Sari la conținut

Program pt micsorat rezolutia la poze

Postări Recomandate

Totusi, am inteles si as dori sa-mi spuneti daca claritatea unei imaginii depinde si de softul in care o prelucrezi (micsorezi) ?

in cazul imaginilor de tip JPEG, daca nu ma insel, toate programele folosesc acelasi algoritm de redimensionare, si ar ramane sa le diferentieze doar compresia JPEG-ului care in programele cu un minim de optiuni se poate alege in procent la crearea oricarui JPEG. De exemplu la acdsee standard este parca 75% (daca as lasa 100% nu este comprimat deloc, mai putin inseamna compresia mai mare si caltiate mai mica) in orice actiune ce implica salvarea ca JPG, inclusiv redimensionarea. Adica ar fi ceva de genul, se redimensioneaza JPG-ul si apoi se salveaza la noile marimi cu compresia setata. In rest, este greu de vorbit de calitate sau claritate atata timp cat, in comparatie cu poza mare (ne-redimensionata), poza mica are un numar mai mic de pixeli deci mai putina informatie / detalii mai mici / mai neclare.

Cel mai simplu ar fi sa incerci cateva programe, sa redimensiuonezi la anumita valoare (ex. 80x60 pixeli) aceeasi poza cu fiecare program si sa vezi daca sesizezi diferente (majore) intre ele.

Pana acum eu nu mi-am pus niciodata problema cu ce program redimensionez un JPG, decat cel mult sa verific compresia.

Si unde as putea gasi programul Microsoft Photo Editor

Microsoft Photo Editor is an imaged editing program that is part of Office Tools that comes with Office 97. If you have installed all of Microsoft Office 97, you already have this program.

• 3 weeks later...

a trecut ceva timp dar hai sa-ti dau un hint.

cand micsorezi o imagine sa e bine fie micsorata rezolutia la 1/2,

1/4, 1/8, 1/16, 1/32.

rezultate bune se obtin si cu alte rapoarte atata timp cat rezolutia rezultata va fi numar intreg. nu va iesi bine daca iti va da o rezolutie de genul 80,7x60,4. este ceva de genul sa ai patru puncte de culori diferite pe o linie si sa incerci la le vezi in 3 puncte in noua imagine.

de exemplu la 1/2 din 4(2x2) puncte de culori diferite va face un punct de o culoare. la 1/4 din 16(4x4) puncte va face un singur punct.

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...

Adobe Photoshop e excelent pentru asa ceva. Are o optiune pentru reducerea dimensiunilor a unui numar mare de imagini din acelasi folder, dupa un model, astfel nu mai trebuie sa stai sa le iei pe toate: ii dai o dimensiune si el le reduce pe toate. Reducrea dimensiunilor NU afecteaza calitatea, ci doar micsoreaza pixelii, calitatea chiar crescand proportional cu reducerea. Cel puntin in cazul lui Photoshop. Partea mai rea e ca o licenta pentru el costa cam 500-1000$. Daca vrea cineva sa il ajut cu niste informatii sa spuna aici.

Adobe Photoshop e excelent pentru asa ceva. Are o optiune pentru reducerea dimensiunilor a unui numar mare de imagini din acelasi folder, dupa un model, astfel nu mai trebuie sa stai sa le iei pe toate: ii dai o dimensiune si el le reduce pe toate.

Acelasi lucru il face si programul ACDSee. Si cred ca este mai ieftin ca Photoshop-ul.

Oricum, pentru aplicatii grafice "complexe" Photoshop-ul reprezinta cea mai buna solutie.

Multumesc Dl.adry pt. informatie.

Apropo, anunt cu aceasta ocazie ca articolul dvs. "Avionul" a fost publicat in paginile revistei.

• 6 months later...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...

Informații Importante

Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut și reclame personalizate și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe www.tehnium-azi.ro te rugăm să fii de acord cu: Termeni de Utilizare.

ATENTIE !!! Functionarea Tehnium Azi depinde de afisarea de reclame.

Pentru a putea accesa in continuoare site-ul web www.tehnium-azi.ro, va rugam sa dezactivati extensia ad block din browser-ul web al vostru. Dupa ce ati dezactivat extensia ad block din browser dati clic pe butonul de mai jos.

Multumim.

Apasa acest buton dupa dezactivarea extensiei Adblock