Sari la conținut

RADIATOR DE INCALZIRE DEFECT

Barbos Radu

Postări Recomandate

Am o problema cu un radiator termic de incalzire electric cu ulei . Problema este ca nu mai functioneaza , i-am desfacut panoul frontal si m-am uitat pe la contacte si cabluri , par a fi ok . Insa la un reglaj de pe panou ( tip potentiometru ) am gasit o componenta care arata ca o dioda este gri cu un capat negru si unul albastru , desi zic ca este dioda cred ca este un termistor . L-am masurat cu un multimetru digital pe absolut toate scarile de ohmi ; kohmi ; mohmi ; nimic , practic ramane pe zero aparatul , l-am testat cu testerul de diode incorporat in multimetru , acela care bipuie , in ambele directii la capete si nimic , nu bipuie ca si test de continuitate si nici nu indica nimic in nici un sens !

Ce ar putea avea , cum sa descopar ce are !

Merci !

Editat de B?RBOS RADU IOAN
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am o problema cu un radiator termic de incalzire electric cu ulei . Problema este ca nu mai functioneaza , i-am desfacut panoul frontal si m-am uitat pe la contacte si cabluri , par a fi ok . Insa la un reglaj de pe panou ( tip potentiometru ) am gasit o componenta care arata ca o dioda este gri cu un capat negru si unul albastru , desi zic ca este dioda cred ca este un termistor . L-am masurat cu un multimetru digital pe absolut toate scarile de ohmi ; kohmi ; mohmi ; nimic , practic ramane pe zero aparatul , l-am testat cu testerul de diode incorporat in multimetru , acela care bipuie , in ambele directii la capete si nimic , nu bipuie ca si test de continuitate si nici nu indica nimic in nici un sens !

Ce ar putea avea , cum sa descopar ce are !

Merci !

cel mai bine ar fi daca putei sa postati o imagine.

Editat de alex_91
Link spre comentariu

Ati masurat-o?Asa de curiozitate.

Avea aceasi culoare si exact aceleasi inscriptii . Am testat continuitatea cu multimetrul digital pe diode ce defecta nu dadea nici un semnal iar cea noua bipuia in ambele parti , am montat-o si acum merge bine ! Dar de ce ?

Link spre comentariu

• 6 years later...

O intrebare:Mi-am comandat 2 rezistente de nichelina pt un radiator de incalzire "Electro Mures",din ala vechi, de pe net (o firma care se ocupa cu asa ceva mi le-a facut la comanda),acum ceea ce vreau eu sa stiu e cum aflu ce putere au? Tipul mi-a zis ca le-a facut de 750Watti bucata , eu as vrea sa verific acest lucru.Pe ambele scrie intr-un capat 68 Ohm.Exista vreo formula , procedura? 

Link spre comentariu

E bine sa foloseasca si ampermetrul, sa masoare curentul atat cu rezistentele reci, cat si dupa ce s-au incins.

Apoi sa calculeze puterile cum a zis flomar, introducnd valorile masurate de curent si tensiune.

Va invata ceva din asta, care-i va fi de folos in viitor.

Link spre comentariu

Va multumesc de raspunsuri baieti.M-ati lamurit.Gasisem si eu legea lui Ohm dar nu prea o intelegeam,m-am pierdut in simboluri dar acum cred ca am inteles :

I=Intensitatea ; U=Tensiunea ; R=Rezistenta ; P=Puterea , sper ca nu am gresit. Momentan rezistentele nu sunt montate dar am sa fac masuratorile imediat dupa ce le montez.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock