Sari la conținut

un proiect complet de subwoofer

lorik199

Postări Recomandate

diful pe care am pus ochii este acesta

http://telecomenzi.ro/image.php?id=2007

caracteristici dif:

Fs = 43Hz

Qms = 5,09

Vas = 31,93 l

Cms = 0.468 mm/N

Mms = 29.25 g

Rms = 1.553 kg/s

Xmax = 4 mm

Dia = 167 mm

Sd = 219 sq.cm

Vd = 0.0876 l

Qes = 0,39

Re = 3.6 ohmi

Z = 4 ohmi

Bl = 8.541 Tm

Pe = 100 W

Qts = 0,36

am niste boxe microlab solo 6

http://www.microlab.cn/product/speakers/2....RIES/SOLO-6.htm

si bass-ul nu ma prea satisface

am gasit un proiect pe forum aici care cred ca at fi tocmai bun pe care il atasez aici

evenual un proiect cu 2 difuri de astea drink4.gif

si cam ce putere credeti ca ar avea?

acum rugamintea mea este daca imi poate face cineva o simulare la acest difuzor in aceasta incinta, si eventual sa aduca modificari incintei

as vrea sa fie neaparat band pass sau bass reflex(mi se pare ca nu se aude prea bine)si oricum la band pass mai coboara in frecventa, dar daca bass reflex e mai bun astept propuneri pt o incinta

post-2051-1234109023_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@SIG

stiu ca difuzorul nu este de calitate

dar vroiam sa fie ceva low cost

sau daca doriti recomandati-mi un difuzor de acolo dar pana in 50 ron

nu vreau sa investesc prea mult in acest proiect

@donpetru

nu am nevoie de acel subbass pe care nu-l auzi ci doar le simti

vroiam ceva care sa suplineasca frecventele joase

sau daca ar fi mai bine as pune un filtru activ iar boxele acestea sa redea numai inaltele si mediile inspre bass si sa construiesc 2 subwoofere din acestea cate unul pe fiecare canal

daca cineva are bunavointa sa-mi faca o simulare pt incinta i-as ramane indatorat

Editat de lorik199
Link spre comentariu

In legatura cu difuzorul ydl 200 lry. Nu cred ca mai au.

Am incercat acu un an sa fac 2 boxe cu ydl 200 lry si nu am gasit decat un singur difuzor... dar bineinteles nu l-am luat.

Daca ati sunat si vi s-a spus ca au pe stoc atunci totu e ok.

Imi dau si eu cu parerea...

Am cumparat in loc de ydl 200 lry diful ydd 200 lpp, care se stie ca nu e chiar atat de bun ca lry-ul, dar diferenta nu cred ca e foarte mare.

Daca vreti sa realizati un subwoofer nu cred ca o sa reusiti. O sa faceti probabil un woofer bunicel. Adica sa auziti basul dar cam pana pe la 50Hz..

Poate ca nu mi-am acordat cum trebuie incinta, ca de la 90 Hz pana pe la 60 consider ca se aude bine, dar dupa aia este atenuat, d'abea cam pe la 48 Hz este sunetu mai puternic si dupa aia nu mai aud nimic sub 45 Hz.. chiar si cu statia data la maxim.

In orice caz, daca incercati sa reproduceti basul geniusului acela de 3 mil, cred ca o sa fiti dezamagit, dar daca nu aveti pretentii prea mari, si aveti si o statie cat de cat puternica sa puteti sa faceti coretii, atunci o sa fiti multumit...

Parerea Mea!!!

Link spre comentariu

multumesc pt toate raspunsurile

totusi s-ar preta mai bine varianta de 25 cm?

ACEST DIFUZOR

in specificatiile date de ei spune ca ar coboara pana in 35 Hz

este valabila acesta afirmatie?

daca e imi puteti da niste dimeniuni aproximative ale incintei?

m-am gandit sa fac acest gen de incinta Ported - 4th Order Vented din link-ul:ACESTA

m-am gandit ca incinta sa fie in forma patrata (privita din fata)cu latura de 35-40 cm

cam cat at trebui sa fie adancimea?

astept un raspuns

Editat de lorik199
Link spre comentariu

• 2 weeks later...

Nu stiu de ce tot bateti moneda pe niste difuzoare comercializate numai de o anumita firma care oricum nu se potrivesc intr-un subwoofer. "Miroase a reclama" si printre altele se incalca regulamentul. Toate difuzoare din oferta respectivei firme de la sectiunea Difuzoare sunt doar pentru incinte pe doua sau trei cai, cu preponderenta pentru utilizari casnice. Avand in vedere sursa achizitionarii acelor difuzoare de firma in cauza, sunt sub un mare semn de intrebare si autenticitatea acelor specificatii tehnice. Specificatiile prezentate pe acel site se pot considera doar niste "informatii orientative". Ca urmare, cu greu se poate spune, mai ales cu exactitate, daca frecventa de 35Hz este limita inferioara a spectrului de frecventa reprodus de difuzor (la "X" dB) sau daca aceasta frecventa este la capatul scalei de -6dB fata de nivelul maxim SPL inregistrat la o anumita frecventa din domeniul reprodus. Deci, sunt foarte multe semne de intrebare. Nu ne ramane altceva de facut decat sa incercati o incinta pe baza acestor presupuse specificatii. S-ar putea sa aveti noroc (cum mi s-a mai intamplat candva) sau... nu!

Referitor la proiect si anume Ported - 4th Order Vented, puteti calcula celelate dimensiunile utilizand printre altele si notiunile prezentate pe acest site:

http://www.ajdesigner.com/phpsubwooferband...th_equation.php

Link spre comentariu

difuzoarele folosite pana la urma vor fi YDL200lpp

ca doar acestea exista pe stoc

Nu e cumva YDD 200LPP ?

Daca e acesta atunci este si mai nepotrivit intrucat Fs = 55 Hz.

Cel din postul #9 prezentat de tine nu il mai au pe stoc ? YDL 250 LRY 8 are frecventa de rezonanta mai rezonabila , Fs = 35 Hz.

Poate insa la acesta nu ai specificatiile.

Editat de SIG
Link spre comentariu

@donpetru

nici prin gand nu mi-a trecut sa fac reclama, iar daca se consiera ca este ,aveti toate drepturile sa stergeti acest topic

cred ca o sa fac o cutie "la plesneala" si poate voi avea noroc.....sau poate nu

@SIG

aveti dreptate, difuzorul este YDD 200lpp

din seria YDL nu mai exista nimic pe stoc

o sa iau 2 din acestea si o sa-mi incerc norocul

multumesc tuturor pt idei si propuneri iar daca domnul donpetru il considera reclama il poate sterge fara remuscari

Link spre comentariu

Si eu am pun intrebari pe acest forum despre difuzoarele de la firma mentionata mai sus... deoarece in mare parte sunt ieftine.

Si m-am aburit singur cand am facut grafice si am vazut ce frumos aratau acele grafice, cu datele de pe forum.

Chestia e ca in realitate nu sta chiar asa treaba... Toti de pe forum mi-ai spus ca acei parametrii sunt masurati cu aparatura performanta si ca sunt cei reali... sau intr-o mare masura cei reali... chestia e ca nu prea cred asta.

Mi se pare ca am mai spus asta tot in topicul asta.... am masurat raspunsul in frecventa al difuzorului in boxa in care l-am bagat... si mi-a aratat acolo frumos o panta de la 65 Hz pana pe la 55 Hz, care nu era chiar asa de abrupta, si alta dupa 55 pana jos, mai abruta....

In realitate eu nu pot sa aud basul sub 60, d'abea la 45 Hz aud ceva dar asta probabil din cauza modului cum sunt asezate acuma. Am incercat tot felu de pozitii prin casa, cei de acolo tot imi spuneau ca tre sa le pozitionez intr-un anumit fel sa se auda bine.... da nu am reusit..

Poate ca parametrii sunt buni la difuzoarele mari, cele folosite la sonorizari, pentru ca alea sunt cele mai cautate acolo.

Eu o tot tin pe a mea:D.. cumpara un magnat xpres 10.... este foarte bun si nu necesita boxa mare... am pus poza ca sa iti faci o idee(difuzorul are 25 cm)

post-681-1235397923_thumb.jpg

Link spre comentariu

@lorik199, @NAVRAS

Nu am sa sterg acest topic si nici "reclamele" aferente, asta pentru a se lamuri vizitatorii cat de adevarate pot fi sau nu informatiile tehnice prezentate pe site-urile de comert. Ca orice firma si forum de discutii al firmei respective, scopul principal este acela de vanzare a propriilor produse si daca acest lucru inseamna printre doua vorbe bune si cateva pentru amagirea "audientei", sa fiti siguri ca cei care modereaza si administreaza site-ul ala vor face lucru asta, bazandu-se pe naivitatea celui sau celor care intreaba. Nu degeaba, printre alte motive, am creat acest site (forum), tocmai pentru a veni in sprijinul celor care vor un raspuns din partea unor persoane care nu au tangenta cu site-urile sau firmele respective. Marea problema o reprezinta faptul ca multi din vizitatorii forumurilor firmelor in cauza, cad in plasa si isi dau seama de asta mult mai tarziu. Ca sa nu aveti parte de astfel de experiente, tocmai v-am dat un motiv in plus ca sa accesati forum.tehnium-azi.ro

Intr-adevar, nu va ramane altceva de facut decat sa incercati o cutie la plesneala. S-ar putea sa aveti norocul sa iasa ceva reusit sau... nu. Succes.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock