Sari la conținut

Reglarea curentului de mers in gol al amplificatoarelor ?

Telectualu

Postări Recomandate

Buna ziua.Indraznesc sa va deranjez si eu cu doua intrebari : 1 Cum se stabileste curentul de repaus avind in vedere ca proiectantul unui amplificator recomanda orice valoare intre doua limite ? Sa zicem 40mA-80mA pentru o pereche complementara de tranzistori IRFP240-IRFP9240. 2 Cum se comporta un amplificator alimentat simetric daca tensiunea de alimentare se reduce la jumatate ? Ma intereseaza daca apar modificari in redarea anumitor frecvente si marirea sau micsorarea distorsiunilor de orice fel. Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua.Indraznesc sa va deranjez si eu cu doua intrebari : 1 Cum se stabileste curentul de repaus avind in vedere ca proiectantul unui amplificator recomanda orice valoare intre doua limite ? Sa zicem 40mA-80mA pentru o pereche complementara de tranzistori IRFP240-IRFP9240.

Buna ziua ! In mod normal ar trebui sa existe un potentiometru ( rezistor ) semireglabil cu care sa se poata realiza acest lucru , are ? O schema ar fi de ajutor !

Link spre comentariu

Are semireglabil multitura d-nul Barbos , multumesc de inrebare. Eu as vrea sa aflu de ce se da acasta plaje de reglaj, adica ce curent este mai bun ? Mai mic sau mai mare si daca tensiunea de alimentare este la jumatate tot la jumatate este si curentul de repaus ?

Link spre comentariu

Are semireglabil multitura d-nul Barbos , multumesc de inrebare. Eu as vrea sa aflu de ce se da acasta plaje de reglaj, adica ce curent este mai bun ? Mai mic sau mai mare si daca tensiunea de alimentare este la jumatate tot la jumatate este si curentul de repaus ?

Aha , am inteles ( de-abia acum , rusine mie ! ) ce intrebare ati pus ! Sfatul meu in aceasta privinta este sa incepeti testarea de la curentul cel mai mic , apoi crescator . Vedeti cand se comporta mai bine si stabiliti intr-un mod nu chiar empiric dar nici pe departe ce curent este mai bun !

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns . Am vrut sa aflu mai mult daca curentul de repaus scade si el o data cu scaderea tensiunii de alimentare si daca apar modificari legate de frecveta reprodusa sau distorsiuni de orice fel.post-3311-1233671668_thumb.jpg

Cititi Pe aici cate ceva , s-ar putea sa va ajute !

http://www.psc-audio.ro/catalog/html/doc/R...biasului%20.pdf

Link spre comentariu

Am documentatia de la amplificator si am urmat intocmai etapele de reglare. Problema este ca radiatoarele se incalzesc destul de tare fara sarcina si cu intrarea in scurt. Cu engleza nu prea ma descurc si de aceia am sa va rog sa fiti ingaduitori cu mine. Intrebarea era daca curentul de repaus il reglez la jumatate fiindca nu am decit jumatate din tensiunea recomandata pentru alimentare ? Va multumesc.

Link spre comentariu

Conform celor spuse in cartea "Amplificatoare audio si sisteme muzicale", ca de altfel si in alte publicatii de profil, curentul de mers in gol sau de repaus la un amplificator audio trebuie sa respecte relatia:

I_repaus=k*radical din P, unde k=5...10; unde I_repaus este curentul de mers in gol al amplificatorului redat in mA iar P puterea amplificatorului [W] pe o anumita impedanta (de regula, 4 sau 8 Ohmi). Puterea amplificatorului (P) se calculeaza cu relatia nr. 2 de aici. Valoarea coeficientul k se adopta in functie de clasa de operare a amplificatorului si anume: valori mai mici la amplificatoare audio in clasa B, H sau AB si mai mari la amplificatoare audio in clasa A.

Valoarea optima a curentului de mers in gol se adopta si la o valoare corespunzatoare eliminarii distorsiunilor de racordare, deci a THD-ului cel mai mic inregistrat de amplificator la P nom si pe cea mai mica impedanta suportata pe iesire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock