cablarea amplificatorului unde ati inclus acest kit ca sa ne lamurim mai bine ?

Semnal am luat de la un CD Player Sony CDP-295 (nu se poate regla puterea de iesire prin cele 2 RCA-uri,sunetul e standard,am folosit acest CD Player la diferite probe cu alte corectoare).Sa alimentez kitt-ul la tensiune mai mica?

Alimentarea am facut-o cu un traf de putere mica si o punte 1PM1,conectata direct in + si - C-ului de filtrare de pe placa (2200mf).Stabilizarea este tot pe placa (MC7812).Iesirea corectorului am conectat-o la intrarea amplificatorului Sharp System-7700 (cu STK4241V) folosind cablu ecranat.Mentionez ca ampliful nu are zgomot de fond,deci totul e din corector.Sa fie din cauza ca ampliful e alimentat diferential?Am legat si - de la corector la GND de la amplif...nici o schimbare.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock