Sari la conținut

Emitator pe o raza de 2 KM

Vizitator Geokm5

Postări Recomandate

Vizitator Geokm5

Vreau si eu va rog frumos o schema pentru un Emitator care bate pe o raza de 2 KM dance2.gif. Si sa imi spuneti daca pe 2 km si pe o frecventa peste 108 Mhz sau mai mica de 88 este legal sa emit :) Fara Manele!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vreau si eu va rog frumos o schema pentru un Emitator care bate pe o raza de 2 KM dance2.gif. Si sa imi spuneti daca pe 2 km si pe o frecventa peste 108 Mhz sau mai mica de 88 este legal sa emit :) Fara Manele!!

din pacate la noi nu e legal decat cam vreo 10mW sau vreo 100m in FM fara licenta exista ceva benzi libere pe la 300-400 MHz dar tot cu limitari asa ca atentie mare mai ales peste 108 sunt statiile de emisie de la avioane

Link spre comentariu

Faptul ca sunt radioamator ma va ajuta sa va explic pe scurt despre emitatoare.

In primul rand, conform legislatiilor in vigoare, nu poti folosi, nu poti construi si nici macar nu poti experimenta echipamente de emisie. Cu atat mai putin in benzile deja alocate serviciilor de radio si televiziune.

Pentru informatii:

Echipamentul ce urmeaza a fi pus in functiune trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :

http://www.mcti.ro/index.php?L=0&id=20&lege=35

Obtinerea frecventelor de emsie se face in baza urmatoarelor acte normative :

http://www.sova.ro/db%20romana%20octombrie...COMUNICATII.pdf

Pentru calcul de acoperire suparafata este necesar proiect intocmit de persoana abilitata.

Sunt si alte prbleme adiacente si depasim sfera de "hobby"; intram pe pamant minat. Sfatul meu este sa stai cuminte si sa lasi emitatoarele si benzile de radio si TV in pace.

Indiferent cat de mica putere ai folosi (chiar si de ordinul mW) tot vei deranja pe cineva si este doar chestiune de timp pana vei fi descoperit.

N.B.

Schemele alese de voi sunt niste balarii antice, cu frecventa instabila (lipsa cristal de quartz, Bucla PLL, sinteza, etc...), dependente de temperatura (lipsa termostatare), de banda larga, cu spectru larg de emise (fara filtre), fara protectii si multe alte dezavantaje. Este mai mult de vorbit. Pentru radioamatorism exista deasemeni legislatie si regulamente, benzin radio alocate si cea mai buna idee - incearca sa discuti cu un radioamator sau sa iei legatura cu un club sportiv radio.

Editat de electronicguest
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock