Sari la conținut

Legare la carcasa amplificator

EL-Gabry

Postări Recomandate

Vreau sa schimb cablul de alimentare la amplificatorul meu.O sa ii pun o mufa mama de panou cum e cea de la sursa de PC.Cum fac legaturile cat mai corect,plecand de la intrerupator (o sa ii pun comutator cu 4 pini,sa inchid pe ambele alternante odata),siguranta fuzibila,etc.Firul de impamantare se leaga la GND si la masa amplifului printr-un condensator si o rezistenta cumva,sau direct?

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vreau sa schimb cablul de alimentare la amplificatorul meu.O sa ii pun o mufa mama de panou cum e cea de la sursa de PC.Cum fac legaturile cat mai corect,plecand de la intrerupator (o sa ii pun comutator cu 4 pini,sa inchid pe ambele alternante odata),siguranta fuzibila,etc.Firul de impamantare se leaga la GND si la masa amplifului printr-un condensator si o rezistenta cumva,sau direct?

Multumesc.

Eu personal va recomand sa inchideti atat faza cat si nulul ( ambele alternante ) ; Siguranta fuzibila corect calibrata ; GND ( ground ) se poate lega direct fara alte artificii care v-ar putea crea probleme !

Bafta !

Link spre comentariu

Eu personal va recomand sa inchideti atat faza cat si nulul ( ambele alternante ) ; Siguranta fuzibila corect calibrata ; GND ( ground ) se poate lega direct fara alte artificii care v-ar putea crea probleme !

Bafta !

Clar ca inchid ambele alternante,am specificat asta.Siguranta clar ca e corect dimensionata.Dar am inteles ca se recomanda montarea unui C si a unei rezistente intre GND si carcasa.E adevarat,sau se leaga direct?Daca trebuie acele piese...ce valoare au si cum se monteaza.

Link spre comentariu

Clar ca inchid ambele alternante,am specificat asta.Siguranta clar ca e corect dimensionata.Dar am inteles ca se recomanda montarea unui C si a unei rezistente intre GND si carcasa.E adevarat,sau se leaga direct?Daca trebuie acele piese...ce valoare au si cum se monteaza.

Eu nu m-as complica cu componente de genul rezistoare-condensatoare-bobine (r.l.c.) acelea sant practic filtre , personal cand am de-a face cu ceva asemanator ""o bag pe direct"" . Dar sa faceti cum credeti ca e mai bine !

Link spre comentariu

Citesc diverse pareri despre legarea la carcasa.Ba ca nulul de la priza se leaga la carcasa,ba ca se leaga si GND al trafului,ba separat,etc.Eu as vrea sa nu am brum deloc,nici un zgomot nedorit,dar sa pot folosi si ampliful in siguranta,sa nu stau cu stres ca ar putea aparea tensiune pe carcasa.Am gasit ceva interesant,dar mi se pare absurd sa folosesc o punte redresoare de 35 A...pt.ce?Cum se explica schema?O metoda mai simpla exista?

post-647-1233927785_thumb.png

Link spre comentariu

Citesc diverse pareri despre legarea la carcasa.Ba ca nulul de la priza se leaga la carcasa,ba ca se leaga si GND al trafului,ba separat,etc.Eu as vrea sa nu am brum deloc,nici un zgomot nedorit,dar sa pot folosi si ampliful in siguranta,sa nu stau cu stres ca ar putea aparea tensiune pe carcasa.Am gasit ceva interesant,dar mi se pare absurd sa folosesc o punte redresoare de 35 A...pt.ce?Cum se explica schema?O metoda mai simpla exista?

Impamantarea sau PE-ul, se conecteaza la GND-ul amplificatorului printr-un condensator de 100nF sau 220nF la 250V, de tip X2. Nu recomand unirea directa din diverse considerente, in primul rand legate de aparitia un posibile perturbatii la conectarea unei surse de semnal al carei GND este si el legat la impamantare sursei de semnal (spre exemplu un PC).

GND-ul conectorului de intrare semnal, trebuie sa se afle in contact, prin intermediul carcasei metalice a amplificatorului, cu GND-ul sursei de alimentare a amplificatorului.

P.S. Puntea redresoare din schema nu este conectata corect.

Link spre comentariu

Legarea nulului de protectie la carcasa este utila daca sunteti sigur ca priza la care este conectat cablul are contact bun,altfel,veti avea o tensiune pe caracasa,preluata capacitiv din cablu,personal,(in urma multor experiente neplacute)nu leg carcasa aparaturii audio,la nulul de protectie.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Impamantarea sau PE-ul, se conecteaza la GND-ul amplificatorului printr-un condensator de 100nF sau 220nF la 250V, de tip X2. Nu recomand unirea directa din diverse considerente, in primul rand legate de aparitia un posibile perturbatii la conectarea unei surse de semnal al carei GND este si el legat la impamantare sursei de semnal (spre exemplu un PC).

GND-ul conectorului de intrare semnal, trebuie sa se afle in contact, prin intermediul carcasei metalice a amplificatorului, cu GND-ul sursei de alimentare a amplificatorului.

P.S. Puntea redresoare din schema nu este conectata corect.

Sa conectez si o rezistenta de 10ohm/5w in paralel cu acel C?

Link spre comentariu

Sa conectez si o rezistenta de 10ohm/5w in paralel cu acel C?

Nu. Condensatorul de care va spuneam mai inainte are rolul de a cupla la impamantare, perturbatiile de frecventa inalta care s-ar inchide prin carcasa amplificatorului sau care ar putea trece prin aceasta (asta deoarece carcasa metalica a amplificatorului nu este un ecran 100% eficient). Rezistenta respectiva se monteaza in alte cazuri si mai putin in amplificatoare audio unde un eventual rol al ei este ca si inexistent. Rezistenta respectiva se calculeaza in urma unor experimente pe diverse prototipuri si in diferite medii abiante de operare a circuitelor (medii cu campuri magnetice sau electromagnetice mai mult sau mai putin intense etc). Si in nici un caz rezistenta nu trebuie sa fie de 5W (sunt cazuri si cazuri).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock