Sari la conținut

Incinte VTP

Postări Recomandate

... si cu o schita (inclusiv dimensiuni) la incintele VTP realizate. Apropro, ce difuzoare ati utilizat ?

Felicitari.

Multumesc. Schita este atasata in VTP.doc.

Difuzoarele utilizate pentru medii-bas sunt niste chinezarii cred..scrie pe ele "888" si 100w, 4 ohms. Le-am folosit in niste boxe de camera facute "la plesneala" fara nici un fel de calcule, care se auzeau execrabil si care nu valorificau deloc parametrii difuzoarelor, chiar si chinezarii. Tweetere nu am inca, ramane sa trec pe la "Dioda" sa ma hotarasc.

Mai ramane problema materialului fonoabsorbant cu care trebuie sa captusesc la interior incintele. Daca stiti vreun loc de unde as putea sa cumpar niste vatelina sau minet...

Am pus de curiozitate un capac la una din boxe pe care l-am tinut presat cu propria-mi greutate, si am dat drumul la muzica...am ramas surprins de claritatea si mai ales de basul incintei...si asta, fara material fonoabsorbant si nici filtre la difuzor.

Multumesc, revin cu poze cand incintele vor fi gata.

Numai bine.

VTP.doc

Editat de Piotr
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1717-incinte-vtp/#findComment-16328
Distribuie pe alte site-uri

... si cu o schita (inclusiv dimensiuni) la incintele VTP realizate. Apropro, ce difuzoare ati utilizat ?

Felicitari.

Am reusit sa pozez un difuzor din interiorul incintei VTP. Imi puteti spune daca e un difuzor bun? Sau e chinezesc? Am cautat pe net, dar n-am gasit nimic despre acest tip de difuzor.

Multumesc.

post-305-1234026079_thumb.jpg

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1717-incinte-vtp/#findComment-16355

Am reusit sa pozez un difuzor din interiorul incintei VTP. Imi puteti spune daca e un difuzor bun? Sau e chinezesc? Am cautat pe net, dar n-am gasit nimic despre acest tip de difuzor.

Multumesc.

La aceasta intrebare nu va pot raspunde decat "retoric": Credeti ca mai conteaza cat de bune sunt difuzoarele utilizate cand deja le-ati cumparat si ati realizat si incintele acustice! Ce spuneti!

P.S. Ati reusit sa le testati ? Cum "se aud" ?

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1717-incinte-vtp/#findComment-16356

La aceasta intrebare nu va pot raspunde decat "retoric": Credeti ca mai conteaza cat de bune sunt difuzoarele utilizate cand deja le-ati cumparat si ati realizat si incintele acustice! Ce spuneti!

P.S. Ati reusit sa le testati ? Cum "se aud" ?

Difuzoarele le aveam de vreo 5 ani. Citind despre acest tip de incinte pe forum, m-am gandit sa imi fac si eu o pereche.

Da, am reusit sa le testez...au un bas incredibil si se aud de cel putin 5 ori mai tare decat se auzeau fostele incinte facute la plesneala cu aceleasi difuzoare...(Mentionez ca le folosesc cu un amplifcator DIY cu TDA 7294 cu corector de ton). Am respectat schita pe care am atasat-o cu strictete. Diametrul difuzoarelor este de 145 mm (diametrul membranei).

Ce tweetere imi recomandati?

Editat de Piotr
Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1717-incinte-vtp/#findComment-16357

Ce tweetere imi recomandati?

In general e foarte greu sa recomanzi un tweeter atat timp cat nu ai auzit wooferul incintelor respective. Uneori nu e bine sa ne luam numai dupa niste specificatii deoarece ele nu spun totul.

Un tweeter ieftin care l-am mai folosit si cu alte ocazii (incinte) este modelul PT 25L 4Ohmi:

tweeter.JPG

Ar mai fi si alte exemple, dar foarte greu de gasit (cel putin la noi in Romania).

Oricum, acest difuzor recomandat, e doar un punct de plecare in alegerea unui tweeter. Personal, va recomand sa va duceti la diferite magazine si sa auziti mai multe tweetere, inainte sa va hotarati ce anume sa cumparati.

Eu v-am recomandat doar un model constructiv de tweeter care s-ar potrivi in incinta VTP.

Numai bine

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1717-incinte-vtp/#findComment-16365

In general e foarte greu sa recomanzi un tweeter atat timp cat nu ai auzit wooferul incintelor respective. Uneori nu e bine sa ne luam numai dupa niste specificatii deoarece ele nu spun totul.

Un tweeter ieftin care l-am mai folosit si cu alte ocazii (incinte) este modelul PT 25L 4Ohmi:

post-2-1234036168_thumb.jpg

Ar mai fi si alte exemple, dar foarte greu de gasit (cel putin la noi in Romania).

Oricum, acest difuzor recomandat, e doar un punct de plecare in alegerea unui tweeter. Personal, va recomand sa va duceti la diferite magazine si sa auziti mai multe tweetere, inainte sa va hotarati ce anume sa cumparati.

Eu v-am recomandat doar un model constructiv de tweeter care s-ar potrivi in incinta VTP.

Numai bine

Multumesc mult, donpetru. O sa caut acest tweeter pt incintele mele VTP.

De asemenea, recomand cu caldura, tuturor celor ce isi doresc o incinta de calitate, sa aleaga VTP....suna incredibil...

Toate bune.

Link spre comentariu
https://www.tehnium-azi.ro/forums/topic/1717-incinte-vtp/#findComment-16421

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock